עבור לתוכן

בניית מארז למערך דיסקים קשיחים

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

אני עובד כרגע על תכנון מארז חיצוני עבור 4 דיסקים קשיחים (כולם SATA) שיחוברו לבקר RAID של PROMISE

המארז החדש צפוי להכיל גם מאוורר פרטי על SILENCER לכל HDD ועוד שני מאווררים גדולים מקדימה ומאחורה לצורך אוורור המארז כולו.

הארז יהיה בנוי מפרספקס שקוף (מבטיח לפרסם תמונות בהמשך לכשאסיים בנייתו)

לצורך הבנייה אני רוצה להשתמש בספק כוח נפרד מזה של המחשב שלי (thermaltake 680W).

יש לי כמה שאלות:

1. האם יש המלצות לספק שיוכל להחזיק מכונה כפי שתיארתי?

2. הבנתי שקיימים כפלי SATA באורך 150CM. האם מישהו השתמש בהם? והאם הבקר יסתדר איתם?

3. איך דואגים שהספק במארז הדיסקים יעבוד יחד עם הספק במארז המחשב באותה הפעלה? למיטב ידיעתי במארז המחשב מה שמפעיל את הספק זה הלוח. במארז הדיסקים לא יהיה לוח.

אודה לכם על העזרה.

משה

:-\ :-\ :-\

פורסם

1. רוב הספקים יוכלו להחזיק כמה מאווררים ו-4 דיסקים, בין אם הם של 250וואט (הפשוטים ביותר שניתן למצוא לדעתי היום) ולבטח אם מדובר על משהו רציני יותר.

אני אישית הייתי בוחר בספק אמין כמה שיותר (אתה לא רוצה נזק כתוצאה משינויי מתח נניח למערך הזה) נראה לי שספקי HEC הם אידיאליים פחות או יותר בשביל זה, אבל אתה מוזמן להעיף מבט בדיון הרשמי על ספקים.

כעיקרון, אם כל מה שאתה זקוק לו זה 12V ו-5V (וההספק הנדרש הוא לא כזה גבוה), תוכל לבנות ספק מתח משלך מה שיהיה כמובן בטוח יותר...

2. אני אישית לא השתמשתי בהם וגם לא מכיר מישהו שהשתשמש אבל למיטב ידיעתי אחת המטרות של תקן ה-SATA הייתה להוריד את ההגבלה המגוחכת של אורך הכבל, לא לחלוטין - כמובן שמאות (ואולי אפילו עשרות) מטרים של כבל יורידו מעצמת הסיגנל, אבל באופן כללי 150ס"מ למיטב זכרוני זה well within range...

3. יש לך כמה אפשרויות :

- או שתחבר ממסר ל-12V של הספק של המחשב, שעפ"י המתח הזה יקצר בין הפין הירוק במחבר ה-ATX לאחד המחברים השחורים (מה שעושה לוח האם)...

לחץ כאן ע"מ לקרוא את המדריך ב-GideonTech .

- או שאם תבנה את הספק כפי שהצעתי בתשובה לשאלה הראשונה, תוכל לבסס את מתג ההדלקה על ה-12V של הספק של המחשב.

- פשוט לשים מפסק ולהדליק אותו לפני שאתה מדליק את המחשב (או לחילופין מפסק אחד שפשוט מדליק את שניהם) - המפסק יתחבר לספק של הקופסה כפי שמתואר באופציה הראשונה.

בכל מקרה בהצלחה ונשמח לראות את התוצאות :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים