עבור לתוכן

Wake on LAN לא עובד משום מה (רשת מבוססת נתב)

Featured Replies

פורסם

היי

אני מנסה להשתמש באפשרות Wake on LAN על מחשב אחד ברשת שלי. המחשב הזה מחובר לנתב שאליו מחוברים, מן הסתם, שאר המחשבים.

כן, חיברתי את חוט מכ. הרשת אל הלוח, איפשרתי את האופציה בביוס, וכשהמחשב כבוי רואים שהוא "מאזין" לפינג.

אני שולח פינג לפורט 7 של המחשב הכבוי דרך התוכנה WakeonLAN של Depicus

אז למה זה לא עובד?!

פורסם

פתחת את הפורט המדובר בנתב?

פורסם
  • מחבר

לא פתחתי אותו, ואחרי שחשבתי על זה גם זה עלה. הרי הדבר הסביר שהעניין נעצר בראוטר.

אבל אם כבר מדברים על נתבים, וסוויצ'ים - איך הנתב\ סוויץ' יודע לאן לשלוח את הפאקט? או שהוא "מחליט" לשלוח לכולם? או שהוא יודע באיזה פורט יש את כתובת הMAC המסוימת?

פורסם

אתה שולח את הפקודה ל-IP מסויים ברשת, הנתב יודע איזה IP מחובר לאיזה יציאה, אני מתאר לעצמי שאותו הדבר נכון גם לגבי סוויטש, לגבי HUB אני לא ממש בטוח - תיאורטית הוא אמור לשלוח את זה לכולם והפקודה אמורה ליפול באותם מחשבים שהפקודה לא מיועדת להם.

פורסם
  • מחבר

זה עדיין לא עובד אחרי port fowarding אל המחשב המדובר.

*קראתי איפהשהו שלא צריך לחשוש מנתבים וכו' ושאפשר לשלוח ככה את "פאקט הקסם"

פורסם

יש מצב שהכבל השתמשת לחבר את כ.הרשת ללוח האם תקול? (תנסה אולי להחליף כבל או לפחות לבדוק את זה עם מד רצף)

אתה יכול אולי להעלות תמונה של לוח האם שלך ולהראות לאן חיברת את הכבל?

בשביל הנסיון לפני שאתה הופך עולמות, תנסה לחבר רשת פשוטה (2 מחשבים מחוברים בכבל מוצלב - ללא נתב) ולנסות את זה שוב.

עריכה:

תנסה לבטל את הפיירוול ב-2 המחשבים המעורבים (השולח והמקבל).

פורסם
  • מחבר

הכבל לא תקול, כי כאשר חיברתי את הכבל (שהיה מחובר כבר לכרטיס שהיה בחוץ) ללוח אז פתאום המחשב נדלק - ז "א שיש הולכה. אני אנסה עכשיו בחיבור ישיר, סביר שזה יצליח.

אבל איך אפשר להעביר את זה דרך הראוטר? בעיקרון לא צריך אפילו את הפורט פוורדינג כי זה בתוך הרשת לא?

פורסם

אבל איך אפשר להעביר את זה דרך הראוטר? בעיקרון לא צריך אפילו את הפורט פוורדינג כי זה בתוך הרשת לא?

בעיקרון זה נכון, התנועה היא בתוך הרשת עצמה.

הניסיון לשליחה ישירה ללא הראוטר תיתן אינדיקציה די טובה לגבי איפה הפקט נעצר ברשת.

פורסם
  • מחבר

כן, אני הולך לעשות את זה עכשיו.

אבל אני עדיין מחפש פיתרון שכן יעבוד עם הנתב כמובן.

פורסם

כן, אני הולך לעשות את זה עכשיו.

אבל אני עדיין מחפש פיתרון שכן יעבוד עם הנתב כמובן.

כמובן, קודם נראה אם אכן הנתב הוא הרכיב הבעיתי לפני שטופלים עליו אשמות... (A ROUTER IS INNECENT UNTILL PRUVEN GUELTY  ;) ), כאמור הבדיקה בחיבור ישיר היא רק לאינדיקציה על דרך השלילה, לא לפיתרון קבוע.

פורסם
  • מחבר

פעל עם חיבור ישיר.

[attachment deleted by admin]

פורסם

יפה, עכשיו אנחנו יודעים איפה הבעיה, בחלק מהראוטרים ישנו פיירוול מובנה, תנסה לבטל לחלוטין את הפיירוול בראוטר.

שאלה, תקשורת כללית בתוך הרשת עובדת (עם הראוטר)? (שיתוף קבצים/הדפסה וכו')

פורסם
  • מחבר

יפה, עכשיו אנחנו יודעים איפה הבעיה, בחלק מהראוטרים ישנו פיירוול מובנה, תנסה לבטל לחלוטין את הפיירוול בראוטר.

שאלה, תקשורת כללית בתוך הרשת עובדת (עם הראוטר)? (שיתוף קבצים/הדפסה וכו')

1. אני מעדיף לפתור את זה בצורה שלא תבטל את הפיירוול.

2. כן (שיתוף, הדפסה, אינטרנט.. אפילו אלחוטיות אם תרצה :) הכל בסדר גמור)

פורסם

1. אני מעדיף לפתור את זה בצורה שלא תבטל את הפיירוול.

שוב, אנחנו הולכים פה על דרך השלילה, בשלב ראשון תנסה לבטל את הפיירוול לגמרי ותראה אם הוא הגורם לבעיה, אח"כ אפשר לנסות לראות אם אפשרי לקנפג אותו בצורה כזאת שהוא יעבוד אבל לא יחסום את הפקט הספציפי הזה.

פורסם
  • מחבר

גם כאשר הפיירוול מבוטל הוא פועל בעצם על ברירת מחדל.

האם virtual server יכול לתרום לפתרון הבעיה? ואם כן - הרי שיוכלו לגשת אל הפורט גם מהאינטרנט לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים