עבור לתוכן

חלוקת הספק במעגל חשמלי.

Featured Replies

פורסם

אני מתכונן לבנות את המעגל שישמש כ crossover לרמקולים שאני בונה, אבל אני לא בטוח לגבי דירוג ההספק של החלקים.

העומס הוא בערך 200 וואט מקסימום על הטוויטר ו 100 וואט על הוופר.

הייתי מעלה איור של המעגל, אבל אני לא בטוח איך בלי להתעסק עם קישורים לשרתי תמונות חיצוניים. באופן עקרוני יש רכיבים גם במקביל

וגם בטור לשני הדרייברים.

אני די בטוח שיש דרך לחשב דרך נוסחה את ההתחלקות של העומס, אבל הידע שלי באלקטרוניקה די מוגבל בנושא.

אני פתוח להצעות\

-יונתן.

פורסם

לא ממש הבנתי מה אתה רוצה לעשות...

אם אתה רוצה לחשב את ההספק הכללי, אז אנחנו לא יכולים לעזור לך בלי שרטוט, תמונה, משהו...

באופן כללי, הספק כולל במעגל חשמלי ניתן לחשב ע"י חיבור פשוט (+), ללא קשר לחיבור טורי/מקבילי.

שוב, אם אתה רוצה שנוכל לעזור לך יותר, או שתעלה תמונה לאתר (שמור אותה על המחשב ואז צרף להודעה), או שתביא קישור לתמונה מהשרת האחר, או שתשים את הקישור בתוך ברקטים בצורה כזאת:

[img=www.image.link]

פורסם
  • מחבר

לא הסברתי את עצמי כמו שצריך: אני יודע מה ההספק הכללי, מה שאני רוצה לדעת הוא ההספק שבו כל אחד מהרכיבים צריך להיות מסוגל לעמוד.

[attachment deleted by admin]

פורסם

כעקרון, השרטוט חסר תועלת ללא ערכי הרכיבים והמתח אותו מקבל המעגל.

כדי לדעת באיזה הספק צריך לעמוד כל רכיב צריך לחשב את הזרם והמתח על כל רכיב ע"מ לקבל את ההספק עליו ומזה יגזר בכמה הוא צריך לעבוד.

אנא פרסם שרטוט עם נתונים אלו אם אתה מעוניין בעזרה...

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

צודק. הנה ערכי הרכיבים (לקח לי די הרבה זמן למצוא אותם):

C1- 23

L1 -0.5

R1- 1

R2 -1.6

L2 -2.3

C3 -11.6

L3 -10.8

R4 -0.6

C4 -5.1

R5 -14.7

tweeter imedance: 6 ohm

woofer impedance: 8 ohm

ערכי הנגדים הם באוהם, קבלים הם במיקרו-פרד וסלילים במילי-הנרי.

הרכיבים שמסומנים בL הם inductors, עד כמה שאני מבין אלו הם סלילי-השראה:דברים גדולים מנחושת מלופפת. אבל כשהלכתי לבדוק רכיבים הפנו אותי למגירות מלאות ברכיבים קטנים, קצת יותר גדולים מקבלים ונגדים, שאכן נמדדו בmH.

משהו לא מסתדר לי, יש למישהו הסבר?

תודה,

-יונתן.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער שאני מקפיץ.

זה פשוט שדי דחוף לי לקבל תשובה, ונראה שבמקום הנוכחי של הת'רד, אין הרבה סיכוי שמישהו יראה אותו ויגיב.

פורסם

אין שום סיבה ממשית שהסלילים יהיו יותר גדולים מקבלים או נגדים סטנדרטיים... הרמקולים פה הם סטנדרטיים.

תקנו אותי אם אני טועה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים