עבור לתוכן

אחרי 20 אלף פעם שניסיתי לבנות פאן באס זהו הדבר האמיתי!!!

Featured Replies

פורסם

היי,

רציתי לבנות פאן באס או לפחות הכי פשוט שיש כיבוי הדלקת המאוררים!

אבא שלי מאוד כועס על זה שאני משאיר תמחשב דולק בלילה בגל האימיול ובגלל זה שמתי 5 מאוררים במחשב (6 כולל ספק)

וכמובן שזה עושה המון רעש אז....

אממ רציתי ציור פשוט ביותר של מה שצריך להרכיב למה...

עדיף שיהיה למפסקי on off ..

תודה רבה רבה רבה רבה רבה!!!!!

פורסם

אם אתה רוצה פשוט פאן באס, רק מפסקים on/off אפילו בלי לדים.

זה יותר פשוט מפשוט.

צירתי לך תמונה של המלצה איך לעשות את הפנל :

onofffanbus.JPG

פשוט מפסק לכל מאוורר, רק שאני ציירתי לך את זה בתור מערכת (פאנל), שמתחבר אליו חשמל אחד מהספק.

ומשם מתפצל ל5 מפסקי שליטה. כל מפסק שולט על מאוורר אחר. (אפשר כמובן לעשות יותר/פחות מפסקים, לפי הצורך והרצון).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ואני מאמין שאפשר לבנות כזה דבר רק שאני לא מבין כלום,לא בגלל שלא עשית טוב אלה בגלל שאני מסתבך עם דברים כאלו..

אתה תוכל לעשות לי יותר ברור ולכתוב מה כל כבל ולהגיד לי בדיוק לאן הוא מתחבר?

תודה רבה רבה!!! :jump:

פורסם

גם אני מעוניין שתסביר עוד קצת

תגידו יש לי שאלה יש איזה מפסק שהוא כפתור כי יש לי דלת במארז וזה יוצר בעיה יש רעיונות?

פורסם

לבעיה עם הדלת, גם לי יש דלת ויש לי מפסקים די ארוכים, אבל הכנסתי את הכונן של הפנאל שהכנתי יותר פנימה והדלת פחות מפריעה.

בכל מקרה, אני מאמין שיש מפסקים הרבה יותר קטנים שלוחצים עליהם הם נכנסים פנימה ושלוחצים שוב הם יוצאים החוצה,

במקום מפסקים רגילים שמעלים ומורידים והם בולטים מידי. תחפש בחנות אלקטרוניקה. (אם תמצא, תודיע לי. גם אני צריך! ;))

בכל מקרה, הציור שלי הוא מערכת מאוד מאוד פשוט. במקום שתיקח כל מאוורר תחתוך לו את אחד החוטים ותשים מפסק,

בניתי מערכת שלא תצטרך לחתוך ולהרוס לך מאווררים, אלא שרק תחבר אותם לחיבור המולקס ותוכל להוציא אותם אם תרצה להביא

את המאוורר לחבר או משו, המאוורר יהיה כמו חדש מבחינת החוטים, וזה פחות בלאגן גם.

כל מה שהמערכת עושה היא בעצם מספקת את החשמל למאוררים.

לגבי פירוט הסכמה הפשוטה שציירתי. קודם כל, שים לב שהנקודות השחורות מסמנות חיבורים!

אנחנו לוקחים מולקס זכר ולוקחים את החוט הצהוב שלו, שמספק מתח של 12V+.

את אותו חוט אנחנו מפצלים לכמה חוטים שאנחנו רוצים (בתמונה פצלתי את זה ל5 מפסקי שליטה).

בחיבור מקבילי, כלומר לכל מפסק תמיד יזרום מתח של 12V+ (אך לא תמיד הזרם ימשיך מהמפסק, כלומר מעגל פתוח).

ברגע שאנחנו לוחצים (או מרימים) את המפסק, המעגל נסגר, כלומר הזרם ממשיך לזרום מהרגל השניה של המספק לחוט הצהוב שמובל

לחיבור מולקס הנקבה.

כעת למאוורר שלנו מגיע מתח של 12V+. ועכשיו אנחנו צרכים את האדמה (החוט השחור בספק), על מנת לסגור את המעגל החשמלי.

אז אנחנו נספק את חיבור האדמה בדומה לחיבור המפסקים, כלומר חיבור מקבילי.

אנחנו נספק את חיבור האדמה לכל המאווררים תמיד ורק כאשר נרים את המפסק, המעגל יסגר והמתח של ה 12V+ יזרום

אל המולקס נקבה לשם יהיה מחובר המאוורר והאדמה כבר מחוברת תמיד, לכן המעגל יהיה סגור והמאוורר יפעל.

הסברתי את זה בצורה מאוד ארוכה ומעמיקה. סה"כ במילים קצרות תראה את זה כמעגל פתוח שברגע שמרימים את המפסק,

המעגל נסגר והזרם זורם במעגל ומפעיל את המאוורר.

אני מקווה שהבנת, אם לא אנסה להסביר שוב.

בהצלחה,

רן! ;)

פורסם

למפסק רגיל יש 3 רגליים מה כל רגל צריך לחבר?

פורסם
  • מחבר

היי תודה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה  רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה  הבנתי הכל חוץ מהקטע של חיבור המפסק למולקס הזכר ,לא הבנתי איך לחבר אותו לכל המאוררים ביחד וגם לאיפה לחבר את חיבור המולקס נקבה,אני יודע שאני נוב אבל לאיפה מחשברים תמאוררים בכל הסיפור הזה (אולי למחולקס הנקבי?)

ממש תודה על ההסבר שלך!!! :yelclap:

עריכה:הוספתי תודה ל-super gohan כי זה מגיע לו!!!

פורסם

למפסק רגיל יש 3 רגליים מה כל רגל צריך לחבר?

למה אתה מתכוון שאתה אומר מפסק רגיל?

מספק 2 מצבים יכול להיות בעל 2 רגלים או 3 רגלים :

כאשר הוא בעל 2 רגליים הוא מפסק on/off, כלומר סוגר/פותח מעגל חשמלי.

כשאר הוא בעל 3 רגליים הוא נקרא מפסק on/on, כלומר הוא לא סוגר אף מעגל חשמלי, אלא מפעיל

2 מעגלים שונים.

כמובן שעם מפסק on/on אתה יכול להשתמש בו כמפסק on/off, פשוט את הרגל השלישית - לא לחבר לה כלום.

לגבי שאלתו של פותח התארד, אני מצטער, שכחתי בתמונה להוסיף את המאווררים, וידעתי שזה יוצר בעיה, אך התעצלתי לשנות את התמונה

ולעלות אותה מחדש.

אז כן, לפי הניחוש שלך צדקת, המאווררים מתחברים למולקס נקבה.

אם תסתכל על מאוורר שיש לך, תשים לב שיש לו חיבור מולקס (החיבור הלבן הזה) ותשים לב שהוא זכר, מכיוון שיש לו פינים.

ולנקבה יש חורים שאליהם אמורים להכנס הפינים (נשמע מאוד לא טוב :P).

מולקס הזכר מתחבר למולקס הנקבה שבספק הכוח שלך.

מולקס הזכר מביא לך בעצם את כל החשמל למערכת.

כלומר, מאותו מולקס זכר אתה מספק חשמל ל5 מאווררים (יותר או פחות, תלוי לפי הרצון שלך בפאנל),

כמובן לא כדאי להגזים בכמות המאווררים, לא מומלץ לחבר יותר מידי מאווררים על אותו מולקס, אבל 5 זה בסדר לחלוטין.

אז לסיכום :

את המאווררים בכל הסיפור אתה מחבר למולקס נקבה. כל מאוורר למולקס נקבה אחד.

את מולקס הזכר של המערכת אתה מחבר לחשמל (ספק הכוח במחשב) והוא נותן לך חשמל למערכת.

מכאן אמרת שהבנת, אז אני מקווה שעכשיו יותר ברור.

בהצלחה,

רן! ;)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה רבה רק לא הבנתי איך לחבר את המפסקים ולאיפה,אם זה לחיבור הצהוב של המולקס אז איך זה יכול להיות (אולי להוריד את הבידודו במקום שאני רוצה לחבר?)

תודה.

אני יודע שזה משגע אותך איך חיבור כל כך פשוט יכול להוביל למצב כזה אבל מה לעשות שלא הייתי בחוג אלקט...

תודה! :xyxthumbs::yelclap:

פורסם

אני גם לא הייתי בחוג אלקטרוניקה, כל המידע שרכשתי לגבי האלקטרוניקה ודברים נוספים רכשתי מהפורומים, מהאתר

ומאתרים נוספים, וגם ידע קדום שהיה לי במחשבים (לאו דווקא אלקטרוניקה, מודינג וכו'..).

אתה מחבר את חיבור המולקס הזכר של המערכת שלך לחיבור מולקס הנקבה שבספק הכוח.

מהמולקס זכר אתה לוקח את החוט הצהוב (12V+) ומפצל אותו ל5 חוטים, כאשר כל חוט מובל לרגל אחת של מפסק אחד.

מהרגל השניה של המפסק אתה מוציא חוט חשמל (אין חשיבות לצבע, כדאי שיהיה צהוב, שיהיה תואם ואסטטי ולא יבלבל),

ואת אותו חוט חשמל אתה מחבר למולקס הנקבה (שלמולקס הנקבה מתחבר המאוורר).

החוט השחור מהמולקס זכר של המערכת הולך לכל מולקס נקבה של המערכת (על זה הסברתי כבר).

יש עוד שאלות? ;)

פורסם
  • מחבר

את זה הבנתי,השאלה שלי היא איך לפצל את החוט?

פורסם

אתה שואל אותי איך לפצל חוט?

אני מאמין שיש כמה דרכים מקוריות.

אתה יכול פשוט להלחים מעין גוש גדול כזה של 5 חוטים שיובילו למתגים (מהמולקס זכר).

או שאתה יכול פשוט מכל רגל של מפסק להוציא עוד חוט שיתחבר לרגל של המפסק הבא.

שתיווצר שרשרת כזו.

אתה מצליח להבין את התמונה שאני מנסה להעביר?

פורסם
  • מחבר

הרעיון השני לדעתך יפעל כי אני ומלחמים לא חברים טובים,אפילו פעם הלכתי איתו מכות והביא לי כוייה סוג ב (סיפור אמיתי)

תודה ואחלה רעיון! :yelclap:

עריכה:לילה טוב וחלומות מתוקים (לא מה שאתה חושב חחח... :lol:)

lol

פורסם

אם אתה מעוניין לבנות את המערכת (הפאנל), אני מציע לך לחזק קשרים עם המלחם ולהתידד איתו.

על מנת שהתוצאה הסופית תיהיה אסטיטית (לא הכל איזולירבנד דביק שיוצא לאט לאט), חזקה ואיכותית.

תאלץ להשתמש במלחם.

בין אם זה האפשרות הראשונה לעשות את ה"גוש" חיבורים,

או בין אם זה ליצור "שרשרת" חיבורים של מפסקים.

שאגב, לחבר את החוטים למפסקים צריך (ומאוד רצוי) להלחים את החוטים למפסק.

גם לי לא היה קישורים בכלל בהלחמה. עם הזמן חזקתי קשרים עם המלחם שלי, והצלחתי ללמוד להשתמש בו.

זה יעזור לך מאוד גם בפרוייקטים עתידים, אם תרצה לעשות.

זה בשביל האסטטיות שלך וכדי שהפנאל שלך יצא טוב, ולא יקרע או יתקצר לך מהר.

יש עוד שאלות? :)

רן. ;)

פורסם
  • מחבר

סבבה,נגמרו לי השאלות,אני הולך לקנות היום את המפסקים ואני יעדכן מה קורה,כנראה מחר כי אין לי כל כך זמן לבנות את זה היום!

רדבר אחרון רציתי להגיד תודה רבה רבה רבה לך super gohan!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים