עבור לתוכן

Real Virtual Car

Featured Replies

פורסם

תלוי ברמת הידע שלך בתיכנות ואלקטרוניקה. בכל מיקרה התוכנה מתאימה לצרכים מסויימים שלנו ולמשחק Nascar 2003 בלבד (הוא מוציא מידע על RPM ומהירות בצורה מסויימת). אתה צריך לחקור את הנושא של בקרים לעומק כדי לכתוב את זה. תחפש מידע בגוגל, למשל ב-http://www.avrfreaks.net.

דוגמא למתכנת של הבקר שלנו: http://www.captain.at/electronics/atmel-programmer/

כדי להתחבר לסריאל, צריך לחבר ג'וק MAX232...

-יובל

אני יודע שאני קצת מעיק אבל אין לך במקרה את השירטוט בדיוק כמו שאתם עשיתם? כולל MAX232? באלקטרוניקה אני לא כל כך טוב אבל ברגע שיש ריכבים והכל אין לי בעיה לבצע הלחמות וכל השאר, לגבי התיכנות אני כנראה יבקש מאחי שלומד בטכניון אבל אני צריך לספק לו כמה פרטים, אולי יש לך מושג באיזה דרך NEED FOR SPEED UNDERGROUND 2 מוציא מידע לגבי ה RPM או המהירות? (גם מקור מאיפה אני אוכל למצוא את הדרך יהיה טוב)

לגבי המיקרו בקר, מאיפה בישראל קניתם אותו? (שם וכתובת מאוד יעזור :) )

לגבי התוכנה שבניתם:

אתה יכול לפרט מה זה בדיוק הצרכים שלכם?

ואם בכל זאת אני ארצה שזה יעבוד לי ב - NASCAR 2003 יש מצב לקבל את התוכנה? אם לא תוכל לפחות להסביר לי או לתת מקורות גם לגבי המשחק הזה באיזה אופן הוא מוציא את המידע על ה RPM / מהירות?

תודה רבה :xyxthumbs:

עריכה:

מצאתי בחנות אריה"ב מיקרו בקר שהשם של הפריט אצלהם הוא: ATMEGA162-16PI DIP-40 והתיאור הוא: MCU AVR 16K 5V 16MHZ

האם זה המיקרו בקר? זה מה שצריך?

מחיפושים קצר (קצר מאוד) ברשת מצאתי את זה: http://www.captain.at/electronic-atmega16-serial-port.php

זה כולל את ה MAX232 אבל השירטוט הזה בניגוד למה שאתה נתת אין בו איך לחבר את כל המעגל הזה לחיבור סיריאלי, וממש נחוץ לי שירטוט כולל

אני פשוט חייב שירטוט של כל המעגל (אפילו סקיצה בכתב יד שעשיתם לפני בשביל שתהיה לכם תמונה כללית , גם זה יהיה טוב לי)

אני פורש למיטה אז לילה טוב

ושוב תודה ;)

• תגובות 53
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא כרגע... כל עוד זה בתחילת הדרך... שלח לי מייל ל-yuvalt@realvirtualcar.com ונדבר שנתקדם בפרוייקט.

-יובל

מה זה יהיה בסוף מה תעשו בזה תפתחו בינגו מה מה מתוכנן בסיום הפרוייקט? :nixweiss:

פורסם

ממש יפה!!

רעיון ממש מקורי!

פצצה בהחלט!

תמשיך לעדכן אותנו

פורסם

יפיפה!!!

בחיים לא האמנתי שמישהו יכלו לעשות דבר כזה!!

קבל ח"ח ענקי על כל ההשקעה!

פורסם

זה לא נעים לבקש את סכמת המעגל

כמו שזה לא נעים לבקש את הקוד שבנוי ב C

בכל זאת הם השקיעו בזה.

אתה רוצה לעשות גם

תתאמץ.

עכשיו לרעיון:

רעיון מדהים

תגידו כמה זמן לקח לכם לעשות את כל המעגל+הקוד בC

ואיזה רמת ידע דרושה לעשות את התוכנה בC?

פורסם
  • מחבר

מה זה יהיה בסוף מה תעשו בזה תפתחו בינגו מה מה מתוכנן בסיום הפרוייקט? :nixweiss:

אחי, גנבת לנו את הרעיון -- באמת תכננו לפתוח בינגו! ;)

פורסם
  • מחבר

זה לא נעים לבקש את סכמת המעגל

כמו שזה לא נעים לבקש את הקוד שבנוי ב C

בכל זאת הם השקיעו בזה.

אתה רוצה לעשות גם

תתאמץ.

עכשיו לרעיון:

רעיון מדהים

תגידו כמה זמן לקח לכם לעשות את כל המעגל+הקוד בC

ואיזה רמת ידע דרושה לעשות את התוכנה בC?

אין לי בעיה לתת את המעגל -- אני בסה"כ חיברתי פיסות מידע מהרשת למעגל. את המעגל לקח לבנות יומיים אבל המחקר לקח רצת יותר. את התוכנה לקח לי לבנות יום. אנחנו נפרסם את המעגלים וכו' אחרי שנגמור אותו. זה עדיין בפיתוח...

-יובל

פורסם

מצפה בכליון עיניים

:yelclap: :yelclap:

פורסם

פשוט מדהים...

ואם אתה רוצה אתגר תחשוב על איך לעשות הילוכים ידניים מלאים (כולל קלאץ' ומוט שלם של 6 הילוכים או כמה שתרצו) זה חתיכת אתגר

אבל חוץ מזה אני עדיין בשוק שאפשר לעשות את זה בלי מפעל מתוחכם ועם אמצעים של מוסך

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאני קצת מעיק אבל אין לך במקרה את השירטוט בדיוק כמו שאתם עשיתם? כולל MAX232? באלקטרוניקה אני לא כל כך טוב אבל ברגע שיש ריכבים והכל אין לי בעיה לבצע הלחמות וכל השאר, לגבי התיכנות אני כנראה יבקש מאחי שלומד בטכניון אבל אני צריך לספק לו כמה פרטים, אולי יש לך מושג באיזה דרך NEED FOR SPEED UNDERGROUND 2 מוציא מידע לגבי ה RPM או המהירות? (גם מקור מאיפה אני אוכל למצוא את הדרך יהיה טוב)

השירטוט של ה-MAX232 דומה מאוד לזה http://www.happy-beginnings.de/IR/. אין לי מושג לגבי NEED FOR SPEED -- אני לא חושב שהוא מוציא מידע telemetry, אבל תחפש בפורומים שלהם, אולי תמצא..

לגבי המיקרו בקר, מאיפה בישראל קניתם אותו? (שם וכתובת מאוד יעזור :) )

תחפש באתר של Atmel את הכתובת של הנציגות בארץ.

לגבי התוכנה שבניתם:

אתה יכול לפרט מה זה בדיוק הצרכים שלכם?

ואם בכל זאת אני ארצה שזה יעבוד לי ב - NASCAR 2003 יש מצב לקבל את התוכנה? אם לא תוכל לפחות להסביר לי או לתת מקורות גם לגבי המשחק הזה באיזה אופן הוא מוציא את המידע על ה RPM / מהירות?

התוכנה מוציאה מידע לגבי RPM ומהירות. בעתיד נוסיף תמיכה שגם יופיע על הלוח שעונים מד הדלק, חום מנוע, הילוך וכו'. אחרי שתתקין את Nascar 2003 Season תראה ספרייה בשם telemetry ומתחתיה יש ספרייה, קובץ include ותוכנית לדוגמא.

עריכה:

מצאתי בחנות אריה"ב מיקרו בקר שהשם של הפריט אצלהם הוא: ATMEGA162-16PI DIP-40 והתיאור הוא: MCU AVR 16K 5V 16MHZ

האם זה המיקרו בקר? זה מה שצריך?

ה-ATMEGA162 הוא דומה. לנו יש את ה-ATMEGA16. אתה יכול לבדוק באתר של Atmel את ההבדלים ביניהם ב-http://www.atmel.com/dyn/products/devices.asp?family_id=607. אגב, אם אתה לא רוצה להסתבך עם C ועם MAX232 אתה יכולה לקנות בקר בשם BX-24 שהוא בביסיק ויש לו פנימית תמיכה ב-RS-232.

מחיפושים קצר (קצר מאוד) ברשת מצאתי את זה: http://www.captain.at/electronic-atmega16-serial-port.php

זה כולל את ה MAX232 אבל השירטוט הזה בניגוד למה שאתה נתת אין בו איך לחבר את כל המעגל הזה לחיבור סיריאלי, וממש נחוץ לי שירטוט כולל

אני פשוט חייב שירטוט של כל המעגל (אפילו סקיצה בכתב יד שעשיתם לפני בשביל שתהיה לכם תמונה כללית , גם זה יהיה טוב לי)

לא ברור לי מה חסר לך בשרטוט. יש בו חיבור בצד ימין למטה ל-RS232. השרטוט ששלחתי אתמול היה למתכנת שהוא Parallel ומשתמש ברגליים אחרות. אתה בקלות משלב בינהם.

-יובל

פורסם

טוב תודה, אני אתחיל לחקור קצת על כל הנושא כדי שאני יבין יותר מה כל דבר עושה ולמה

עדיין אני אחכה לפירסום שלכם למעגל בשביל לבנות, אני מקווה שזה לא יהיה עוד הרבה זמן :P

ושאלה אחרונה, יש לי פרטים על הנציגויות שלהם בארץ, מאיפה קניתם את זה? מהנציגות בהרצליה או בסביון? ואם אתה זוכר כמה עלה זה יהיה מעולה ;)

שוב תודה :xyxthumbs:

פורסם

וואו!

איזה איכות!

סחטיין!

כמה רחוק תלכו בפרוייקט הבא?

קבלו ח"ח ענק!

אם יש לי בבית לוח שעונים - אני אוכל לחבר אותו למחשב בדרך כלשהיא?

פורסם

קודם כל ח"ח על היוזמה, רעיון, ביצוע.

אני בטוח שכשתסימו זה יהיה מדהים ולא פחות.

בקשר למשחק:

לדעתי חבל שבחרתם במשחק הזה, אם היתם יכולים לבחור בGTR לדוגמה, אני כמעט בטוח ב 100% שהוא מתאים ואולי אפילו היה יכל להיות יותר נוח לכם לעבוד איתו (המשחק מעביר מידע על כוחות G, מהירות RPM, מהירות נסיעה וכל סוג אחר של מידע לתוכנה מחוץ למשחק שמציגה את הנתונים).

אני יודע שיש לו גם אפשרות לשליטה בקלאץ' לא יודע עם לNASCAR יש.

וזה גם משחק טוב ויפה יותר. :)

ד"א על הילוכים אתם גם תעבדו?

ד"א2 אם תשיגו 5 רמקולים גדולים ומגבר סראונד מתאים זה יהיה פשוט מושלם ;)

ד"א3 לא כל כך חשוב, אבל איזה מחשב זה?

פורסם

יאזה דבר מדהים!!! ראיתי כזה באיזה מוזיאון נראה לי זה היה בחו"ל... יצא לכם מעולה, יש מצב שתעשו את זה עם קלאץ' והילוכים כמו שזה שלפני הציע?

בכל מקרה כל הכבוד זה מדהים! :yelclap:

פורסם
  • מחבר

קודם כל ח"ח על היוזמה, רעיון, ביצוע.

אני בטוח שכשתסימו זה יהיה מדהים ולא פחות.

בקשר למשחק:

לדעתי חבל שבחרתם במשחק הזה, אם היתם יכולים לבחור בGTR לדוגמה, אני כמעט בטוח ב 100% שהוא מתאים ואולי אפילו היה יכל להיות יותר נוח לכם לעבוד איתו (המשחק מעביר מידע על כוחות G, מהירות RPM, מהירות נסיעה וכל סוג אחר של מידע לתוכנה מחוץ למשחק שמציגה את הנתונים).

אני יודע שיש לו גם אפשרות לשליטה בקלאץ' לא יודע עם לNASCAR יש.

וזה גם משחק טוב ויפה יותר.  :)

ד"א על הילוכים אתם גם תעבדו?

ד"א2 אם תשיגו 5 רמקולים גדולים ומגבר סראונד מתאים זה יהיה פשוט מושלם  ;)

ד"א3 לא כל כך חשוב, אבל איזה מחשב זה?

את כל המידע שציינת + הרבה יותר אפשר להוציא בקלות מ-NR2003. לא ניסינו את GTR. יש לך את המשחק? יחד איתו מקבלים איזושהי ספרייה שמוציאה את המידע מהמשחק? אופציה נוספת שנבדוק זה Nascar SimRacer שיצא לא מזמן.

נעבוד על הילוכים וקלאצ' (המשחק תומך בשניהם).

המשחק הוא ישן יחסית, לכן בינתיים הרצנו אותו על לפטופ IBM Thinkpad T41.

-יובל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים