עבור לתוכן

מה תעשה/מתכנן לעשות בצבא ?

Featured Replies

פורסם

משהו בחיל הים, אולי שייטת, אם אני לא יצליח לשם אז נראה כבר.....

ד"א למישהו יש מושג עם החוק של בן\בת יחידים לא הולכים לקרבי, פועל גם במקרה של אחים חורגים ?

• תגובות 162
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תלוי בפרופיל, ככל שהוא יהיה גבוה ככה אני אנצל אותו.

בעיקרון אני רוצה להיות בתותחנים, נראה מה יהיה.

תקשיב לי אל תלך לתותחנים שריון או הנדסה.אתה הולך לקרבי לך למשהו איכותי.תותחנים זה הכי זבל.
פורסם

למה תותחנים זה זבל?

פורסם

תלוי בפרופיל, ככל שהוא יהיה גבוה ככה אני אנצל אותו.

בעיקרון אני רוצה להיות בתותחנים, נראה מה יהיה.

זה אשכרה השאיפה שלך?

להיות בחיל תותחנים?

פורסם

תותחנים זה אמנם לא זבל, אבל זה גם לא שירות איכותי ומעניין.

בצבא יש לך אפשרות לשרת שרות רגיל (גולני/תותחנים/שירין/גבעתי וכו') ובמקומות האלה הסיכוי שתשרת עם אנשים לא איכותיים הוא גבוה מאוד - כולל מפקדים ובכללי אנשים שיכולים להפוך את השירות שלך לבאסה אחד גדול. ואתה רואה את המקרים האלה המון באתר, אנשים שנכנסו לצבא בראש קטן, או בראש של לעשות מה שצריך אבל הגיעו למקומות לא איכותיים ונדפק להם השירות בגלל האנשים הלא איכותיים שאיתם הם משרתים.

כשאתה נכנס למקומות איכותיים (קרבי מובחר או קרבי איכותי) הסיכוי שתתקל באנשים כאלה מצתמצם מאוד. במיוחד בסיירות ובפלסרים, שמה תפגוש אנשים שלבטח יהיו חברים לכל החיים.

תחשוב מה אתה מעדיף

מקרה מפורסם שאתה יכול לקחת - המ"פ בגבעתי שהואשם בווידוא הריגה ובסוף גילו שזה היה רק ניסיון של ה"וותיקים" ביחידה להעיף אותו בגלל שהוא שינה את המצב ביחידה.

זה אומנם מקרה מאוד קיצוני, אבל זה מראה לך בערך מה הולך במקומות הפחות איכותיים

פורסם

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

זה לא תמיד עניין של בחירה,

נדירים האנשים שמגיעים ליחידות עליהן אתה מדבר כאיכותיות יותר, והרבה מגיעים לשם לדעתי שלא בצדק, רק בגלל שהם סוסים.

פורסם

אתה טועה, רוב האנשים שמגיעים לשם הם האנשים המתאימים - הן מבחינת אופי וכישורים שהם לא פיזיים - והן מבחינת כישורים פיזיים.

אמנם קשה להגיע לשם, אבל שווה לנסות.

פורסם

לנסות זה קל, להתקבל זה קשה

אם אתה מדבר שייטת, מטכ"ל ודומיהם יש להם תהליכים של פסיכולוגים, ראיונות ובדיקות רפואיות מדוקדקות. אם עברת אותם עדיין יש לך גיבוש של 3-6 ימים שבו אתה צריך להיות טוב במבחנים פיזיים, מסעות וכל החידונים\פעילויות הקבוצתיות. גם אז, אל תשכח שזה התנדבותי ואתה יכול לעוף כל המסלול

המיונים של היחטיות הן כוח נטו, לא מחפשים שם שום יכולות אומנותיות וראיה מרחווית, הגעת בין הX הראשונים בשכלול התוצאות אז התקבלת.

חברים לכל החיים הוא יכול למצוא בכל מקום, זה הבולשיט הכי גדול ששמעתי שזה קורה רק בפלס"רים. אנשים מוצאים חברים טובים גם באפסנאות של בסיס תובלה.

פורסם

הכי טוב בבה"ד 16, בית ספר לחילוץ והצלה, צריפין, בסיס של פיקוד העורף.

חילוץ והצלה אצלי בנשמה, אומנם אני לא מש"ק חילוץ אבל כל האווירה בבסיס היא טובה.

פורסם

אפשר להמתיין לצוות אויר ובמקביל לבצע מיונים אחרים, זה לא פוסל מכיוון שאחוז הנפל מאוד גבוהה.

לכל שואפי תלפיות, גאמא, שחקים, חבצלות וכו' ..... בהצלחה רבה זה בערך "קל" כמו להתקבל לטיס.

כרגע נסגר חלון מיונים ג' לכל מתגייסי השנתון (מי שמתגייס לפני יולי 2006) אני בספק אם יפתח עוד חלון מיונים ז"א מי שלא עבר מיונים עד עכשיו ומתגייס לפני יולי 06' .... תפקידי המנהלה ומיני קורסים מחכים לכם (מי רוצה להיות שוטר צבאי ?)

אל לכם לזלזל באף תפקיד, אני משרת בקרייה כמש"ק פרט ועדיין אני חושב שלא הייתי יכול להיות מסופק יותר באף תפקיד ובשום חיל ותאמינו לי שכל יום עבודה רציפה ושוחקת של 10 שעות לפחות זה לא צחוק.

עוד 3 שבועות אני משתחרר ובהצלחה לכל הצעירים :lol: :lol: :lol:

פורסם

אנשים מוצאים חברים טובים גם באפסנאות של בסיס תובלה.

נכון אבל זה לא אותו דבר בכלל

יודעים שמישהו הוא חבר טוב שלך אם הוא נמצא איתך גם ברגעים קשים

סביר להניח שיהיו לך הרבה יותר רגעים קשים(קרבה למוות למשל) בקרבי מאשר באפסנאות

פורסם

אם היית לי הזדמנות לעשות שירות נוסף, הייתי הולך על טייס ינשוף - אחלה של מסוק - טסתי בו פעמים רבות - ממש כיף לא נורמלי!

פורסם

ג'ובניק גאה, פרופיל 64, גיוס : 10 באוגוסט 2006 , תאריך סיום משוער ?! : 10 לאוגוסט 2009 ? עוד לא שלחו אותי למיונים ככה שאני לא יודע לאן אני אלך.. אבל בתקווה שאני אחזור כל יום הביתה ככה שאני אוכל לשחק על המחשב :-).. ממש תרומה לצה"ל אה ? למה לא לשחרר אותי מהצבא ? לא, הם חייבים לבזבז עליי משאבים ולבזבז לי 3 שנים מהחיים כדי שאני אשב על התחת ואתייק תיקים !

פורסם

תתפלא אבל התיוק תיקים הזה היא עבודה חיונית

או שאתה רוצה שהקרביים יעשו את זה

גם אני פרופיל 64 ג'ובניק לא גאה

גיוס: 10 אוגוסט 2005 שיחרור: 6 אוגוסט 2008

אני מקווה שיהיה לי שירות יחסית מעניין :-\

פורסם

אל תעשו את הטעות שאני עשיתי, תאריך גיוס 9 לדצמבר 2004, פשוט כל תהליך השיבוץ אמרתי יהיה בסדר,

היה לי ברור מאליו שאני אסתדר מכיוון שלמדתי ביולוגיה וכימיה 5 יחידות, הייתי תלמיד טוב עם הישיגים טובים,

ולא היה לי ספק שיהיה בסדר.

אבל טעיתי, והנה הפכתי לעובד כללי, לכל בסיס שאני מגיע ישר לוקחים אותי או למטבח או לרס"ר, עברתי בסיס

מבה"ד 16 והגעתי לגיהנום בנצרת, במחוז צפון (פיקוד העורף) ואני עובד רס"ר ממורמר שרק רוצה לראות קב"ן

ולחזור לבה"ד, תראו לאיזה מצב הגעתי, לכן תשקיעו לפני הגיוס, תעשו מיונים ותתעקשו על מה שאתם רוצים כי

חבל, אתם תדפקו, צה"ל לא עובד על פי היגיון וחייבים לעבוד קשה כדי לקבל את מה שרוצים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים