עבור לתוכן

איך לחבר מתכות? (נחושת)

Featured Replies

פורסם

אני כרגע בתהליכי יצירת בלוקים למערכת קירור מיים

ויש שאלה שדי מבלבלת אותי

איך לחבר בין נחושת לנחושת

אני יודע שיש המון דרכים לריתוך

מה מועדף?

עדיף שיטות שלא מערבות מתכת אחרת (=קורוזיה) אבל עם כותבים שיטה שכוללת מעורבות של מתכת זה צינו את זה

פורסם

לדעתי כדאי לך להלחים אותן. אפשר עם בדיל, אבל יכול להיות שיהיה יותר טוב עם כסף. אתה צריך ברנר כדי לחמם את האזור. אני אשאל את אבא שלי יותר מאוחר, תהיה לו תשובה מפורטת.

פורסם

אפשר גם עם ברגים וגומי/סיליקון,

כך גם יהיה יותר קל לפתוח אם יהיה צורך.

פורסם

עם סילקון הרבה יותר קל לעבוד מאשר לרתך את שתי המתכות

ככה יש פחות טעיות ונזילות פה ושם ;D

פורסם

לא עושים ככה בלוקים! :-X

קח גוש נחושת ותעבוד איתו

נחושת בעובי של כמה מילימטרים לא תעשה את העבודה (תוליך חום מהר מידי - וסתם תרתיח את המים)

לדעתי זהו לא פיתרון

עדיף שתקח איזה סינק ישן - תאטום אותו בבדיל בחריצים, מסביב עוד שכבת סיליקון

למעלה פרספקס, וזהו

מה אתם אומרים?

פורסם
מה אתם אומרים?

לא.

בלוק מים צריך שיזרמו המים בתעלה מסויימת. יש מים נכנסים ויש מים יוצאים.

ההצעה שלך פשוט לא הגיונית.

פשוט הצעה גרועה ובלתי אפשרית לבלוק מים. :-\

פורסם

אתה רוצה להשתמש בנחושת ומפחד מהקורוזייה שתווצר בריתוך\ הלחמה?

אם כבר, אז תשתמש באלומיניום...

פורסם

כך ברנר , בדיל אבה כמה יותר ותלחים את זה .

פורסם

חמוד, בדיל נמס בערך ב160 מעלות... לא משנה העובי, זה רק ישפיע על זמן ההתכה... וכשבדיל נוזל, אז הוא יותר גרוע ממים... מבער גז יתיך את הבדיל לגמרי, ויחמם את הנחושת בצורה כזו שהבדיל לא יתמצק די הרבה זמן. לא סתם המלחם דק וקטן בקצה שאיתו עובדים. בבקשה ממך, אל תנפיץ כל מיני שטויות אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר.

באופן כללי: נחושת זו מתכת מאוד ריאקטיבית, ומתחמצנת מאוד מהר במים. אלומיניום ואפילו פלדה מתחמצנים הרבה פחות (חלודת אלומיניום זה אחד החומרים הקרמיים הכי חזקים ונפוצים שיש, ככה שחוץ משיכבה קטנה של כמה ננומטרים, לא תהייה קורוזיה באלומיניום והחומר לא יהרס.)

פורסם

אוקיי, דיברתי עם אבא שלי. אם אתה רוצה להלחים שתי חתיכות דקות של נחושת, תוכל לחמם אותן על הגז בבית להלחים עם בדיל. אם החתיכות עבות (כמה מילימטרים), הברירה היחידה היא להשתמש בברנר ומוטות כסף (מינימום 30 אחוז). לדעתי כדאי לך לשקול להשתמש בשיטה היותר נפוצה של כרסום בבלוק נחושת גדול ואטימה בעזרת גומי ופרספקס.

IG, הבעיה של הקורוזיה לא משמעותית במערכת כזו. המים במעגל סגור, לכן הקורוזיה תיפסק בשלב מסויים. כמו כן, אפשר להוסיף נוזל אנטי-פריז של אוטו כדי למנוע את הקורוזיה. היתרון של הנחושת על פני אלומיניום הוא מוליכות החום הטובה יותר שלה.

פורסם
  • מחבר

אם הייתה לי גישה למחרטה הייתי עושה את זה

בכל מקרה זה הבלוק הראשון שלי

אחריו יבוא רבים בשיטות אחרות

אבל גם ריתוך הוא אחת הדרכים ליצור בלוקים זולים להחריד (ראו COPPER CAP 5$)

פורסם

אני מדבר מנסיון

אני מלחים עם בדיל. ככל שהנחושת עבה יותר - יותר מסה, כך קשה יותר להביא את הנחושת לטמפ' הדרושה - ולשמור עליה .

יש לי ברנר לעץ (גז בישול בלבד, ולהבה לא ממוקדת כל כך) כתוסף למלחם 60W. לפעמים הברנר דרוש ולפעמים , כאשר המדובר על הלחמה של "ניר" נחושת, המלחם מספיק . ההלחמה מספיקה משום שבמערכת המים אין לחצים גבוהים. עוד לא הייתה לי דליפה מבלוק שהלחמתי.

כל דרך אחרת , דורשת מבער עם חמצן וואצטילן , שמייצר טמפ' גבוהות מאד נקודתית , זה סיפור מאד מקצועי ויקר , ואיני בטוח שמתאים לבלוק נחושת.

פורסם

"אין לחצים גבוהים". זה בדיוק הנקודה! למה לו להלחים לוחות עבים אם אין לחץ גבוה?

אגב, הדרך הכי טובה להלחים נחושת היא בעזרת נתך נחושת- בדיל, ושם דרוש מבער.... אם משתמשים בבדיל רגיל, גם עם המלחם אפשר לחמם את הלוחות מספיק טוב אם מחכים מספיק זמן. מבער גורם לחימצון של הנחושת ואם לא יודעים להשתמש בו נכון אפשר לקלקל את החומר.

ואלומיניום מוליך חום לא הרבה יותר גרוע מהנחושת. וזה לא שהוא יצתרך לקרר את המיים מאיזה 80 מעלות לטמפ' החדר... בקירור של 10 מעלות הפרש זמני הקירור בין הנחושת ואלומיניום כמעט ולא יורגש.

פורסם
  • מחבר

בקשר לדליפות אני לא דואג יותר מדי

אני מנסה למצוא איפה אפשר לעשות ציפוי ניקל , גם ליופי וגם לפתרון של כמה בעיות שיוצרת הנחושת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים