עבור לתוכן

מבקש המלצה לראוטר

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייד עם כרטיס אלחוטי מובנה Wi-Fi 802.11b/g (שאין לי מושג אגב מה זה אומר). אני מעוניין לחבר אותו לאינטרנט אז אני צריך המלצה לראוטר. אני לא יודע מחירים אז שיהיה מחיר סביר. אם אפשר גם לקבל הסבר קצר על מה זה אומר- Wi-Fi 802.11b/g, ובמה נמדד ראוטר?

תודה מראש.

פורסם

תראה אני בכלל לא יכול לענות לך על השאלה אבל מה שכן אני יהרוג אותך ולדעתי גם אתה תהרוג את עצמך אם תקנה ראוטר של d-link בקשה על תעשה את זה ותתצרף לאגודה נגד d-link!!!

תאמין לי זה יעשה לך רק טוב! :smile1:

פורסם

תראה אני בכלל לא יכול לענות לך על השאלה אבל מה שכן אני יהרוג אותך ולדעתי גם אתה תהרוג את עצמך אם תקנה ראוטר של d-link בקשה על תעשה את זה ותתצרף לאגודה נגד d-link!!!

תאמין לי זה יעשה לך רק טוב! :smile1:

וזה למה?

אין לי ראוטר שלהם אבל שמעתי דברים טובים עליהם

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לענות לי על השאלה ? ( :-\)

פורסם

תראה אם יש לך מישהו בחול אז linksys הם הכי טובים אבל אם לא אז יש מבצע בבאג בקשר ל3com ל12 תשלומים שזה משהוא כמו 40 שקל לחוד תנסה נראה לי שהם טובים

פורסם
  • מחבר

יש מבצע בבאג? מה זה?

יש מישהו שיש לו ראוטר ויכול להמליץ עליו שהוא טוב ולא עושה בעיות ?

פורסם

אני יודע מחברים שיש להם את ה3com שהוא לא ראה פשוט העוצמה שלא חלשה כ40mw אבל אם יש לך בית ללא קירות גדולים במיוחד (מגדיש במיוד) וגם לא כמה קומות אז לך על זה והמבצע הוא 12 תשולמי של משהוא כמו 41 שקל שזה יוצא 490 שקל

פורסם

וואי וואי כמה שטויות קישקשו פה. אף אחד לא יכול לענות לבן אדם על השאלה?

דבר ראשון - 802.11b/g או בשמו המלא IEEE 802.11 הוא תקן לקישוריות אלחוטית, והוא כיום אחד הנפוצים בעולם. אם שמעת אי פעם את המושג WI-FI או "אינטרנט אלחוטי" תדע שמדובר על התקן הזה. התקן הזה (הטכנולוגיה הזאת בעצם) מאפשר למחשבים ומוצרים שתומכים בו לתקשר ביניהם בצורה אלחוטית בתדרים של 2.4 ו-5 ג'יגהרץ.

כיום השימוש בתקן הזה נפוץ בעיקר באזורים עסקיים או במקומות בהם יש בו צורך (כמו בתי קפה או אוניברסיטאות) כדי לספק לאנשים בעליי מחשבים ניידים, ניייחים, או מכשירי כף יד התומכים בכך, קישוריות לאינטרנט ללא צורך בחוטים.

אם עסק מסויים רוצה לאפשר קישוריות לרשת למי שנמצא בתחומו (מה שנקרא "נקודה חמה") הוא יכול להתקין ראוטר אלחוטי ופשוט לחבר אותו לרשת.

כל מחשב עם תמיכה מובנית ב-WI-FI יזהה אוטומטית את האות הנשלח מהנתב ויאפשר למשתמש גישה לאינטרנט.

מה זה b ו-g? האותיות באות לציין מהירויות שונות. 802.11b מאפשר העברת נתונים של עד 11 מגה-ביט לשניה בין המחשבים ברשת, ואילו 802.11g מאפשר העברת נתונים של עד 54 מגה-ביט לשנייה. התקנים הינם בעליי תאימות אחד עם השני ולכן ראוטר שתומך בתקן g יידע לעבוד גם עם כרטיס רשת התומך רק ב-b, וההפך - כאשר ההתקן בעל המהירות הנמוכה יותר מגביל את נפח התקשורת עם ההתקן השני כמובן.

אם יש לך מחשב שבמפרט מצויינת תמיכה ב-802.11b/g הדבר אומר שהוא עובד בתקן b, ומסוגל לעבוד גם עם מכשירים בתקן g - אם כי לא לשדר במהירות אליה הם מסוגלים להגיע. בקיצור המחשב תומך בכל הרשתות אבל יעבוד רק במהירות של עד 11 מגה-ביט לשנייה.

טעות נפוצה של אנשים היא לחשוב שאם המחשב שלהם תומך ברשת אלחוטית במהירות כזאת וכזאת, אז גם החיבור שלהם לאינטרנט יהיה באותה מהירות. יש לזכור שהכוונה היא רק למהירות התיאורטית בתוך הרשת עצמה (כלומר בין הנתב למחשב או מחשב למחשב אחר) ולא בין האינטרנט למחשב עצמו, שתלוי לחלוטין במהירות החיבור של קו הבזק/הכבלים.

מחירים של ראוטר אלחוטי טוב נעים בין 400 ל800 ש"ח כאשר בסכומי ה500+ אפשר למצוא ראוטרים מחברות מצוינות, אמינים מאוד, ועם רמת אבטחה גבוהה.

דוגמאות לחברות טובות הן BELKIN, SMC, ו-LINKSYS.

אם אתה מעוניין בקישורים או במידע נוסף אני אשמח להוסיף פרטים.

זהו, יום נעים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר !! לזה חיכיתי...

במפרט שלי מצוין B\G, זה אומר שלא משנה אם הראוטר יהיה G או B, בכל מקרה הוא ישלח בקצב B של 11MPS? ( :()

פורסם

תודה רבה על ההסבר !! לזה חיכיתי...

במפרט שלי מצוין B\G, זה אומר שלא משנה אם הראוטר יהיה G או B, בכל מקרה הוא ישלח בקצב B של 11MPS? ( :()

לצערי כן - גם אם תתקין ראוטר בתקן g, הנייד יוכל לתקשר איתו רק ב-b. זאת מגבלת המהירות שלו. בניידים שיכולים לעבוד ב-g מצויינת תמיכת ה-WIFI כ-g/b.

אין מה להתאכזב כ"כ: המהירות הזאת יותר ממספיקה לגלישה באינטרנט, ורוב הסיכויים שרק בהעברת נתונים בתוך הרשת עצמה תבקש מהירות גבוהה יותר.

בכל מקרה אני שמח שיכולתי לעזור.

לילה טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים