עבור לתוכן

מה תעשה/מתכנן לעשות בצבא ?

Featured Replies

פורסם

לכל מי שרוצה ללכת/הולך לקצונת תקשוב ייעודית - תגידו מה אתם נורמלים?! אני יודע שתקשוב זה מילה מפוצצת, אבל מה שמסתתר מאחוריה לא השתנה כבר הרבה מאוד שנים - ולהיות קצין בחיל התקשוב (כלומר, חיל הקשר) זה חרא. ולהיות קצין *ייעודי* זה עוד יותר חרא, כי מזיינים לך את הצורה שנה וחצי ואיך שמסיימים לזיין לך את הצורה - נותנים לך לפקד על חיילים, מבלי שאתה אי פעם הרגשת מה זה להיות חייל רגיל. אגב, אם "סתם" תתגייסו, תעשו קורס בחיל התקשוב, תקבלו הצבה ותשרתו בתפקיד כמה חודשים טובים - ואז תרצו לצאת לקצונה - אתם תסיימו את המסלול יחד עם מי שהתגייס במחזור שלכם אבל הלך למסלול הקצונה הייעודי.

וזה עוד בלי לדבר על התפקיד עצמו - הרוב המוחלט של העבודה, בגדודי החי"ר לדוגמא, הוא בנאלי לחלוטין (ווידוא תקינות מכשירי קשר ברכבים ורק"מים, למשל). בגדודי התקשוב זה עוד יותר גרוע, כי שם זה מצטמצם בעיקר לריצה מהקצ"קיה (אפסנאות קשר) לתק"ש (תא קשר).

כמו כן, אחוז הנשירה במסלול הוא *מאוד* גבוה - במסלול של המ"מ שלי (שבחודש אוגוסט, בעזרת השם, טפו טפו טפו, מסיים תפקיד) התחילו 35 איש. אחרי הטירונות + הכנה לבה"ד 1 נשארו 25 איש. אחרי בה"ד 1 נשארו 9 איש. ועדיין נשארה להם השלמה חילית (איפה שלומדים תכלס על קשר) ועוד כל מני סיפוחים ליחידות שונות. מאז הגדילו את המחזורים פי כמה - אך ורק בגלל אחוז הפרישה העצום. ושלא תבינו לא נכון, אנשים לא פורשים כי זה קשה - אלא כי ההבדל בין מה שאומר קצין המיון לבין המציאות הוא יותר מדי גדול בשביל להיות נסבל.

אה, ועוד נקודה קטנה לסיום: למסלולניקים בבה"ד 7 (כלומר, חיילים שנמצאים במסלול הקצונה הייעודית בחיל התקשוב, בתקופת ההשלמה החילית) אסור בתכלית האיסור לדבר עם חיילים חדשים שהגיעו לבה"ד בשביל מסלול קצונה ייעודי. לפני כשנה, כשאני הייתי שם, מסלול שלם של ייעודי לקצונה רותק ל-28 יום כי הם אמרו לכמה חברה טרום-גיוס שהגיעו לבה"ד לא ללכת למסלול הקצונה הייעודי...

• תגובות 162
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עד כמה שהשירות בגדודי חי"ר בנאלי אני מאמין שהוא יותר "עמוק" מלהיות סתם חייל בחי"ר ולעשות את התפקידים שלהם.

בקשר למידת היותם חיילים אני לא ממש מסכים, נראה לי שהטירונות עם תותחנים, סיפוח לדוכיפת לחודשיים (מה שעושים חלק כרגע), וסיפוח לעוד גדוד ל3.5 חודשים אח"כ זה יותר חיילות ממה שהרבה חיילים אחרים עושים.

אני לא יודע לענות לך אם זה כיף או לא אבל במקרה הכי גרוע אפשר לפרוש

פורסם

הסיפוח לדוכיפת זה לא פק"ל, זה לפי הצרכים של היחידות (*כל* היחידות - כולל שריון, תותחנים, הנדסה וכו') באותו רגע.

והטירונות היא בביסל"ש - עם כל מני יחידות אחרות שגם עושות שם טירונות (למשל יחידות מסוימות של מודיעין).

פורסם

בהצלחה! :xyxthumbs:

תודה :)

פורסם

לי יש בסוף פרופיל 45....אז אין לי יותר מדי אפשרויות חוץ מעתודה שאני מתמיין אליה כרגע (אני גם לא חושב שאני הייתי רוצה משהו אחר גם ככה)

פורסם
:lol: וכך נולד עוד פטורניק בישראל...
פורסם

אתה מתכוון אלי? ::)

"פטורניק" בת*ת שלי

פורסם

חמוד, דבר ראשון שתעשה בטירונות זה לראות את הרופא הצבאי שיתן לך פטור מכל דבר אפשרי, כולל פטור מישיבה מזרחית אם תבקש!

פורסם

פטור מישיבה מזרחית זה טוב

אם אתה מוצא גם פטור מעמידה אז תוכל להיות במסדרים על מזרון בשכיבה

פורסם

חח היה נדמה לי שהצגת את זה באור שלילי זה נשמע סבבה 8)

אח שלי היה לו גם 45 אבל הוא רצה להיות בקורס קצינים יותר רציני ונתנו לו

פורסם

יהיה לך את המסע כומתה הכי שווה בעולם

100 מטר...בירידה...עם רוח גבית...חצי דרך על אלונקה

ואם בא לך אז תדל עם בלון הליום

פורסם

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

לא... אצלנו זה הייה איזה 1.5 קלומטר... מסביב לבסיס, כשיצאו יותר מפקדות מטירונים :smile1:

פורסם

במילה אחת: חאוו'ה :silly:

:xyxthumbs:

פורסם

טוב

מסתבר שעברתי גם גיבוש סטילים, עכשיו אני צריך לבחור בין לזה לקשר :silly:

פורסם

כמה צעירים מתים יש פה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים