עבור לתוכן

"צה"ל- הטיפול הרפואי הטוב ביותר?"

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3090766,00.html

הפחיד, לאור העובדה שעוד שנה אני טירון. מקווה שאני לא אצטרך פטור מישיבה מזרחית, ושהתקשורת יצאה בתחקיר הזה "שמאלנית".

פורסם

במילואים האחרונים שלי אתה יודע מה היה רופא היחידה?

...................................................................................................

וטרינר!

ככה שאני מאמין לכל מה שיגידו על צה"ל.

פורסם

זה נכון, זה כ"כ נכון, מעולם לא קראתי כתבה נכונה יותר על צה"ל.

פורסם

בעעע מוציא לי את החשק להתגייס ...

פורסם

במילואים האחרונים שלי אתה יודע מה היה רופא היחידה?

...................................................................................................

וטרינר!

ככה שאני מאמין לכל מה שיגידו על צה"ל.

אצלנו היה פעם פתולוג :silly:

פורסם

אצלנו היה מנתח לב עיוור :lol: :lol:

גועל נפש הרופאים בצבא

פורסם

לדאבוני גם אני סבלתי מהתופעה הזו בצבא :(

עקב טירונות ביחידה קרבית ושירות של עבודה פיזית (כל זאת למרות שהתגייסתי עם הבעייה שלי בגב ודיווחתי על כך לצבא)

קיבלתי פרופיל 72 במהלך הטירונות...כמובן שלמרות השפרופיל שלי ירד עדיין נשלחתי לשרת בתפקיד

שהעבודה הפיזית בו היא לא מועטה שהיא טכנאי קשר(לסחוב מכשירי קשר זה לא הכי בריא לגב)....

והבעייה בגב החמירה כמובן...ואז התחילו הריצות הטיזוזים ההתקפות והמריבות עם המפקדים והרופאים של

הצבא בכדי שאני אקבל את ההקלות שמגיעות לי וזה לקח לא פחות ולא יותר חצי שנה!

ואצלי זה עוד מקרה טוב...למרות שאם אתם חושבים שהמצב באזרחות הוא יותר טוב...

אז אתם טועים...אני מכיר לא מעט מקרים של סחבת וטירטורים גם במערכת הרפואית באזרחות בקופות

החולים למיניהן (כמובן שכללית היא הגרועה שביניהן).

פורסם

מכבי Rule! :yelclap:

משתוקק כבר לחזור לידיים שלהם.

פורסם

אצלנו היה פעם פתולוג :silly:

לפחות זה מטפל (בצורה כלשהי) בבני אדם, כשאחד מהחיילים בפלוגה הלך ל"ד"ר דוליטל" לבקש משחה לפטריות ברגליים שוא שאל אותו מתוך הרגל "איזה רגל הקידמית או האחורית?", אם זה לא היה ממש עצוב זה יכל להיות מצחיק מאוד.

פורסם

ברור שזה נכון, יש לי עשרות (!!!) מיקרים (כולל אחד אישי) על זה.

אני גם יודע על מקרים שהרופא ביחידה מקבל "הוראות מלמעלה" לא לתת גימלים\אישורים בשום אופן, ולא משנה מה יש לחייל..

פורסם

כמה חודשים אחרי שהתגייסתי החלקתי בבסיס על רצפה רטובה ונפלתי עם הראש על שפיץ של שולחן. נלקחתי למרפאה של הבסיס (לא משהו נידח, בסיס של אלפי אנשים שמשרת גם את כל הבסיסים שמסביב) עם נפיחות רצינית ודימום מהראש, שם אמרו שיש חשש לזעזוע מוח והחליטו לפנות אותי לבית חולים. חיכיתי שלוש שעות לרכב הפינוי (ובאמת שלא היו חסרים רכבים ביחידה שלנו) שלקח אותי לבי"ח והשאיר אותי שם. אחרי בדיקות בבי"ח החליטו לשחרר אותי הביתה ואמרו שאם הכאב יתגבר או שיקרה משהו מיוחד, שאני אלך ישר למיון. שחררו אותי הביתה בלי גימ"לים, ורק בזכות המפקדת שלי נשארתי כמה ימים בבית. אחרי כמה ימים התחילו לכאוב לי העיניים בנוסף, אז הלכתי שוב לבית חולים. אני לא אספר את כל הסיפור, רק שבסופו של דבר זכיתי ליחס מזלזל מהרופאים ביחידה (ודימום מהראש זה לא משהו שאפשר לזייף, לפחות לא שאני מכיר דרך), צעקות על זה שהלכתי לבית חולים, והמון כדורים שלא באמת עשו משהו.

מאז (אוקטובר 2001) ועד שהשתחררתי (דצמבר 2004) ביקרתי במרפאה רק שלוש פעמים - כדי לקחת אקמול, לקחת קלגרון ולבקר חייל שלי שהיה חולה.

מהרופאים הצבאיים קיבלתי את הרושם שהם מעדיפים שאני אמות כדי שיהיה להם חייל פחות לטפל בו.

פורסם

הדבר היחיד שמדהים פה זה שכאילו רק עכשיו גילו את זה... הכל ידוע מראש.

אצלנו למשל (תותחנים) יש הרבה חברה עם בעיות (כגון מיגרנות ובעיות אורטופדיות קשות המונעות מבן אדם לשרת בקרבי) אבל בגלל שביום הגיוס הרופאים פשוט זרקו פרופיל 72 לכל מי שרצה ולעולם לא למטה מזה הגיעו מלא אנשים לא מתאימים מבחינה רפואית ורק אלא שהיה להם את הכח להלחם עבור הפרופיל המגיע להם הצליחו לצאת. הצבא הזה פשוט מדהים בסתימותו...

מצד שני אפשר להבין את הצבא בצורה מסויימת כי יש כ"כ הרבה משתמטים (או סתם מורידי פרופיל להתחמקות מקרבי) ופטוריסטים שקשה להאמין לכל בן אדם. זו בעצם תופאת ה"זאב זאב" רק במימדים הרבה יותר עצומים.

פורסם

תשמע, מילא להתייחס למשתמטים בזילזול...כי לא באמת בעייה להבחין בין: "דוקטור, יש לי חום..."

ל :" דוקטור יש לי שלוש פריצות דיסק ועברתי ניתוח בגב ואני סובל מכאבי תופת בגלל שאני סוחב דברים כבדים"

פורסם

תאמין לי שזו בעיה הרבה יותר גדולה כי לך תמצא מה להגיד למישהו שבא אליך ואומר "דוקטור, נורא כואב לי הגב, במיוחד כשאני על אפוד וצריך לעמוד הרבה זמן במסדר". אחד יכול סתם להמציא את זה, ולשני באמת יכולה להיות בעיה רצינית. אז מה עושים?

אפשר או לא לעשות כלום, או לתת פטור, או לשלוח לבדיקות בחר"פ. בכל מקרה ההחלטה הרבה יותר קשה ממה שנדמה לך.

פורסם

אז שולחים את שני החיילים לבדיקה...גם את המתחזה וגם את הלא מתחזה...אבל לבסוף

בצילומים הכל מתבהר...למרות שגם אחרי שיש לך צילומים ותוצאות והוכחות מתייחסים אליך

מספקנות ובקשיחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים