עבור לתוכן

מתחיל ללמוד פסקל בביצפר משהו יכול לתת לי קצת מידע על זה?

Featured Replies

פורסם

שלום החלו המגמות אצלנו בביצפר ...

החלטתי לקחת פיסיקה או ביולוגה ובנוסף מחשבים - שיעסוק בתיכנות בשפת פסקל!

אני רוצה להתחיל את זה עם קצת ידע שאני אדע למה אני נכנס למשהו יש איזה משהו לומר לי או איזה מידע בשבילי שיעזור לי שאני אתחיל ברמה מסוימת שתיתן לי פוור על המגמה שלי? כאילו מזה? כיצד הדברים רצים? (בביצפר כבר עשו לנו שיעור קטן עם המורה שלא לימדה חומר אבל דיברנו בעיקר על השיעור עצמו, כיצד יתנהל וכו')

תודה לכולם ....

בקשה לכל העוזרים שלא משנה כיצד הם יעזרו שזה לא יהיה באנגלית בקשה! לא לינקים באנגלית ולא שום דבר אחר באנגלית...

תודה לכולם!

פורסם

פסקת שפת תיכנות מעצבנת לפי דעתי. גם אני לומד אותה השנה ואני ילמד אותה שוב שנה הבאה בעעע.

טוב עכשיו רציני פסקל שפה יחסית קלה למתחיל כל עוד אתה לא יודע את שפת סי אחרי שאתה מתחיל ללמוד גם שפת סי פסקל ניהיה הדבר הכי מעצבן שיש ולא מובן. בפסקל ניתן לכתוב הרבה תוכנות שונות ולפי מה שיודע לי גם תוכנות שמתקשרות דרך האינטרנט.

מצטער שא יכול להרחיב יותר כי אני בעצמי לא יודע יותר מזה.

בהצלחה בהמשך

פורסם

אוקיי כפי שאמרת, זה משעמם למדי פסקל אני מצטער שבחרתי את זה בתור מגמה.

מה שאתה צריך לעשות שם זה כל הזמן להרכיב תוכנית לדוגמא:

חישוב ממוצע ציוני תלמידים וכאלה דברים.

רוב התוכנות שכותבים בפסקל הן מתמטיות.

ואז לאט לאט התוכניות הולכות ונהפכות יותר מעצבנות ויותר מסובכות.

בבקשה: http://study.eitan.ac.il/sites/index.php?portlet_id=110516

תחשוב על זה ברצינות אם אתה באמת רוצה את זה כי לדעתי זה ממש משעמם.

פורסם

מה זה ביצפר ? אתה מסתלבט ?

בית-ספר - הבית של הספר.

פורסם

פסקל שפה קלה, פשוטה, מובנית וטובה למתחילים. בניגוד לשפות אחרות - השימוש במילים ולא כמעט רק בתווים לפקודות, בא לידי ביטוי ומקל על המשתמש הלא מיומן. אני בעיקר ממליץ על DELPHI שהוא ההמשך החלונאי של PASCAL.

פורסם
פסקל שפה קלה, פשוטה, מובנית וטובה למתחילים. בניגוד לשפות אחרות - השימוש במילים ולא כמעט רק בתווים לפקודות, בא לידי ביטוי ומקל על המשתמש הלא מיומן. אני בעיקר ממליץ על DELPHI שהוא ההמשך החלונאי של PASCAL.

:xyxthumbs:

ועוד דבר - חלק גדול מהפיצ'רים של C# לקוחים מדלפי (זה לא מקרה, אותו אדם השתתף בפיתוח של שתיהן)

פורסם
  • מחבר

מה זה ביצפר ? אתה מסתלבט ?

בית-ספר - הבית של הספר.

מה קרה?? מה יש???

מה קשור מסתלבט ? :kopfpatsch: :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

Benor

תודה רבה על הלינק ...

נראה לי שיש לי הרבה מה לעשות איתו...

פורסם
  • מחבר

טוב התחלתי ללמוד מהאתר שBenor הביא לי נראה ממש טוב !

אבל באתר שם יש קישור להורדה של התוכנה TP7 הנה הוא:

http://study.eitan.ac.il/websites/files/pascal/tp7.zip

אבל משום מה שנאי מוריד אותו הוא מגיע בווינראר אני מחלץ הכל ואין שם שום קובץ התקנה כזה ....

משהו יכול ללמד אותי איך מתקינים אותו אולי?

פורסם

יש לך שם קובץ TPX אז תפתח אותו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה...

פורסם

פסקל לא כזו נוראה. היה כיף ללמוד אותה בשנה הראשונה. בשנה השניה העסק התחיל להסתבך עם פוינטרים ומחסנית, אבל עדיין היה בסדר. עכשיו התחלתי ללמוד דלפי, וזה ממש המשך ישיר של הפסקל. תוך שעתיים כבר כתבתי תוכנה בסיסית בעזרת חבר.

פורסם

בכל שפה יש את הבעיות של ההבנה בהתחלה של הפויינטרים, אבל אחר כך, עם קצת תרגול, הכל מספדר.

אני שם לב עכשיו שבבית ספר הם חוסכים את זה עם ההגדרות של ה- typedef(למי שלומד C, בפסקל אני לא יודע איך זה).

פורסם

מה טוב בפסקל (לפי דעתי)

זה שאם תלמד C אז זה יהיה לך יותר קל ללמוד

כי C זה כמעט כמו פסקל רק עם מילים שונות ועוד כמה דברים קטנים

פסקל זו שפה טובה למתחילים שרוצים להבין את עיקרון התכנות

פורסם

אח... פוינטרים... רק צרות הביאו לעולם.

כמעט כל שבוע שעבר דיבגתי דליפות זיכרון.

וזה שאי אפשר בלעדיהם - לא ממש נכון - קחו לדוגמא Java ו- C#. אז נכון שעדיין אפשר להגיע למצב דומה ל- memory leak, אבל הרבה מהצרות נפתרות בלעדיהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים