עבור לתוכן

רשת של 3 מחשבים וראוטר

Featured Replies

פורסם

שלום לאחרונה רכשתי מחשב שלישי לביתי כאשר קיימים בו 2 מחשבים המקושרים ברשת.

הבנתי לפי הוט והספקית שאני צריך לקנות ראוטר כדי לאפשר גלישה בכול שלושת המחשבים. רציתי לשאול (מאחר ואני לא מבין):

1) מהו הראוטר שמתאים לי הן מבחינה כספית והן מבחינת תאימות (נטוויזן, הוט 1.5 ,מודם sb4200 ), ועד מחיר של 150-200. אני צריך שם חברה דגם ומחיר מומלץ.

2) לידע כללי, מה ההבדל בין ראוטר לנתב (אין לי שום ידע ברשתות)?

3) איך מתקינים ראוטר ואילו הגדרות אני אצטרך לעדכן ולשנות? (באופן כללי).

תודה מראש!

פורסם

1. אין נתב ב-200 שקל

2. השפה. Router זה באנגלית ונתב בעברית.

3. בכללי מחברים את כל המחשבים ואת המודם לראוטר ומגדירים בו את ההגדרות אינטרנט שלך. מעבר לזה יש לך חוברת הוראות.

פורסם

אתה מעונין בחיבור אלחוטי או כבלי?

פורסם

ראוטרים רגילים (לא אלחוטים) נמכרים הכי זול במזומן ב 200 שקל , כשהמחיר היותר נפוץ הוא סביב ה250.

כדאי לברר תאימות לכבלים לפני הקנייה.

ההתעסקות עם ראוטרים ורשתות היא לרוב לא כלכך פשוטה - מומלץ ידע ונסיון.

לפי הרמה והשאלות שהצגת פה , כדאי לך לחפש עזרה מקצועית בהתקנה , אני חושב שקצת תסתבך או תתקל בבעיות , למרות שזה בהחלט אפשר להתקין לבד ללא ידע (כמו שאפשרי להרכיב מחשב ללא ידע ולהתקין ווינדוס ללא ידע) בעזרת מדריך.

אתה חייב מודם עם חיבור כרטיס רשת כדי להתחבר לראוטר (לא יודע בדיוק מה יש לך).

אתה צריך גם להשקיע כספית בכבלים לכל שלושת המחשבים לפי האורך שתצתרך , הכבל שתצתרך הוא כבל ישר (ולא מוצלב כמו שמחבר בין שני המחשבים שלך). חלק מהציוד החדיש תומך בתכונה של "אדישות לסוג הכבל" ומאפשר שימוש גם בכבל מוצלב וגם בישר (לדוגמה דגמים אחרונים של EDIMAX , אני למשל מחובר לSWITCH שלהם גם בכבל ישר וגם בכבל מוצלב).

כל זה מידע כללי שיעזור לך לבסס את שאלותיך ואת הקנייה , אני מניח שחלק אתה יודע , אבל אני בטוח שתוכל להעזר במידע כללי זה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות! כמה שאלות נוספות:

ice2k איזה דגם של edimax אתה ממליץ? (ומן הסתם הבנתי שצריך חיבור ישר).

וHoly התכוונתי מה ההבדל בין סוויץ' וראוטר? (אם זה אותו דבר תקן אותי בבקשה)

פורסם

קשה לי להמליץ על ציוד שלא השתמשתי או התנסתי איתו. הדגם הכי נפוץ\זול\מומלץ של אדימקס הוא הBR-6104K.

http://www.edimax.com.tw/html/english/products/BR-6104K.htm

הוא עולה באיזור ה 250 שקל ולדעתי איתו תוכל להשתמש גם בכבל מוצלב אם יש לך במקרה. רק שוב , כדאי לברר עם מישתמש של הכבלים שהוא אכן תואם לחלוטין לשירות הכבלים בארץ (חלק מהראוטרים עושים בעיות עם כבלים) , ולחכות להמלצות מקוראים שמשתמשים בו.

לגבי הרכיבים , אני אתן לך הגדרות כלליות , SWITCH זה כמו "מפצל לחיבור רשת" , תדמיין משהו כמו מפצל חשמל רק לרשת. הוא גם רכיב חכם שיודע למתג את המידע שעובר בו - הכוונה שמידע מסויים יגיע לחיבור הנכון ולא סתם יציף את כל החיבורים באותו מידע (כמו שמפצל אודיו עושה) אבל זה לא אמור ממש לעניין אותך.

הנתב (ראוטר) הוא אותו רכיב שמנתב את המידע בין שניים ויותר מחשבים ברשת. נוכל להגדיר כאן את האינטרנט (המודם) כמחשב נוסף (סתם בשביל ההבנה). הנתב הוא זה שמעביר את המידע בפועל וקובע מה מגיע לאיפה למי מותר לקבל מה וכו' (שוב, מאוד כללי).

ראוטר שאתה קונה כמו זה שהזכרנו כאן - כבר כולל SWITCH בתוכו - זו יחידה מורכבת אחת. אפשר בצורה פשוטה יותר להסתכל עליה כנתב שיש לו יציאות וכניסות לכמה מחשבים (יש נתבים שלהם חיבור רק למחשב אחד ואז צריך לקנות SWITCH כדי שנוכל לחבר כמה).

פורסם

איזה חיבור יש לך? חיבור קבוע או חייגן?

למרות שאני לא מכיר את הסוגים אני יודע שגם את זה אתה צריך לבדוק לפני רכישה (תאימות לכבלים ותאימות לחייגן או חיבור קבוע).

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה הכוונה לחיבור קבוע (אני מתחבר דרך vpn) לא חייגן.

והמודם מחובר דרך כבל רשת.

שאלה אחרונה (תודה ice2k עזרת לי מאוד):

אני נכנס לאתרים ורואה על חלק מהדגמים של ראוטרים את הכיתוב printer+ . מה הכוונה? שאם אין את הכיתוב אז אני לא יכול לחבר/להתקין מדפסת רשת (אני רוצה שכול אחד יוכל לשלוח להדפסה לאותה המדפסת)?

פורסם

אני נכנס לאתרים ורואה על חלק מהדגמים של ראוטרים את הכיתוב printer+ . מה הכוונה? שאם אין את הכיתוב אז אני לא יכול לחבר/להתקין מדפסת רשת (אני רוצה שכול אחד יוכל לשלוח להדפסה לאותה המדפסת)?

עדיין תוכל לחבר את המדפסת למחשב ברשת ולשתף אותה דרך שם, אבל המחשב אליו מחוברת המדפסת יהיה חייב להיות דלוק בשביל להדפיס.

אם המדפסת תהיה ממחוברת לנתב תוכל להדפיס ישירות ללא תלות במחשב אחר.

פורסם
  • מחבר

אהה אוקיי תודה רבה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים