עבור לתוכן

הצלחתי לסדר את הti4200 שלי! w/pics

Featured Replies

פורסם

למי שלא זוכר את התראד שלי

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=115710.0

קיצר זה התחיל בכך שניסיתי להחליף מלא קבלים מסוגים שונים (ניסיתי בערך 15 קבלים שונים שהוצאתי מכל מיני כרטיסי מסך) וכולם בעת הדלקת הכרטיס מסך פשוט רתחו מחום ואם הייתי משאיר אותם כמה דקות פועלים הם בטוח היו נשרפים. קיצר לא היה לי עצבים לזה והכרטיס ישב הרבה זמן בצד בלי שימוש.

מסתבר שHoly צדק במה שאמר

קודם כל צריך לבדוק שזה באמת אותו קיבול...

בכל מקרה יכול להיות שהוא רותח כי יש חלק אחר דפוק בלוח שמזרים לו זרם עצבני

דבר אחד שלמדתי מזה זה שלכרטיסי המסך כנראה לא ממש משנה הקיבול כי כל הקבלים ששמתי גדולים וקטנים רתחו מחום אבל כולם העלו מסך.

לפני כמה ימים מכרתי את הGF1 DDR 32MB שהיה לאחים שלי ותכננתי לקנות להם איזה GF3 Ti משומש או משהו כזה אבל אז נזכרתי בti4200 שיושב בצד והחלטתי לעשות משהו שכבר חשבתי עליו לפני כן: לשים גוף קירור על הקבל הרותח!

מה שעשיתי זה שמתי במקום הקבל הקטן שהיה לי שמתי אחד שחור - גדול יותר כך שהוא מתחמם קצת פחות אבל עדיין - הוא ממש חם!

הייתי חייב לשים עליו גוף קירור שיחסית לקבל הוא ענקי וגם מאוורר קטן, שמתי AS5 בין הקבל לגוף קירור. בקיצור אני אתן לתמונות לדבר

הכרטיס עובד כבר כמה ימים (כמעט שבוע) והאחים שלי חורשים עליו.

הנא תוצאה של 3dmark03 על מחשב PIII 550.

http://service.futuremark.com/compare?2k3=3977695

והנא התמונות :)

[attachment deleted by admin]

פורסם

עבודה ערבית לשמה - כל הכבוד :yelclap:

פורסם

חחחחחחח...........איזה יופי!!!!!!!!

פורסם

חחח... כל הכבוד על ההשקעה אבל באמת עבודה בשקל.

אבל העיקר התוצר!.

פורסם

נחמד ביותר!

רק נראה לי הרבה עבודה בשביל כרטיס ישן כזה...

(שאני מנסה להוציא כסף מאמא בשביל להחליף)

פורסם

מעולה, יוזמה והתקפיות...

לא כ"כ הבנתי את הקשר למה ש-Holy אמר. לדעתי - כפי שכתבתי לך גם אז, מדובר בסה"כ בקבלים עם דירוג מתח שונה, אבל אם זה עובד - על הכיפאק.

בעיקר כדי שלא יפגעו רכיבים אחרים במערכת (וזה משהו שיכול לקחת קצת זמן) - הייתי ממליץ לך לבדוק קבלים עם דירוג מתח אחר - ואולי אפילו קבלים שאינם SMT...

פורסם

שמח שהכרטיס עובד!

יופי על היוזמה

פורסם
  • מחבר

מעולה, יוזמה והתקפיות...

לא כ"כ הבנתי את הקשר למה ש-Holy אמר. לדעתי - כפי שכתבתי לך גם אז, מדובר בסה"כ בקבלים עם דירוג מתח שונה, אבל אם זה עובד - על הכיפאק.

בעיקר כדי שלא יפגעו רכיבים אחרים במערכת (וזה משהו שיכול לקחת קצת זמן) - הייתי ממליץ לך לבדוק קבלים עם דירוג מתח אחר - ואולי אפילו קבלים שאינם SMT...

Holy אמר שמשהו במערכת מספק לו מתח רצחני ובגלל זה הקבל מתחמם וזה נכון בערך, בדקתי עם מולטימטר והמתח שעובר שם הוא 3.3V בכל הקבלים אבל רק שם הקבל מתחמם (כנראה ששם עובר זרם גדול יותר ולא מתח)

אשמח אם תוכל להסביר יותר

פורסם

חח מגניב!!!!!!

אחלה אילתור

העיקר שעובד

פורסם

יפנ מאוד קבל ח"ח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים