עבור לתוכן

מפרט למחשב...

Featured Replies

פורסם

קודם כל.. שלום שלום :)

(זאת ההודעה הראשונה שלי בפורומים של HWZONE... - וכל זה בגלל שמשום מה אני לא מצליח לעשות Login כמו שצריך עם אקספלורר... כרגע אני משתמש בבראוזר אחר - Opera למי שמכיר...).

בכל מקרה, אני השבוע (או שבוע הבא) קונה בשעה טובה לרגל שחרורי הקרב ובא מצה"ל - מחשב חדש (בלי מסך/מקלדת/עכבר וכל הטררם :)

* החזקתי יפה עם הפנטיום III 500 שלי (בערך 3 שנים)... והגיע הזמן לרענן... (בתקווה שגם המחשב החדש ישרת אותי נאמנה לאיזה שנתיים-שלוש) - השימושים העיקריים שלי במחשב הם אינטרנט/פיתוח (ויז'ואל סטודיו)/גרפיקה (פוטושופ)/משחקים (אני לא הארד-קור גיימר בטירוף, אבל אני משחק פה ושם) - וכמובן סרטים (divx) ומוזיקה, בכמויות :)

* אני לא מתכנן לבצע שום אובר-קלוקינג.

הנה המפרט... אשמח לשמוע את דעתכם:

CPU - AMD Athlon XP 2000+

Motherboard - ASUS A7V333EA

Western Digital 80GB 7200rpm ATA100

MSI GeForce4 Ti4200 64mb

256MB DDR 266Mhz (Generic)

CDRW - Liteon 40 x 12 x 40

Case - ChiefTec Dragon AH-01SL Aluminium Case Silver

+ 300W ATX Power Supply (Generic)

HS&F - Thermaltake Volcano 7 Plus <== אני לא ממש מבין בהיטסינקים... האם זאת בחירה טובה?

Network Card (Generic/Realtek/EdiMax) - 10/100

Floppy 1.44 (Generic)

אשמח לקבל תגובות...

ושוב תודה :)

• תגובות 32
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אל תיקח את הספק ג"נריק תוסיף עוד 50 ש"ח

ותשים לפחות את ה tansumi 350 w

פורסם

אתה פשוט לא צריך את זה.

ירידה במעבד ל1800+ תחסוך יותר מ300 שקל

לוח אם מצוין אבל קצת יקר

הארדיסק אני מקווה שאתה מתכוון ל special edition -- אפשר לזהות אותה בקלות-- 8mb באפר.

כרטיס מסך אחלה

זיכרון.. הממ.. תכפיל (מהכסף של החסכון במעבד)

מארז וספק- עדיף שתרד למארז זול יותר ותשקיע בספק מאושר ע"י AMD

אם ההיטסינק בחירה טובה? תלוי למה אתה צריך אותו.. אמרת שאתה לא מתכנן אוברקלוק.

כרטיס רשת ופלופי, עדיף ג'נרי עם צ'יפ של רילטק ופלופי קח מה שהכי זול

פורסם

ברוך הבא..

אני לא מאמין שאתה צריך יותר מ-AXP1800 וניתן לחסוך ככה 300 ש"ח.

יש לך את הלוח של MSI KT3 Ultra במחיר יותר הגיוני.

וגם ה-Epox 8K3A+ יותר מוצלח ויותר זול באיזה 50 ש"ח.

להארד דיסק הזה יש גירסה מיוחדת שנקראת: 8mb Cache Special Edition

וזהו כנראה הדגם הכי מוצלח שקיים בשוק כיום.

כרטיס מסך אולי כדאי לקחת Suma Ti4200 SE אם חסכת על החלקים הקודמים.

זיכרון - הלוח שלך תומך בזיכרון PC2700, אז אם כבר כדאי לנצל את זה..

אחרת אין שום סיבה לקחת לוח עם KT333...

אתה לא אוברקלוקר ציינת, אז כל זיכרון PC2700 generic..

ספק כח - תוודא שהוא מאושר AMD, ובאמת כדאי לפחות 350w.

היטסינק מעולה, יכול להיות מאוד מרעיש בעוצמה הכי חזקה שלו, אבל אין צורך להשתמש בה..

אם אתה רוצה יותר טוב - Thermalright AX7

ואיזה מאוורר 80מ"מ שבא לך - לפי עוצמת הרעש/דחיפת אוויר..

בהצלחה.. ;)

פורסם

אתה פשוט לא צריך את זה.

ירידה במעבד ל1800+ תחסוך יותר מ300 שקל

לוח אם מצוין אבל קצת יקר

הארדיסק אני מקווה שאתה מתכוון ל special edition -- אפשר לזהות אותה בקלות-- 8mb באפר.

כרטיס מסך אחלה

זיכרון.. הממ.. תכפיל (מהכסף של החסכון במעבד)

מארז וספק- עדיף שתרד למארז זול יותר ותשקיע בספק מאושר ע"י AMD

אם ההיטסינק בחירה טובה? תלוי למה אתה צריך אותו.. אמרת שאתה לא מתכנן אוברקלוק.

כרטיס רשת ופלופי, עדיף ג'נרי עם צ'יפ של רילטק ופלופי קח מה שהכי זול

Damn!

הקדמת אותי.. :smoke:

פורסם

כרטיס אני הייתי לוקח suma הוא זול והוא טוב לאובר קלוק

לוח תחליף ל msi הוא מצויין

את המארז אתה יכול לקחת את אותו מארז שהוא לא אלומניום ותחסוך לספק טוב יותר אלומניום מוליך טוב יותר אבל המארז יהיה מאורר טוב גם אם הוא לא מאלומניום

פורסם

לא נורא

אנחנו זורמים באותו ראש מסתבר :)

פורסם
  • מחבר

פשש... אתם זריזים!

לא ציפיתי לתגובות כל כך מהירות.. הופתעתי לטובה, באמת תודה :)

אז באמת תודה לגבי כל ההערות שלכם...

* לגבי המעבד: אני באמת לא מתכוון לקנות מחשב חדש כל שנה, אולי עוד שנתיים-שלוש.. כמו שציינתי. אז ככה שאם אני קונה, אני מעדיף לקנות רמה אחת מעל מה שאני באמת צריך, כי עם הזמן ועם הטכנולוגיה שמתפתחת יותר מהר מהחצ'קונים של המוכרים במקדונלדס אני אצטרך במוקדם או במאוחר מעבד יותר חזק. ההגיון אומר לי להישאר עם האת'לון 2000 שדרך אגב ב-PcHardware.co.il עולה פחות מ-1000 ש"ח, שזה לא רע בכלל.

* לגבי הספק: אני *באמת* שלא מבין יותר מדי בתחום. למה אני צריך ספק של חברה ידועה ולא ג'נרי? ולמה אני צריך 350 וואט? אני באמת יעבור את השימוש ב-300 וואט לפי המפרט שהצגתי? (ובכלל, רוב המחשבים היום שנמשכרים ב"סטים" מוכנים מראש, נמכרים עם 300 וואט - ככה לפחות הבנתי).

* לגבי הקירור: הדבר הראשון שאני שומע מאנשים שאני מספר להם שאני הולך לקנות מחשב מבוסס AMD זה לגבי החימום המטורף שלו... אז לא רק שלא מתחשק לי שהוא ייתקע לי באמצע משחק... את זה שמעבדים עובדים יותר טוב כשהם לא לוהטים - כולם יודעים. ובערך בכל פינה שניה באינטרנט אני שומע על הוולקאנו 7 פלוס, רק רציתי לדעת שאני בכיוון הנכון...

* יש הבדל של 100 ש"ח בין הSpecial Edition של ה-WD לגירסה הרגילה, האם זה באמת שווה את זה? בכמה הוא יותר מהיר? האם הוא אמין או שהוא יעשה לי צרות כמו ששמעתי כבר מכאלה שנפלו עם IBM?

* לגבי הלוח אם: מצאתי אותו במחיר לא רע, אז אני אשאר איתו (685 ש"ח) - הבנתי שיש לו עוד דגם עם תמיכה ב-FireWire וב-RAID... מישהו צריך את זה?

* זכרונות: חבל לי לקנות היום 512 מגה כש-2 כרטיסים של 256 עולים בערך כמו אחד של 512, זה תוספת שאני אוכל להוסיף תמיד.. ככה שלא אכפת לי לחכות כרגע עם זה. כמה זה באמת ישנה אם אני אלך על ה-266 Mhz ולא על ה-333 Mhz ? אני לא ממש יודע מה ההבדלים, ואם אני באמת צריך את זה.

* מארז: כאן זה באמת קטע של התפנקות, המארז הזה של צ'יפטק פשוט כבש את עיני... וממש לא בא לי ללכת על מארז ג'נרי "פושט", חוץ מזה, שמארז יכול ללוות אותי גם עם המחשב הבא שלי... ככה זאת באמת השקעה לטווח ארוך, ועם מחיר של 362 ש"ח (פנדה) - נראה לי שזאת בחירה נכונה. רק חבל שהוא בא בלי ספק...

* כרטיס מסך: אני באמת שלא מתכנן לעשות שום אוברקלוק, אני אסתדר יפה עם מה שאני אקנה בסופו של דבר... האם ה-MSI הוא בחירה טובה? למה המלצתם דווקא על ה-SUMA? וסתם לידע כללי - מה בדיוק נותן Overclock לכרטיס מסך?

תודה *רבה* על התגובות המהירות,

דודי.

פורסם

הייתי משנה את המעבד והלוח אם בהתאם לאינטל (לוח אם תומך אינטל, לא של אינטל בהכרח).

כי בחרת מעבד במהירות מאוד גבוהה ואתה מתכוון לעשות DIVX ולעבוד בפוטושופ ולשחק ואנשים מגיעים לטמפ' מטורפות כבר עם מעבדי ATHLON XP 1800+ ולקחת 2000+ זאת תיהיה ממש סכנה..... עכשיו יש הרבה שזה לא קורה להם זה בטח יבוא DXT ויתחיל להגיד שזה לא נכון ויש לו והכל בסדר. אבל במהירות כזאת גבוה ולשימושים שלך אני לא ממליץ. פנטיום 4 2.0A GHz עולה 1400 ש"ח, איזה 200 יותר מAMD..... לדעתי זה שווה.

דרך אגב בפורום של פיסי טיפ בדיוק היה מישהו עם מעבד כזה 2000+ של AMD שהתלונן על מיליון תקיעות ובסוף זה נשרף.

פורסם

הייתי משנה את המעבד והלוח אם בהתאם לאינטל (לוח אם תומך אינטל, לא של אינטל בהכרח).

כי בחרת מעבד במהירות מאוד גבוהה ואתה מתכוון לעשות DIVX ולעבוד בפוטושופ ולשחק ואנשים מגיעים לטמפ' מטורפות כבר עם מעבדי ATHLON XP 1800+ ולקחת 2000+ זאת תיהיה ממש סכנה..... עכשיו יש הרבה שזה לא קורה להם זה בטח יבוא DXT ויתחיל להגיד שזה לא נכון ויש לו והכל בסדר. אבל במהירות כזאת גבוה ולשימושים שלך אני לא ממליץ. פנטיום 4 2.0A GHz עולה 1400 ש"ח, איזה 200 יותר מAMD..... לדעתי זה שווה.

דרך אגב בפורום של פיסי טיפ בדיוק היה מישהו עם מעבד כזה 2000+ של AMD שהתלונן על מיליון תקיעות ובסוף זה נשרף.

ג'יטז, התעלם מהתגובה שציטטתי..IBROW משמיץ את מעבדי AMD מאז ומתמיד, ואין לו ממש על מה לבסס את דבריו- אומנם היה מקרה אחד של מעבד שנשרף בשימוש, אבל העניין מכוסה תחת האחריות..וקורה לעיתים נדירות, גם בארצנו החמה.

לגבי המפרט:

יש לך בנדל מאוד משתלם בפנדה שכולל את האפוקס 8K3A יחד עם AXP1800+ וזיכרונות 3000 של קורסאיר (שווה).

הארדיסק- כמו שנאמר, שדרג לSE..HD הIDE הטוב ביותר בעוללם כיום..ביצועיו מתקרבים לביצועי HD בחיבור סקזי.

מארז+ ספק..השילבו שלחקת עולה כמעט כמו האנרמקס שמגיע יחד עם ספק 350W (של אנרמקס גם כן), לך על ה"בנדל" הזה- לא כדאי להתקמצן (לא להתקמצן במקרה הזה, אלא לבחור לא נכון) בנושא הספק.

תתחדש.

פורסם

פשש... אתם זריזים!

לא ציפיתי לתגובות כל כך מהירות.. הופתעתי לטובה, באמת תודה :)

אז באמת תודה לגבי כל ההערות שלכם...

* לגבי המעבד: אני באמת לא מתכוון לקנות מחשב חדש כל שנה, אולי עוד שנתיים-שלוש.. כמו שציינתי. אז ככה שאם אני קונה, אני מעדיף לקנות רמה אחת מעל מה שאני באמת צריך, כי עם הזמן ועם הטכנולוגיה שמתפתחת יותר מהר מהחצ'קונים של המוכרים במקדונלדס אני אצטרך במוקדם או במאוחר מעבד יותר חזק. ההגיון אומר לי להישאר עם האת'לון 2000 שדרך אגב ב-PcHardware.co.il עולה פחות מ-1000 ש"ח, שזה לא רע בכלל.

* לגבי הספק: אני *באמת* שלא מבין יותר מדי בתחום. למה אני צריך ספק של חברה ידועה ולא ג'נרי? ולמה אני צריך 350 וואט? אני באמת יעבור את השימוש ב-300 וואט לפי המפרט שהצגתי? (ובכלל, רוב המחשבים היום שנמשכרים ב"סטים" מוכנים מראש, נמכרים עם 300 וואט - ככה לפחות הבנתי).

דודי חברי היקר

ההבדל בין AXP2000+ ל1800+ הוא 66*2 מה"צ (עצלן שכמוני).. לא יתן לך לא זינוק קדימה ולא רמה אחת מעל.. פשוט לא משתמשים בזה (תקשיב לאחד שסוחט מהמחשב שלי 3 שנים, קבוע, ובמחשב הנוכחי כבר מגרד 3 וחצי עם מסך בן 6)

לא משנה כמה הוא עולה, ההפרש יהיה משמעותי לכיס ולא משמעותי בביצועים

ספק- לא צריך של חברה ידועה, פשוט צריך שהוא יהיה מאושר ע"י AMD.. מהסיבה הפשוטה שספקים אנונימיים לפעמים מפשלים ונותנים פחות מ250W, או שאחד הכבלים נותן מתח נמוך יותר (אתה יכול להסתכל קצת בפורום, ולשאול מבינים יותר- התשובה הזאת היתה יותר IMHO)

לא צריך יותר מ300W.

מישהו פה הציע באנדל של מארז אנרמקס וספק אנרמקס -- גם מארז של אנרמקס הוא יפה והוא בא עם ספק מצוין.

לגבי ההארדיסק- ההבדל בביצועים יהיה שווה את ה100 שקל... כשמשקיעים בכונן גדול (ו80 ג'יגה זה גדול) עדיף להשקיע באחד כמה שיותר טוב (חוץ מזה ש"חסכת" יותר מ100 כשירדת ל1800+).

פורסם
  • מחבר

דודי חברי היקר

ההבדל בין AXP2000+ ל1800+ הוא 66*2 מה"צ (עצלן שכמוני).. לא יתן לך לא זינוק קדימה ולא רמה אחת מעל.. פשוט לא משתמשים בזה (תקשיב לאחד שסוחט מהמחשב שלי 3 שנים, קבוע, ובמחשב הנוכחי כבר מגרד 3 וחצי עם מסך בן 6)

לא משנה כמה הוא עולה, ההפרש יהיה משמעותי לכיס ולא משמעותי בביצועים

ספק- לא צריך של חברה ידועה, פשוט צריך שהוא יהיה מאושר ע"י AMD.. מהסיבה הפשוטה שספקים אנונימיים לפעמים מפשלים ונותנים פחות מ250W, או שאחד הכבלים נותן מתח נמוך יותר (אתה יכול להסתכל קצת בפורום, ולשאול מבינים יותר- התשובה הזאת היתה יותר IMHO)

לא צריך יותר מ300W.

מישהו פה הציע באנדל של מארז אנרמקס וספק אנרמקס -- גם מארז של אנרמקס הוא יפה והוא בא עם ספק מצוין.

לגבי ההארדיסק- ההבדל בביצועים יהיה שווה את ה100 שקל... כשמשקיעים בכונן גדול (ו80 ג'יגה זה גדול) עדיף להשקיע באחד כמה שיותר טוב (חוץ מזה ש"חסכת" יותר מ100 כשירדת ל1800+).

שלום שלום נייס-וואן אח שלי גיבור,

מעניין שכולכם חושבים שאני יוכל להסתפק ב-1800... אולי באמת זה צריך להיות הכיוון שלי...? 140 מגה-הרץ זה באמת כזה זניח ולא מורגש?

פעם... פעם.. מזמן מזמן... 100 מגה-הרץ היה עולם ומלואו ... מפתיע אותי שהיום מתייחסים להפרש הזה בכזה זלזול...

אני באמת מעוניין שתשכנעו אותי אחרת... יצא לי יותר זול.. אבל, תשכנעו :)

אם באמת אני אפנה לכיוון של ה-1800-1900 - באמת ישתלם לי ללכת על הבנדל שיש בפנדה?

(EPOX 8K3A+, AMD XP 1900 + FAN, CORSAIR 256MB DDR 3000 - all at 2033nis)

אני לא כל כך מכיר את הלוח הזה... פניתי בעיקר לכיוון של האסוס שכתבתי במפרט כי קראתי עליו דברים טובים מאד בכל מני ביקורות באינטרנט.. וגם מצאתי אותו במחיר לא רע...

לגבי הספק, אני באמת חושב שאני יסתפק בספק של חברה לא ידועה.. אני לא חושב שזה הגיוני לשלם 500 שקל על ספק... כשבסך הכל הוא לא משנה את הביצועים, רק מספק מתח חשמלי.

לפחות כיוונת אותי קצת יותר - ועכשיו אני באמת שקט בקשר למתח - אני אלך על ספק של 300 וואט.

גם די שוכנעתי ללכת על ההרד-דיסק של ווסטרן עם ה-8 מגה cache...

נשקיע בו את התוספת של ה-100 שקל :)

ושוב, תודה רבה על התגובה :)

דודי.

פורסם

ג'יטז אחי האיכותי,

לך על האפוקס, לוח מעולה..שעולה על האסוס- וגם זול יותר עקב השילוב שלו בבאנדל..עוד נקודה שאתה צריך להתייחס עליה היא הבעייתיות עם היבואן של אסוס (ליגד) במדינויות ההחלפות\החזרות\ייבוא.

לגבי הספק..אתה לא משאיר לי ברירה..

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=1;action=display;threadid=3724

נ.ב- היית יכול להתייחס גם לתגובה הקודמת שלי :smoke:

פורסם
  • מחבר

ג'יטז אחי האיכותי,

לך על האפוקס, לוח מעולה..שעולה על האסוס- וגם זול יותר עקב השילוב שלו בבאנדל..עוד נקודה שאתה צריך להתייחס עליה היא הבעייתיות עם היבואן של אסוס (ליגד) במדינויות ההחלפות\החזרות\ייבוא.

לגבי הספק..אתה לא משאיר לי ברירה..

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=1;action=display;threadid=3724

נ.ב- היית יכול להתייחס גם לתגובה הקודמת שלי :smoke:

אנטיוירוס, ידידי המלומד,

תודה על ההמלצה לגבי האפוקס - תוכל קצת להרחיב עליו את הדיבור?

(למה בעצם הוא יותר טוב מהאסוס...? ולמה הוא לא מככב בכל מיני ביקורות שריפרפתי עליהן באינטרנט?)

אני שוקל בכובד ראש את הבנדל שפנדה מציעים...

כמה באמת משנה ההבדל בין זיכרון 266 מגה-הרץ לזיכרון 333 מגה-הרץ?

וכמה באמת משנה ההבדל בין מעבד את'לון 2000 לאת'לון 1900?

לגבי הספק - אני עדיין דבק בנקודת המוצא שלי - לא להשקיע יותר מדי בספק - וגם הבנדל שהצעת מפנדה יקר מדי לטעמי - זו בסך הכל יחידה שמספקת מתח למחשב ולא משנה את ביצועיו, מה שכן, אני באמת אבדוק באתר של

AMD

לגבי התאימות של הספק...

יש למישהו מושג אם הספקים ה"לא ידועים" שפנדה מוכרים תואמים למעבדי את'לון?

) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=281_100&products_id=136 (

ועימך הסליחה שלא הגבתי לך קודם. :)

שלך לעד ולנצח נצחים,

דודי.

פורסם

ג'יטז, מכרי בעל התקציב.

למה הוא יותר טוב מהאסוס? יכולות OC טובות יותר, ביצועים, אפשרויות ביוס, בקר רייד (של היי-פוינט..יותר טובים מפרומיס)..והוא מבקר בהמון ביקורת (נ.ב- אל תקנה לפיהן...).

ההבדל משנה, ישנו הבדל ביצועים..לא שמיים וארץ, אבל ישנו.

ההבדל בין ה2000 ל1900 כמעט ולא יורגש.

ספק- קראת את הת'רד שקישרתי אליו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים