עבור לתוכן

מה תעשה/מתכנן לעשות בצבא ?

Featured Replies

פורסם

עתודאי נחות במכינה קדם אקדמית בטכניון...

תאריך גיוס ? אם הכל הולך כשורה אז מתישהו ב-2009 נתראה עוד אחד עשרה שנה כשאני אצא מהצבא :kopfpatsch:

• תגובות 162
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וממתי הטכניון זה המוסד היחיד בארץ?

אם אני לא טועה, בשנות העשרים של המאה הקודמת פתחו עוד אוניברסיטה  ::)

בעתודה יש ה מ ו ן יתרונות, וגם כמה חסרונות (כמו לכל דבר). אם אתה מוכשר, ולא רוצה לבזבז 3 שנים בג'וב מעפן, ואתה חושב שאתה יכול לתרום בדרך אחרת, שתועיל גם לך, לך לעתודה.  :smile1:

גיוס 6/11/03 שיחרור  :jump1: 99.9% אני אשרת במודיעין  8)

פורסם

גיוס 6/11/03 שיחרור :jump1: 99.9% אני אשרת במודיעין 8)

לאיזה מסלול?

פורסם

אני עתודאי... מה שאני אעשה בצבא מסווג כ"סודי ביותר"... ככה שבינתיים, גם מה שאני יודע שאני יכול לעשות, אסור לי לספר...

פורסם

אני מעוניין לדעת את הקבא שלי.

עברתי מיונים לחובלים והייתי בגבוש חובלים(ולא עברתי),קיבלתי כמו כן זימון לתוכנית ברקים מהצבא .

האם משהו מכל זה יכול להעיד על הקב"א שלי????

בכל אופן אני ילך לקרבי כנראה למרות שמאוד קורץ לי תחום המחשבים....

פורסם

אני מועמד לגאמא, אבל אם אני לא אתקבל ( כנראה שלא..)

מעניין אותי פקח טיסה, ואם לא אז חובש ( יש לי כבר הכשרה ממד"א להיות )

משהו יכול בבקשה להסביר על שני התפקידים? ( החומר שיש באתר של צהל בכלל לא מספק..)

תודה ;)

פורסם

אני עתודאי... מה שאני אעשה בצבא מסווג כ"סודי ביותר"... ככה שבינתיים, גם מה שאני יודע שאני יכול לעשות, אסור לי לספר...

מה אתה לומד?

פורסם

[glow=red,2,300]טוב, אחרי כמה שנים שראיתי פה את השאלות עולות, סוף סוף, אחרי שהתגייסתי, אני יכול לענות פה ולהפסיק לשאול שאלות על צבא... :-)[/glow]

אז ככה.

לכל חובבי המודיעין: אנצל במה זו לגיוס אינטליגנטים לחיל המעניין ביותר מבין 15 החילות בצה"ל:

קודם כל,מצטער למי שזה כבר מאוחר ולא ידע שנה קודם לכן, אבל אם אתם בי"א או בתחילת י"ב, אז יש דרך שאתם יכולים להקדים תרופה למכה ולנסות לשכנע את החברה בחמ"ן שאתם מתאימים ואתם רוצים לשרת שם. תיכנסו לפה ותצרו קשר. פרסמו את הלינק. תשווקו את עצמכם לנציגים בפקס של היחידה!

http://www1.idf.il/aman/Site/spotting/spotting.asp?folder_id=40021

1. היגיון יש רק במקום אחד בישראל-באזרחות. תשכחוו מכל הנתונים היפים שיש לכם, אם הקצאה למקום מסוים התמלאה בדיוק שנייה לפני שרציתם להגיע לשם, לא יעזור כלום ולא תגיעו לשם, כי ככה זה בצבא- אתם מספרים בשביל קציני המיון ושום דבר לא ישנה את זה. יחידה הייתה צריכה 50 איש, זה כל מה שהיא תקבל!

2. בנים יחידים (ילד יחיד במשפחה) אינם יכולים לשרת מעבר לתחומי הקו הירוק (משמע- לשטחים הם בחיים לא יגיעו בשום תפקיד שייגיעו אליו ולא יגוייסו לקרבי). רק בחתימת אבא ואמא אפשר להתנדב לקרבי. חיילים בודדים יכולים לבחור אם להתנדב לקרבי או להישאר ג'ובניקים, כי הם נחשבים ההורים של עצמם.

3. בגלל סעיף 2, ובתוןספת קב"א מתאים (מעל 52) יש לבנים יחידים סיכוי הרבה יותר גבוה להגיע ליחידות ג'ובניקים מבוקשות ביותר (משמע- ממר"מ,חיל המודיעין על מסלוליו,דובר צה"ל,צלמים ושאר ירקות).

4.לתלפיות יגיעו יחידי סגולה, רובם ככולם - כל הלפלפים בשכבה, חרשנים,חנונים וכל אלה שה "קולים" לא שמו עליהם זין בתיכון. כל החברה האלה, מפתחים את "הצעצועים", אשר כל אותם חברה "מגניבים" ישתמשו בהם במהלך הלחימה בשטחים. כל אמצעי הטכנולוגיה בצה"ל מפותחים ע"י חברה מתלפיות שיושבים בכל היחידות בצבא, בראשי צוותי פיתוח, כמובן בדרגות המתאימות. הם מאוד אינטלגנטיים ומשיגים פיתוחי אמל"ח יפים לצה"ל. לא לזלזל!.

5. חברה שיש להם קב"א מעל 52 ופרופיל 64 (זה בכלל פרופיל זהב בצה"ל אשר פותח המון מסלולים ג'ובניקיים מעניינים ) יבקשו, ויכולים גם בכיף לקבל אצל קצין המיון שירות בחיל המודיעין. אם הוא יאשר להם,אז אחרי שיגיעו לגלילות,יעברו קורס וישוייכו לאחת מיחידות החיל. זה אפשרי גם אחרי הגיוס. תבקשו בכל מקום אפשרי בבקו"מ.

6. "אל תתפנו" משמע - אם קצין המיון לא רוצה לשלוח אותכם לאן שרציתם, ולא משנה אם זו יחידה קרבית או תפקיד ג'ובניקי-אל תסעו באוטובוס לבסיס הטירונות או לבסיס הקורס שלכם! תישארו עם כמה חברה לעמוד ליד האוטובוס (תמיד יש לפחות 3 שנשארים ולא רוצים להגיע לאיזו יחידה שמבחינתם היא סיוט,למשל שיריון,תותחנים,פיקוד העורף,גולני ועוד "פנינים" כאלה... ייקחו אותכם מייד ל"מעצר". ושם יצעקו עליכם כמה ימים, שבועות. ינסו לשבור אותכם, בטענות שאתם לא תורמים לצה"ל,יורקים על הצבא, לא שמים על המדינה קצוץ ועוד כל מיני שטויות כאלה, בעצם הם רוצים לשבור אותכם ולגרום לכם לרצות לעוף מהמעצר לאנשהו, ולו בשביל לא להישאר שם עוד רגע אחד. אתם תראו אחרים שנשברים וזה ישבור אותכם, אל תתנו לזה לקרות, אם אתם רוצים משהו הגיוני, נגיד לעבור לחטיבת חי"ר אחרת, חכו כמה ימים, יכול להיות שמישהו לא רצה להיות בה, ועף משם, ואתם תיכנסו במקומו להקצאה ותצאו עם האוטובוס הבא! אבל אם יש לכם דרישות מוגזמות- אתם מבזבזים זמן וסתם תשבו שם הרבה שבועות בלי תוצאות וחבל! שואלים למה לא להתפנות, אם אתם ממש בטוחים שעומדים לתקוע אותכם 3 שנים בתפקיד מעפאן?

מרגע שעזבתם באוטובוס את הבקו"מ ,לאחר כמה ימי קליטה בו- זה כמעט אבוד ולעבור תפקיד אחרי שנשלחתם לאנשהו זה כמו לעבור בגיא צלמוות. הליכה לקב"ן זה פתרון נפוץ, אבל למה שכל החיים יירשם לכם אח"כ שיצאתם על קב"ן,ושביקרתם אצל קב"ן (לא משנה אם היום כבר רושמים שיצאתם על סעיף 21 רפואי ולא כמו פעם -שהיו רושמים על סעיף נפשי). אם תגיעו לאחר מכן למקום או ליחידה טובה, ולאחר הצבא תרצו להצטרף לאחת מזרועות הביטחון תיתקלו בסירוב, ואפילו לא יגידו לכם למה. שב"כ ומוסד מסרבים אוטומטית לאוהבי הקב"ן!

===================================================================================

[glow=red,2,300]בנוגע לקרבי[/glow] - אם יש לכם שכל בשפע ,ראש טוב, ובעיקר כושר גופני גבוה (אתם יכולים לרוץ 5 קילומטר רצוף)(משמע קב"א מעל 52,53 תנסו להגיע בכל הכוח ליחידות המובחרות של חיל הרגלים, אני לא מדבר על היחידות הרגילות, אלה על: צנחנים ומעלה בלבד! משמע - צנחנים,פלס"ר צנחנים,דובדבן,אגוז,מגלן,ינמ"מ (יחידה נגד מטוסים מוצנחת,מגיעים דרך מגלן),מיתר,669,מסתערבי מג"ב, ובעיקר, לשלושת היחידות המיוחדות של צה"ל: יחידת שלד"ג,שייטת 13 (הקומנדו הימי) והפלס"ר של חיל המודיעין-סיירת מטכ"ל.(רק שלושתן רשומות בפקודות מטכ"ל כיחידות מיוחדות! שלא יזיינו לכם בשכל כל אלה שחושבים ש מגלן זו יחידה מיוחדת... מובחרת, לא מיוחדת.

למה?! כיי לכל שאר הגדודים אין כמעט תהליכי מיון, למעט הפלסרי"ם של כל חטיבות החי"ר הרגילות,(נח"ל,גבעתי,גולני,נח"ל ושיריון-הגיבוש שם זה פשוט למצוא חברה שיוגעם לרוץ יותר טוב.). הכוונה שלי היא שתנסו להגיע ליחידות שרשמתי בהתחלה: מובחרות ומיוחדות ! שם יש תהליכי מיון קפדניים, אשר בודקים רמה שכלית וכושר גבוה. 3 היחידות המיוחדות הן בכלל יחידות שקשה להגיע אליהן בפרט, משום שחלק מהמשימות שהן עושות מתבצעות בחו"ל. יותר לא אפרט מטעמי ביטחון שדה. הכניסה ליחידות אלה נמתחילה ביום סיירות בכיתה י"ב... אל תזלזלו בזה, שלא תיפלו אח"כ לגולני כי לא רצתם או עזרתם מספיק לחבר"ה באותו יום. מידע על כל היחידות למעלה ,למעט מטכ"ל,מגלן ומיתר יש ב - WWW.ISAYERET.COM הכניסה אגב, רק לבעלי איי פי מספק אינטרנט ישראלי.

בשום פנים ואופן אל תגיעו ליחידה החדשה שנקראת פלח"ץ (פלוגת חילוץ והצלה)או בשמה המקורי : "סיירת חילוץ והצלה" הקשר בין פיקוד העורף והמילה סיירת הוא מקרי בהחלט... אין סיירת,ואף פעם גם לא תהיה בפיקוד העורף. החברה המסכנים שאיתרע מזלם והגיעו לשם, שפעם הובטחו להם גם נעליים אדומות אמנם מקבלים רובי מ-16 מקוצרים כבר בטירונות, אבל אח"כ הם שמורים במגדלים של בתי סוהר על אסירים בטחוניים ערבים שמירות של 8-8... (8שעות שמירה ו-8 הפסקה)... בגלל זה חצי מהגיוס לשם יווצא משם, סליחה, נס על נפשו דרך הקב"ן ליחידות אחרות. כן, גם קצינים... תבינו עד כמה המצב קשה... לאחרונה שלחו אותם לעזה, שלא "ירגישו כמו סיירת שמירות)

ח[glow=red,2,300]יל מודיעין השדה [/glow]- חיל זה חדש יחסית, ולמרות שהוקם לפני כמה שנים עדיין בחיתוליו, אבל החברה שם איכותיים (הבנים!), בנות מגיעות לשם כי רצו משהו קרבי... ובנות שרוצות קרבי בצה"ל נראות כמו בחורילות... תבינו לבד!. זה חיל מודיעין קרבי בעצם שיש בו תצפיתנים הפזורים לאורף גבולות הארץ ובשטחים. מאוד מומלץ, עושים עבודה מעניינת בשטחים בעיקר, מספקים מודיעין ליחידות הרגילות,מובחרות ומיוחדות ובעלי יכולות ההסוואה בשטח מהטובות בצה"ל. זאת אלטרנטיבהמצויינת לחברה אשר רצו לשרת במודיעין ושלחו אותם לקרבי עקב סיבות שונות. תבקשו מודיעין שדה. שווה.

בכל מקרה, בהצלחה לכולם!

פורסם

מה אתה לומד?

פיזיקה אני חושב

ומה זה סודי ביותר אפשר כבר לחשוב

יש לי חבר אמר לי סודי ביותר בסוף הוא בכלל בדימונה(אפשר לחשוב כמה סודי ::))

פורסם

עברתי מיונים לקצונה יעודית בחיל התקשוב אז... כנראה זה מה שאני אעשה ;)

5760205.gif

אם לך כבר הודיעו, אז עושה רושם שאני לא עברתי את המיונים האלו. עתודה אם כך :)

פורסם

אם לך כבר הודיעו, אז עושה רושם שאני לא עברתי את המיונים האלו. עתודה אם כך :)

גם אתה היית בגיבושון הזה בצריפין?

פורסם

עברתי מיונים לקצונה יעודית בחיל התקשוב אז... כנראה זה מה שאני אעשה  ;)

5760205.gif

קש"רג?

פורסם

לכל החבר'ה שרוצים להגיע למקומות שונים בצבא, צר לי לאכזב אתכם אבל...

צרכי הצבא הם מעל לכל.

אם יש לכם פרופיל המתאים לשרות קרבי וצורך הצבא הנוכחי הוא גיוס כל מי שניתן לקרבי סביר להניח שתהיו בקרבי אלא אם יקרה נס ( יפורט בהמשך ).

הבקו"ם מקבל מיחידות שונות דרישות שיש למלא אותם ועד שהוא לא ממלא אותם כל הבקשות שלכם מעניינות להם את אתם יודעים מה...

זה גם לא משנה אם יש לכם מכתבי המלצה, חלקם פשוט יאמרו לכם בפנים שזה לא מעניין אותם.

מכיוון שצה"ל הוא ארגון מאוד גדול יכולות איתור כ"א לא משהו. הם מפשלים בגדול בכל הנושא של התאמם התפקיד לחייל.

חייל שמת להיות קרבי לפעמים ישב בכלא כי הצבא החליט שהוא מתאים להיות נהג של מישהו או להיפך ( ראיתי את זה קורה ).

זה לא אומר שצריך להפסיק לנסות. תמשיכו להציף אותם בפקסים ואם הנתונים שלכם ממש טובים ייתכן ואף יקשיבו לכם.

לגבי הניסים, אין דבר כזה ניסים אבל יש משהו דומה שנקרא "קומבינה".

לצערנו בצבא הדרך הטובה ביותר להגיע לאן שרוצים זה ע"י גלגל הצלה שהוא אדם שאנחנו מכירים שאולי מכיר חברים שמכירים ( וכו' ) שיכולים לעזור.

הצבא הוא חממת הקומבינות כל מה שתרצות תשיגו כאשר אתם מכירים את האנשים הנכונים.

לגבי החבר'ה שיש להם שנה שנתיים לפני הגיוס: חישבו לכיוון העתודה.

כאשר אתם ניגשים למסלול העתודה אתם תגיעו למקומות בצבא בהתאם למה שלמדתם ולעתודאים יש תפקידים טובים ומעניינים.

בהצלחה לכל מי שמתגייס. :xyxthumbs:

פורסם

גם אתה היית בגיבושון הזה בצריפין?

yep

6.4

פורסם

לכל החבר'ה שרוצים להגיע למקומות שונים בצבא, צר לי לאכזב אתכם אבל...

צרכי הצבא הם מעל לכל.

אם יש לכם פרופיל המתאים לשרות קרבי וצורך הצבא הנוכחי הוא גיוס כל מי שניתן לקרבי סביר להניח שתהיו בקרבי אלא אם יקרה נס ( יפורט בהמשך ).

תראה, זה לא ממש נכון. אני עם פרופיל 97 והתקבלתי לחמ"ן בקורס של מודא"ל(שנחשב לג'ובניקים בלבד) ויש איתי עוד אחד שם עם 97.

ואין לי קומבינות או פרוטקציות... אז אל תשללו אוטומטית דברים. תנסו להתקבל לאן שאתם רוצים, זה עשוי לקרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים