עבור לתוכן

יש לי בעיה עם שריפת הנגד

Featured Replies

פורסם

אנשים הדודה שלי הביא לי מכשיר כזה שאיתו מלטשים וכל מיני דברים שעושים לציפורניים אז יש שמה לוח שליטה שהוא מכבה או מדליק את המכשיר ( מפסק רגיל ) ויש מן פוטנציומטר שהוא שולט אל המהירות של הסיבובים. היא הביא לי את זה ואני פתחתי אותו וראיתי שכל הלוח שרוף עכשיו אני צריך להכין "חדש" אני לא רוצה להתעסק בשום דבר קשה אז אני עשיתי שהפלוס ילך דרך המפסק ואז דרך הפוטנציומטר ואז למנוע והמינוס ישר ילך למנוע.

או קיי זה הסיפור עכשיו אני עשיתי את כל מה שצריך אבל יש בעיה והיא : כשאני מפעיל את המפסק אז המכונה לא עובדת כי הפוטנציומטר מסובב עד הסוף ואז שאני מסובב את הפוטנציומטר בחצי דרכו אני רואה שיש שמה משהו נשרף נראה שזה החוטים הדבוקים האלה שאל הPCB של הפוטנציומטר.

יש עוד כמה דברים שאתם צריכים אולי לדעת המתח שבה מן השנאי הוא 12V ועוד משהו אני ניסיתי נגדים משתנים של 1,50K ובשניהם יש את אותה בעיה.

או קיי השאלה מה אני יכול לעשות בנושא הזה?

פורסם

אני לא יודע אם זה יעזור אבל אם יש למכשיר דגם מסויים חפש אותו באינטרנט ותראה איך הלוח צריך להראות

אני מקווה שהבנתי אותך

פורסם

אתה לא יכול סתם לחבר את המתח לפוטנציומטר, אתה צריך גם שהוא יתאים!

אם הוא נשרף סימן שהמנוע עובר את ההספק שהפוטנציומטר יכול לעבוד בו, מה שאומר שאם אתה רוצה להכין כזה לוח "חדש" אתה תזדקק לאיזשהוא מעגל של מייצב מתח משתנה (LM317 אם אני לא טועה). פורסם בפורום משהו כזה בעבר.

פורסם
  • מחבר

או קיי, תודה!

תודה ל התגובות אבל עכשיו הם לא משנים כי אני כבר עשיתי משהו. אני לקחתי ובניתי לי מעגל כזה ששולט אל המאוררים במחשב ושמתי אותו במכונה הזאת והכל עובד עכשיו כמו שהיה בעבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים