עבור לתוכן

בעיית FPS ב-Half-Life

Featured Replies

פורסם

שלום 8)

עד לפני כשבועיים בערך הייתה לי בעיית FPS כאשר שיחקתי Half-Life (בעיקר TFC, HL Mod), כאשר ה-FPS היו צונחים ממקסימום של 30-40 FPS עד לאפילו 5FPS!

דבר זה הקשה עליי לשחק בעיקר משום שבעיה זו חלה לא על המחשב הרגיל בו אני משחק Half-Life ושאני מקבל בו עד לכ-100FPS (בלי קפיצות FPS).

התייעצתי עם כמה אנשים שמבינים דבר או שניים בחומרה והם יעצו לי בהתאם למצב המערכת שלי דאז:

Windows 98 SE, AMD K6 500mhz, Voodoo4 וכ-128mb SDRAM

ובהתאם למצב הכספי שלי, 1500 ש"ח כדי לשדרג את המחשב שלי במטרה היחידה להעלות את ה-FPS במשחק הספציפי Half-Life לרמה הנורמלית, לקנות כרטיס מסך חדש (Radeaon 8500 128mb) וזיכרון נוסף (עוד 256mb SDRAM).

שני הרכיבים הגיעו לאחר כשבועיים בערך והותקנו ע"י טכנאים, ועדיין ה-FPS שלי נשארו ברמה העלובה של מקסימום של 40FPS עד ל-15FPS בקפיצות תמידיות.

מצבי הכספי אינו מאפשר לי להוציא עוד כסף על שדרוגים למחשב אז אני מבקש ממכם פתרון חסכוני וחכם בהתאם למערכת שלי כדי אך ורק להעלות את ה-FPS שלי ב-Half-Life. כבר הציעו לי להחליף למערכת ההפעלה Windows XP / Windows 2000, אנא תנו לי עוד הצעות לשיפור ה-FPS.

בתודה מראש, FairLight.

פורסם

אוקיי

לראדון חשובים מאוד הדרייברים שלו

תעדכן אותם

ניסית פשוט להסיר את האלף לייף ולהתקין אותו שוב?

ואת דירקטX

הממ

עוד משהו

defrag לכונן קשיח

במשחקים אחרים זה גם עובד ככה?

פורסם

מעניין, דווקא גם קרה לי, אבל זה היה בכל המשחקים ולא רק בHL, אני כמעט בטוח שהתקנתי מחדש מרוב מהרה ועצבים ולא התעמקתי בבעיה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, סליחה ששכחתי להזכיר אבל קיבלתי את ה-FPS הנ"ל לאחר שהתקנתי את הדרייברים הכי חדשים ו-DirectX 8.1.

עוד כמה דברים שחשוב להזכיר:

כאשר אני מנגן סרטים ב-Windows Media Player הם מתנגנים בצורה איטית ביותר (תמונה לשלוש שניות), וכן, יש לי DivX Codec. תופעה זו חזרה גם עם כרטיס המסך הישן, Voodoo4.

אני משתמש בתצוגת OpenGL 800x600 במשחק, ניסיתי להחליף לרזולוציה נמוכה יותר (640x480) או ל-Direct3D ועדיין קיבלתי FPS דומה.

אני לא יכול להתקין מחדש את Half-Life משום שדיסק ההתקנה אינו ברשותי, ואיני יודע אם התופעה חוזרת גם במשחקים אחרים (למרות שאני מעריך שכן) משום ש-Half-Life הוא המשחק היחיד שהרשתי לעצמי להתקין על ה-10 GB HD שלי :)

פורסם

זמן להתקנה מחדש.. :jump:

פורסם

למרות שאין לי כרטיס של ATI שמעתי מאנשים רבים שהדרייברים של ATI לא אוהבים דרייברים של חברות קודמות במערכת ולכן כדי להגיע לביצועים טובים רצוי לפרמט ולהתקין הכל מחדש.

אם זה יעזור או לא קצת קשה לקבוע, אבל זאת עצה של די הרבה אנשים בעלי כרטיסי ATI.

חוץ מזה, ל-ATI יש פאטצ' ל-HL תוריד אותו ותתקין (יכול להיות שהוא מסופק עם העידכון ל-HL). הפאטצ' הזה מתקן חלק מהבעיות אבל מפעיל את אופציית ה-TrueForm שאומנם משפרת את האיכות, אבל זה בא כמובן על חשבון ביצועים. יש פקודה או שתיים שתצטרך לכתוב ב-Console על-מנת לכבות את האופציה הזאת.

את כל המידע על הפקודות וכו' תוכל למצוא באתר של ATI (אני לא מצליח להיכנס אליו עכשיו).

פורסם

תפרמט, המערכת שלך כבר עמוסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים