עבור לתוכן

שאלה בקשר לשימוש בשער NOT בהגברת הזרם למעגל שמפעיל לדים בעזרת הווינאמפ

Featured Replies

פורסם

בשמחה,

parallel port lots of leds.png

כמו שאתה יכול לראות, נתתי דוגמה לחיבור 2 מערכים של 4 לדים כל אחד. אם רצה להוסיף מערכים פשוט תוסיף לפינים 3-9 במחבר הפרללי. (מחברים 2-9 הינם מחברי יציאת המידע).

כמה הערות :

1. מחברי המתח כאן הם מהמולקס (מסומנים בשרטוט 5V - זה האדום במולקס ו-GND - זה אחד השחורים במולקס, לא משנה איזה), כך שאתה פחות מוגבל מבחינת מתח/זרם וכדו' (היתרון שבשימוש בטרנזיסטור). במדריך שקישרת אליו השתמשו במתח של המחבר מה שעלול לשרוף את היציאה והשתמשו בפין 25 בתור GND, מה שעלול לשבש אותות...

2. אני כתבתי 100אוהם כערך הנגדים המחוברים ללדים - אתה תצטרך לחשב אותם בהתאם לנתוני הלדים שברשותך (אם אתה לא בטוח איך, זה כתוב במדריך הלדים שלנו).

3. נגדי ה-10קילואוהם המחוברים לטרנזיסטורים, תפקידם לשמור על הטרנזיסטור - ניתן להשתמש כמעט בכל ערך של נגד הגדול מכ-1000אוהם...

4. ניתן להשתמש כמעט בכל טרנזיסטור NPN - אם אתה לא בטוח אם שלך תואם תשאל, אבל בחרתי בכוונה בטרנזיסטורים די ג'נריים בהם בד"כ משתמשים בלימודים בבתי"ס וכדו'...

בהצלחה, מקווה שעזר - ונשמח לראות/לשמוע מה יצא מזה...

פורסם
  • מחבר

תודה תודה תודה תודה!!!!

אתה לא מאמין כמה שעזרת לי..

מלא זמן אני מחפש מישהו שיכין לי שרטוט כזה ולא מצאתי..

עכשיו כמה שאלות:

1. כמה לדים אוכל לחבר בכל מערך?

2. אני פשוט אמור לבוא לחנות אלקטרוניקה ולבקש טרנזיסטור BC548?

לחשב את הנגדים וכל השאר זה כבר שטויות ;)

תודה רבה!! עשית לי את היום!!

פורסם
  • מחבר

ועוד משהו, השימוש בתאורה הזאת הולך להיכלל בחלק גדול מהמארז אבל במין קבוצות.

כשווינאמפ מפעיל את הלדים הוא מתוכנן להפעיל 8 לדים ככה שאם אני מחבר פחות אני בעצם פוגע איכשהו באפקט..

יש מקומות שלא אוכל להכניס 8 אז חשבתי להכניס 4 וכל אחד לחבר ל2 מערכים בLPT כדי לא לאבד באותם המקומות חלק מהאפקט של הווינאמפ.

צעד כזה יגרום ללד להישרף כששני המערכים ידלקו אז חיפשתי דרך שדבר כזה לא יקרה וקראתי פה בסטיקי על שער AND.

תוכל להסביר לי אם שער AND זה מה שמתאים לי פה ואם כן אז לפרט קצת עליו ולהסביר לי איך אני משתמש בו?

פורסם
  • מחבר

ועוד משהו, השימוש בתאורה הזאת הולך להיכלל בחלק גדול מהמארז אבל במין קבוצות.

כשווינאמפ מפעיל את הלדים הוא מתוכנן להפעיל 8 לדים ככה שאם אני מחבר פחות אני בעצם פוגע איכשהו באפקט..

יש מקומות שלא אוכל להכניס 8 אז חשבתי להכניס 4 וכל אחד לחבר ל2 מערכים בLPT כדי לא לאבד באותם המקומות חלק מהאפקט של הווינאמפ.

צעד כזה יגרום ללד להישרף כששני המערכים ידלקו אז חיפשתי דרך שדבר כזה לא יקרה וקראתי פה בסטיקי על שער AND.

תוכל להסביר לי אם שער AND זה מה שמתאים לי פה ואם כן אז לפרט קצת עליו ולהסביר לי איך אני משתמש בו?

אוקיי ביררתי קצת וכל מה שכתבתי בהודעה הזאת ניראה לי שקצת גדול עליי אז אני אוותר על זה.

תוכל רק לענות לי על השאלות מההודעה שלפניה?

1. כמה לדים אוכל לחבר בכל מערך?

2. אני פשוט אמור לבוא לחנות אלקטרוניקה ולבקש טרנזיסטור BC548?

פורסם
  • מחבר

ועוד שאלה קטנה...

עכשיו ראיתי שיש טרנזיסטורים BC548

A B וC אז איזה מהם אני צריך?

מקווה שתענה.. תודה מראש.

פורסם

1. תוכל לחבר כמה לדים שאתה רק רוצה (ושהספק שלך יאפשר אם כי כל אחד צורך בסה"כ כ-20מיליאמפר שזה כלום) באופן עקרוני.

2. כן פשוט לבקש טרנזיסטור bc548 (או כמעט כל טרנזיסטור NPN אחר - כמו 2N2222 המפורסם)

3. זה לא ממש משנה A B או C זה אותו טרנזיסטור בסה"כ מקדם ההגברה שלהם שונה - C הוא בסדר גמור.

פורסם

ואוו 4 הודעות אחת אחרי השניה... אני חושב שכדאי לאחד את ההודעות.

שים לב שצריך תוכנות לפתיחת הפורט של ה LPT, בחלונות הוא נעול משום מה.

ואל תשכח לשים לדים חזקים אחרת מה זה שווה :smile1: הם עולים טיפה יותר.

פורסם
  • מחבר

1. תוכל לחבר כמה לדים שאתה רק רוצה (ושהספק שלך יאפשר אם כי כל אחד צורך בסה"כ כ-20מיליאמפר שזה כלום) באופן עקרוני.

2. כן פשוט לבקש טרנזיסטור bc548 (או כמעט כל טרנזיסטור NPN אחר - כמו 2N2222 המפורסם)

3. זה לא ממש משנה A B או C זה אותו טרנזיסטור בסה"כ מקדם ההגברה שלהם שונה - C הוא בסדר גמור.

תודה רבה רבה רבה!!

אמנם כשאני משרטט את זה בתוכנה ומריץ סימולציה עם משהו כמו 20 לדים אז הם עובדים חלש אבל אם אתה אומר אני סומך עליך!

תודה רבה!

ואוו 4 הודעות אחת אחרי השניה... אני חושב שכדאי לאחד את ההודעות.

שים לב שצריך תוכנות לפתיחת הפורט של ה LPT, בחלונות הוא נעול משום מה.

ואל תשכח לשים לדים חזקים אחרת מה זה שווה :smile1: הם עולים טיפה יותר.

זה ככה כי הן לא היו מאותו יום :-X

כל פעם צצה לי עוד שאלה :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים