עבור לתוכן

חיתוך בעזרת דרמל וצביעה (פנימית) של Compucase 6A19 בשחור

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה..  ;)

חלק 1:

החלטתי שנמאס לי מהמארז ה-"ג'נרי/פנטיום3/הלוח אם לא מתאים לו בכלל" שיש לי כאן. ביקרתי אצל הזיגזגים ולקחתי איתי 6A19 שחור ללא ספק כח.

אני רוצה להסיר את רשת הדבורים (honey comb) של שני המאווררים בעזרת הדרמל ש(הרמתי) מאבא שלי, דגם MultiPro 395.

ראיתי את ה-FAQ שמסביר על הראשים אבל לא בטוח עם איזה ע"י להשתמש לחיתוך המארז. אבא שלי בחו"ל ולכן יכולתי להגניב את הצעצוע הקטן לפה.

יש דיסקית חומה שאני מטיל ספק ביכולות החיתוך שלה, אבל למיטב הבנתי זו הדיסקית הפשוטה ביותר (409 אני מניח). כמו כן יש לי כאן דיסקית פייברגלס גדולה יותר (אני מניח שדגם 456). הדיסקית שמותקנת עכשיו בדרמל נראת כמו דיסקית מצופה יהלום, אך אין לה חורים כמו זאת בדגם 545 שיש במדריך.. אלא היא עשויה מתכת ניראת כך:

diamond.jpg

כבר ניסיתי לחתוך איתה בזהירות חלק קטן שהסרתי מהמארז וראיתי שהיא עומדת בזה.. אבל לפי מה שהבנתי מהמדריך, הכי אידאילי יהיה לחתוך ברזל של מארז עם דיסקית הפייברגלס בתור מתחיל.

איך אני יודע באיזה מהירות עלי לעבוד עם כל דיסקית (כשהחומר הנחתך הוא מן הסתם הברזל של ה-6A19) ?

כמו כן אם למישהו יש ניסיון וטיפים עם החיתוך הזה (הסרת הגרילים של ה-6A19) שאני עומד להתנסות בו אשמח לשמוע.

חלק 2:

מכיוון שכלללל המחשב שלי שחור החלטתי שיהיה נחמד לצבוע גם את החלק הפנימי של המארז בשחור. אפילו שלא מתוכנן חלון.

כבר ראיתי מספר מדריכים על צביעה של הפאנלים של המארז, אבל אף פעם לא אחד על צביעת השילדה עצמה.

אז אם מוכרים לכם כאלו אשמח ללינקים.. אני חושב שאני לא אסיר את הפאנל העליון והתחתון לפני הצביעה כי אין לי כח להתעסק עם זה עד כדי כך, כנראה שפשוט אכסה אותם כדי שלא יתלכלכו.

כמו כן המלצה לצבע אמין שלא נשחק יותר מדי, בהתחשב בעובדה שיהיה קצת מתוסבך לעשות מספר שכבות ולשייף.. (כי השיוף יהיה פשוט בלתי אפשרי).

יש משהו יותר טוב מהפשוטים של יעקובי? ואם כן, איפה..

פורסם

גם הדיסקית הפשוטה חותכת מעולה... אם זו הפעם הראשונה שלך עם דראמל, רצוי שתתחיל איתה.

מהירות רצוי גבוהה

חלק 2: אני מציע לך לצבוע את השילדה עם מכחול + מדלל. שים קצת צבע, כדי שלא תווצר שיכבה עבה מידי.

תערבב קצת מדלל וצבע ותתחיל להתפרע :silly:

פורסם
  • מחבר

מכחול? משום מה ממש לא נראה לי. אפשר להשתמש גם בספריי לחלק הפנימי.

פורסם

מכחול WTF? ממש לא קשור ואת החיתוך במהירות נמוכה! מתחיל או לא לא משנה... ואת הצביעה בספריי אני מאמין שאתה יודע איך

פורסם

א.עד כמה אפשר להתפרע עם מכחול? תשתמש בספרי, תשייף לפני זה את שכבת הצבע של השילדה\מה שאתה רוצה לצבוע, ותנקה מאבק..

תדאג לצבוע במקום מאוורר אבל תדאג שיהיה מאוורר כך שלא יהיה אבק שידבק לצבע, ולעוד טיפים בצביעה תעשה חיפוש קטנטן בפורום.

ב.תשתמש בדיסקיות הפשוטות, במהירות גבוהה! במהירות נמוכה הם יתקעו\ישברו. ואל תפעיל יותר מידי לחץ על הדרמל, אבל מצד שני גם אל תתן לו סתם להסתובב בלי לעשות שום דבר.

פורסם

דווקא לא, אם אתה שם במהירות גבוהה פעם ראשונה שאתה חותך ילכול לך הדיסקיות אחת אחר השניה... אני עובד עם אחת כבר איזה חודש.. הרבה פרוייקטים הקיצר אם יש לך מספרים מ-1 עד 6 ומקס לך על 3~4 לא ממליץ יותר

פורסם

תתאמן לפני החיתוך.... סתם על פח

ותעשה על מהירות גבוהה!! 5~6

אני עושה 5 וחצי ככה

תעשה סימן על הפח ותעבור עליו כמה פעמים עד שנוצר חתך

בוגע לצביעה תצבע רגיל לא במכחול

תרסס עם צבע ולפני זה תשייף אותו אם אתה רוצה שיפ פריימר ואז את הצבע

פורסם

למה לא במכחול? זה לא שהוא צריך לכסות הרבה שטח.... זה בסך הכל מוטות דקים :bash:

כל החדר שלו יהייה מכוסה צבע לפני שהוא יסיים עם הספרי!

פורסם

לא יודע למה אתם ממליצים על 5~6 אם נתפסת לו טיפה הדיסקית הזוית או משהו או שהיא מתרסקת לטריוליון כיוונים או שהיא נשברת ואז קשה להמשיך לעבוד איתה

מי צובע ספריי בחדר יוצאים למרפסת גינה או לבחוץ, וחוץ מזה הוא רוצה לצבוע את פנים המארז אולי אני מחדש לך אבל זה לא כמה מוטות דקים

פורסם

היא תשבר רק אם הוא ילחץ חזק מידי... אין שום סיבה שהיא תשבר אם הוא יעבוד נכון!

במהירות נמוכה יקח לו שעה להתקדם 10 ס"מ.

פורסם

עדיף שיצא ישר נקי יפה מאשר חפוז ועקום.. ואם הוא ילחץ חזק מידי כל מה שיקרה שיתחמם לו הדרמל יותר בגלל התנגדות והחור יעשה יותר מהר ולא קשור לשבירה, אני מקווה שהיה לך ניסיום עם זה שאתה מדבר ככה בטוח כי לי יש המון אז..

פורסם

אז זהו שבמהירות נמוכה החיתוך לא יצא נקי כמו במהירות גבוהה. וגם לי יש מספיק ניסיון עם כל מיני דראמלים..

פורסם

אני לא שואל דרמלים אלא עבודות חיתוך, ותתפלא לאט יוצא יותר נקי כי אתה יכול לשלוט על כל חתך וחתך ... עובדה, הרבה התפלאו מהעבודה שלי, אתה מוזמן לבקר באלבום שלי ולהתפלא..

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני אנסה לחתוך עם הדיסקית פייברגלס. אני אתחיל לאט וארגיש איך היא מתמודדת עם החומר. מניסיון שלי עם חיתוך (במכונות אומנם אבל עדיין) ככל שהכלי זז מהר יותר הוא כמובן מתחמם יותר ויש יותר מצב לתקלות.

תשתמש בספרי, תשייף לפני זה את שכבת הצבע של השילדה\מה שאתה רוצה לצבוע, ותנקה מאבק..

תדאג לצבוע במקום מאוורר ..

כן אני יודע את הכללים הבסיסים לצביעת מארז.

אבל אני רוצה לצבוע את פנים המארז. אין שכבת צבע לשייף לפני זה. ובכלל יש בעיה של שייפוים כי המשטח אינו חלק. ויש מלא כימורים ופינות שקשה להגיע אליהם.

אני גם לא בטוח מה אעשה עם החלק שנועד לכונן פלופי, יש לו מן ידית שמחוברת לקפיץ שאי אפשר לפרק.. (למרות שבטח אפשר לקדוח את זה החוצה).

נראה לי שלאחר החיתוך אני אתחיל עם כיסוי הפאנל העליון והתחתון, לאחר מכן שכבת פריימר דקיקה. אני אראה אם יש מצב לשייף מה שניתן ואעשה זאת ולאחר מכן אנסה עוד שלוש שכבות צבע. כנראה.. :)

אגב, יש המלצות לספריי צבע מסויים מלבד יעקובי ומקום שניתן לקנות אותו?

פורסם

אני ממליץ לך לפרק לגמריי את השילדה של מארז, על ידי קדיחת כל הניטים, וצביעה על ידי שיכבה שתיים של צבע פריימר של מוטיפ (ניתן להשיג באוטו דיפו מיכל חסכוני תוספת של 20% והוא באותו מחיר של פרימר של יעקובי) , ואז לצבוע עם ספריי שחור של מוטיפ (יקר משמעותית מספרי רגיל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים