עבור לתוכן

מה יותר חשוב למשחקים בימינו - זכרון פיזי או כרטיס מסך?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה לשדרג קצת את המחשב ואני תוהה מה עדיף (הכל שאלה של תקציב בסופו של דבר...)

יש AMD ATHLON 2.5@2200 עם 512 זכרון של A-DATA.

הכרטיס מסך הוא של SAPPHIRE 9600XT

במשחקים כמו UT2004 ודומיו, ניתן לראות קירטועים מסויימים מידי פעם , זמני טעינה לא הכי קצרים וכו'.

התעסקתי כבר עם זכרון וירטואלי , סגירת יישומים ועוד כל מיני עדכוני כרטיס מסך למיניהם והגעתי למסקנה שכדאי לשדרג משהו לקראת הקיץ הנחמד שבדרך (battlefield 2, san andreas ו-empire at war) - עבדתי לא פשוט בזמנו על מנת להריץ את DOOM3 בצורה משביעת רצון.

השאלה היא מה כדאי? האם עוד 512 זכרון או שדרוג של כרטיס מסך, נניח ל-6600GT (אני חוזר, אין לי כוונה להוציא 2500 ש"ח כרגע על כרטיס מסך [לצערי])

הצעות וטיפים יתקבלו בברכה

פורסם

ההשואה שלך היא לא במקום.

אתה מדבר על שדרוג, אבל יש הבדל מחירים גדול מאוד בין הוספת 512 מגה זכרון (350 ש"ח) לבין כרטיס מסך (1000+ ש"ח).

בכל מקרה, כמובן שהחלפת כרטיס המסך היא זו שתעלה את הביצועים של המשחקים....הגדלת הזכון לגיגה תתן אמנם הבדל, אבל לא גדול במיוחד.

פורסם

ההשואה שלך היא לא במקום.

אתה מדבר על שדרוג, אבל יש הבדל מחירים גדול מאוד בין הוספת 512 מגה זכרון (350 ש"ח) לבין כרטיס מסך (1000+ ש"ח).

בכל מקרה, כמובן שהחלפת כרטיס המסך היא זו שתעלה את הביצועים של המשחקים....הגדלת הזכון לגיגה תתן אמנם הבדל, אבל לא גדול במיוחד.

רק לחדד את הנקודה:

הגדלת זיכרון הפנימי תגדיל את הביצועים של המחשב בעבודה שוטפת בווינדוס ובריבוי משימות (כמובן שגם זמני הטעינה יתקצרו).

אבל שדרוג כרטיס המסך הוא זה שייתן לך את שיפור הביצועים הגדול במשחקים והוא זה שבסופו של דבר יאפשר לך לשחק על רזולוציות גבוהות ופילטרים (תלוי כמובן בשאר המערכת ובכרטיס שאתה רוצה לשדרג אליו).

פורסם

רק לחדד את הנקודה:

הגדלת זיכרון הפנימי תגדיל את הביצועים של המחשב בעבודה שוטפת בווינדוס ובריבוי משימות (כמובן שגם זמני הטעינה יתקצרו).

אבל שדרוג כרטיס המסך הוא זה שייתן לך את שיפור הביצועים הגדול במשחקים והוא זה שבסופו של דבר יאפשר לך לשחק על רזולוציות גבוהות ופילטרים (תלוי כמובן בשאר המערכת ובכרטיס שאתה רוצה לשדרג אליו).

אני הייתי מוסיף זיכרון ובעתיד עובר לPCIE..שום כרטיס AGP ב1K ומעלה לדעתי לא שווה.

פורסם

למשחקים של היום ובכלל לאלה שעוד אמורים לצאת 512 מגה זכרון מתחיל להיות גבולי ולא מספיק.

אני הוספתי עוד 256 מגה ל-512 שהיו לי וקיבלתי שיפור ביצועים משמעותי במיוחד כאשר העלתי את איכות הגרפיקה של המשחק והפעלתי פילטרים.

גם הכרטיס מסך שלך מתחיל להיות גבולי ובאמת צריך לשקול לשדרג , הכל תלוי ברמת הגרפיקה שאליה אתה שואף וברזולוציה שאתה משחק.

פורסם

Omerole - צודק כי ב APG הולך להיעלם עוד כמה שנים טובות מן העולם וה DDR 1 לא נראה שעובר כמו ה AGP

פורסם

Omerole - צודק כי ב APG הולך להיעלם עוד כמה שנים טובות מן העולם וה DDR 1 לא נראה שעובר כמו ה AGP

סוף השנה (אולי רבע ראשון של 2006 ) AGP היסטוריה.

פורסם

יש מצב טוב אבל אסור לשכוח שיש מיליוני מחשבים שיש בהם עדיין את האפיק הזה והחברות צריכות לתת תמיכה מידי פעם

פורסם

שניהם חשובים

לדוגמה אתה לא יכול שיהיה לך 256 MB זיכרון ו איזה 6800 ULTRA

כי זה לא ייתן לך כלום.. זה יגביל תכרטיס מסך בטירוף

אתה צריך שילוב של שניהם וזה מה שייתן לך תשילוב המנצח

פורסם

זיכרון פיזי טוב צריך להיות 1 ג"ב

כרטיסי מסך חזקים צריכים מעבד חזק

את אותו הסכום שמשקיעים במעבד צריך להשקיע בכרטיס המסך

פורסם

גם נכון

אני זוכרת ראיתי השוואה של כרטיס מסך חזק (אם אני זוכר נכון 6800 אולטרא ) פעם אחת על מעבד חלש לדוגמא AXP2500 ופעם שנייה עם FX .....

הפרש מכובד מאוד היה שם

פורסם

היום לא צריך מעבד מעל 2.4

אולי למשחקים ממש כבדים 3.0 יביא שיפור במשחקים.

תקנו אותי אם אני טועה..

בין 2.4 ל-3.2 במשחקים ההבדל ממש קטן.

וכרטיס מסך זה הדבר שהכי עוזר למשחקים

גם גרפיקה זה מביא,וגם 80 אחוז מביצועים המשחק!

זיכרון זה לא ממש דחוף שתשדרג..

אבל אני הייתי משדרג :)

זיכרון יעזור לך בזמני-טעינה ואם תשים על גרפיקה גבוהה כאילו HIGH DETAIL במשחק כמו דום 3 תרגיש שיפור שיעלמו רוב התקיעות

אבל שוב כרטיס מסך זה הכי חשוב.

פורסם

תלוי מאוד על איזו חברת מעבדים ( אינטל או AMD ) אתה מדבר ועל הסידרה ( פנטיום נגד FX נגד A64 נגד פנטיום M (דותן או בניאס )).......

אבל מה שנכון נכון

השיפור הכי חזק בGAMING מביא הכרטיס מסך בשילוב נכון עם כמות זיכרון נכונה !

על איזו מהירות רץ אצלך כעת הזיכרון ?

פורסם

את המושג "צוואר בקבוק" אתה מכיר?

512MB זה לא מספיק למשחקים כבדים, וה9600XT גם לא

בשביל להשתדרג אתה צריך לשפר את שני הפרמטרים האלה ביחד

פורסם

ל 6600GT יספיק גם 512RAM וזה לא יהיה צוור בקבוק.

אני האיתי קונה עכשיו עוד 512 זיכרון ב 240 שקל (ADATA) ועוד חודש-חודשיים קונה 6600GT ב 800-900 שקל וזה יעלה לך סביבות 1100 שקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים