עבור לתוכן

האם זה נכון שבן אדם לא יעשה...

Featured Replies

פורסם

כשהייתי בן 6-7, באיזה לילה אחד לקחתי את הצעיף של בית"ר והתחלתי לצעוק "יאללה בית"ר יאללה" ועוד כל מיני דברים בסגנון, ובבוקר למחרת ההורים שלי סיפרו לי על זה. צחקתי במשך שעות (:

• תגובות 44
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל הדברים האלה לא קורים בזמן חלום, כשאתה חולם הגוף משותק לחלוטין, אי אפשר להזיז אף שריר, ובטח לא ללכת או אפילו לצעוק

כשחולמים הגוף אמור להיות משותק לחלוטין... אבל לפעמים יש פשלות.

הליכה מתוך שינה (וגם דיבור מתוך שינה) קורים כשהגוף לא מצליח לשתק את עצמו כשהוא חולם.

דרך אגב, יש גם מקרה הפוך - שכשמתעוררים באמצע חלום והגוף לא מצליח להשתחרר מהשיתוק. משתחררים אחרי כמה שניות, אבל זה די מפחיד בהתחלה (אנשים סיפרו לי שזה קרה להם...)

פורסם

ווואי איזה מפחיידדד

יש דברים שלא הייתי רוצה לעשות לפני אמא שלי מתוך שינה חחחחחחחח

פורסם

דרך אגב, יש גם מקרה הפוך - שכשמתעוררים באמצע חלום והגוף לא מצליח להשתחרר מהשיתוק. משתחררים אחרי כמה שניות, אבל זה די מפחיד בהתחלה (אנשים סיפרו לי שזה קרה להם...)

לפני כמה זמן התעוררתי כשהיד שלי מעוקמת בצורה נוראה מאחורי הגוף ולא הרגשתי כלום.

פורסם

במקרה הזה נראה לי שזה פשוט כי היד נרדמה.

זה קורה כשבטעות שוכבים על היד הרבה זמן, ואז זרימת הדם ליד מאוד חלשה.

גם לי זה קרה כבר כמה פעמים. פשוט מרגישים שהיד משותקת לחלוטין... (לא מרגישים כלום, ואי אפשר להזיז אותה)

פורסם

אח שלי יכול לקום משינה וממש לנהל שיחה מתוך שינה ;D

זה ממש מצחיק כל העניין הזה, ואנשים יכולים לעשות דברים ממש מוזרים כשהם יושנים..

נ.ב -

אי אפשר שלא להתעלם מ-

האם זה נכון שבן אדם לא יעשה שניצל

:lol:

ככה נראית הכותרת של הת'רד בדף הראשי כששניצל הגיב.

פורסם

האקסית שלי ניהלה איתי שיחות שלמות בטלפון (ולא בטלפון) מתוך שינה.. היה לי SMS ממנה שהיא שלחה לי באמצע הלילה: "למה שאני אפחד? מה אני סינדרלה" או משהו כזה.. וכאילו קרו לי כל כך הרבה פעמים (אי אפשר לספור על שתי ידיים) שהתקשרתי בחצות ככה והיא ענתה לי ודיברה איתי ואז בבוקר הסתבר לי שהיא בכלל דיברה מתוך שינה והיא לא זוכרת כלום.. הייתי צריך להראות לה בשיחות נכנסות בפלאפון עד שהיא האמינה שהיא דיברה איתי בכלל...

אין אין גם כשהייתי אצלה בלילה (חצי מהחיים שלי בערך) היא פשוט לא זוכרת כלום למחרת!

ממש סרט...

אה כן הייתהלי הקלטה שלה מספרת לי (הכל מתוך שינה, כן?) על איך שהיא הייתה בדיסני לנד ושהיא לחצה את היד של מיקי מאוס.. והיא שואלת אותי כזה: למה פלוטו הוא הכלב של מיקי מאוס ולא מיקי מאוס הכלב של פלוטו? פשוט הדבר הכי קורע בעולם..

פורסם

הגוף לא אמור להיות "משותק" בזמן שינה.

אכן יש מנגנונים שמונעים ממך לעשות דברים(אני לא מומחה אז אל תצפו לפירוט),אבל בזמן שינה אדם ממוצע זז הרבה פעמים(ואל תשאלו כמה,פעם ידעתי אבל ששכתי). זה נועד על מנת לאפשר זרימת דם נורמלית ועוד איזה משהו.

אחרת,אם הייתם נרדמים על היד לדוגמא,אז בבוקר כשהייתם קמים,הייתם מגלים נמק.

אכן אצל אנשים שמדברים/הולכים/עושים עוד פעולות שהאדם ההמוצע לא עושה תוך כדי שינה,ישנה פגיעה ברמה זו או אחרת במנגנונים מסויימים,אבל שיתוק לא אמור להיות אצל אף אחד(חוץ מחסן נסראללה אולי ;) ).

פורסם

בעע

זה די מוזר\מפחיד מה שאנשים יכולים לעשות מבלי שהם יודעים על כך

שמעתי פעם משהו - שהאדם מגיב\ חולם בשנתו על דברים שהם אינם מסדר היום הרגיל שלו - כגון

אירועים מיוחדים

דברים לא שגרתיים

וכו'

מצד שני זה גם מצחיק - אבל עצם המחשבה שזה לא קרה לי עדיין מפחידה אותי :s05: (ונקווה שזה לא יקרה..)

הרעשים היחידים שתשמעו ממני זה הנחירות שלי :cool2::lol: ;D

ד"א - עכשיו אני לא ממש יושן (כן - עכשיו 1:17 בלילה)

אבל אני לא בבית - אלא בחופשה ;D

ואני עם הלפטופ מתענג על ההוט ספוט פה :hat:

איזה כיף להיות מקוון - גם מחוץ לבית..

פורסם

לכם יש בעיה של הליכה בלילה? לי יש יותר גרוע!

כנראה שיש לי בעיה כזו שהגוף מתעורר לפני המוח וכמה פעמים סיפרו לי חברים שנגיד בבוקר התחלתי לדפוק את המיטה ואני לא צוחק! הגוף התעורר מהחלום דקה בערך לפני שהתעוררתי.... חבל שזה לא ההפך :-\

גם לפני הבר מצווה ישנתי אצל סבא וסבתא שלי כי הבית כנסת שעשיתי את העלייה לתורה היה בבת ים ואני מחולון ואסור לנסוע בשבת לפני עלייה לתורה אז ישנתי אצלם ובבוקר סבתא שלי שאלה אותי אם חלמתי על חברה שלי שזה הדליק לי נורה מאוד אדומה!!! אני לא רוצה לחשוב על זה שזה קרה לי אצלם...

ד"א, פעם היו לי חלומות צלולים! זה הדבר הכי כיף בעולם! דמייני לכם בדיוק עולם כמו עכשיו רק שאתם שולטים עליו... זה מה שזה! אתם יכולים להדליק ולכבות את האורות, לעוף ולעשות דברים אחרים שבמציאות אתם עושים רק כמה פעמים בחודש...

הקטע היותר מפחיד זה שבאמת פעם התעוררתי ולא יכולתי לזוז והייתה הרגשה של סוטול מפחידה כזאת חחחח רק חבל שזה החזיק כמה שניות [20 בערך.. לא יכולתי להרים את היד בשביל להביט בשעון...]

פורסם

אתם קורעים אותי עם הסיפורים שלכם.

פורסם

קרה לכם פעם שנרדמתם על היד?

אבל ממש יענו אחרי שקמתם הייתה צריך להרים אותה עם היד השניה בגלל שהיא לא זזה?

זה קורע מצחוק שזה קורה :)

פורסם

כן רשמתי למעלה שקרה לי.

פורסם

קרה לכם פעם שנרדמתם על היד?

אבל ממש יענו אחרי שקמתם הייתה צריך להרים אותה עם היד השניה בגלל שהיא לא זזה?

זה קורע מצחוק שזה קורה :)

ממש לא מצחיק, אני צריך לגרור אותה מתחת לכרית להעיף אותה הצידה כדי שלא תפריע וחוזר לישון עם גפה אחת :bash:

פורסם

הגוף לא אמור להיות "משותק" בזמן שינה.

אכן יש מנגנונים שמונעים ממך לעשות דברים(אני לא מומחה אז אל תצפו לפירוט),אבל בזמן שינה אדם ממוצע זז הרבה פעמים(ואל תשאלו כמה,פעם ידעתי אבל ששכתי). זה נועד על מנת לאפשר זרימת דם נורמלית ועוד איזה משהו.

אחרת,אם הייתם נרדמים על היד לדוגמא,אז בבוקר כשהייתם קמים,הייתם מגלים נמק.

הגוף משותק בזמן החלום. הוא עובר לסירוגין בין מצב של חלום ולא חלום, וכשלא חולמים הוא לא משותק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים