עבור לתוכן

שאלה בקשר למסכי LCD דקים...

Featured Replies

פורסם

בורטון, פשוט לא נראה לי שהבנת שהוא מתכוון להפיכת **כל** המסך משחור ללבן..=\

זה לא מה שהוא התכוון

הוא אומר שזמן התגובה הוא בין גוונים של אפור, שזה גם נכון, רק שיש יותר מדיי גוונים של אפור שביניהם ניתן למדוד את המעבר.

כאשר מדברים על שחור מוחלט ללבן מוחלט, ההגדרה הרבה יותר ברורה ולכן היא מקובלת על רוב האנשים בתחום

וזה לא ממש ויכוח כי אני מביא פה הוכחות והוא סתם מדבר באוויר

• תגובות 36
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חברה הוויכוח הזה מתחיל להגרר לספאם מיותר, ולמילים לא יפות...

הוא כבר נמשך 2 וחצי עמודים על כלום, מי יותר "צודק".

אני חושב שפותח הדיון קיבל תשובה כבר בעמוד הראשון, לכן אני לא רואה שום סיבה להמשיך ולהתכווח,

כל תגובה מעכשיו תהיה מיותרת.

פורסם

זה לא מה שהוא התכוון

הוא אומר שזמן התגובה הוא בין גוונים של אפור, שזה גם נכון, רק שיש יותר מדיי גוונים של אפור שביניהם ניתן למדוד את המעבר.

כאשר מדברים על שחור מוחלט ללבן מוחלט, ההגדרה הרבה יותר ברורה ולכן היא מקובלת על רוב האנשים בתחום

וזה לא ממש ויכוח כי אני מביא פה הוכחות והוא סתם מדבר באוויר

דבר שני - תקרא שוב את מה שציטטת מההודעה הקודמת שלי. אני אומר שנדירים המצבים בהם כל המסך עובר משחור ללבן, לא מצבים בהם מוצגים שחור ולבן ביחד.

אה, ולמקרה שלא הבנת, אני לא התכוונתי לגבי הוויכוח של הגוונים, אלא לעכבר. ^_^

פורסם

חברים, כמה הבהרות...

הנתוך שמוצג כ"8ms" במסכי LCD הוא תמיד זמן התגובה המינימלי של המסך.

למשל, במסך של SAMSUNG 913N זמן התגובה (במקרה זה משחור לאפור אם אינני טועה) הוא 10.5ms (וזה בשונה מהזמן המוצהר של 8ms) המקסימלי עומד על בערך 27ms.

(מקור: Tom's Hardware)

בקשר למסך CRT, אין לו זמן תגובה אבל,

נגיד מישהו עובד על refresh rate של 100Hz, כלומר כל שניה המסך מהבהב כ 100 פעמים, מה שנותן לנו זמן תגובה (למעשה) 10ms

(אלף פעמים בשניה == 1MS)

כלומר, אם היה לנו מסך LCD שכל הפאנל שלו היה עם זמן תגובה של 10ms זה היה מספיק ביותר, ואפילו לא היית שם לב להבדלים.

פורסם

חברים, כמה הבהרות...

למשל, במסך של SAMSUNG 913N זמן התגובה (במקרה זה משחור לאפור אם אינני טועה) הוא 10.5ms (וזה בשונה מהזמן המוצהר של 8ms) המקסימלי עומד על בערך 27ms.

נגיד מישהו עובד על refresh rate של 100Hz, כלומר כל שניה המסך מהבהב כ 100 פעמים, מה שנותן לנו זמן תגובה (למעשה) 10ms

(אלף פעמים בשניה == 1MS)

כלומר, אם היה לנו מסך LCD שכל הפאנל שלו היה עם זמן תגובה של 10ms זה היה מספיק ביותר, ואפילו לא היית שם לב להבדלים.

אתה לא בודק ככה, בודקים לפי הזמן שבו לוקח לתותח לירות על כל החלקיקים ה*הכנס לפה שם מסובך שאני לא יודע* את הפוטונים, ולעבור ככה שורה שורה (או טור טור לא יודע איך זה הולך).

פורסם

חברים, כמה הבהרות...

נגיד מישהו עובד על refresh rate של 100Hz, כלומר כל שניה המסך מהבהב כ 100 פעמים, מה שנותן לנו זמן תגובה (למעשה)   10ms

(אלף פעמים בשניה == 1MS)

מה פתאום!!!

מסך CRT אפילו על 60HZ מביא זמן תגובה של 1 MS [בערך]

ב LCD התמונה נמרחת..

אבל ב CRT זה לא נמרח זה מרצד כזה,אבל אם אתה שם 85 HZ ומעלה כמעט ושלא יהיה ריצודים והתנועה תיהיה יותר חלקה :)

פורסם

נגיד מישהו עובד על refresh rate של 100Hz, כלומר כל שניה המסך מהבהב כ 100 פעמים, מה שנותן לנו זמן תגובה (למעשה)   10ms

(אלף פעמים בשניה == 1MS)

לא, זה קצב רענון. אם תדר הרענון הוא 100HZ אז כרטיס המסך שולח למסך 100 תמונות בשניה. במאקרו, זמן התגובה הוא הזמן שלוקח למסך להציג את התמונה מהרגע שהיא הגיעה אליו. במיקרו, זה הזמן שלוקח לפיקסל לשנות את צבעו לצבע הנדרש.

כמו שאתה רואה אין שום קשר בינהם. קצב הרענון הוא נתון שמוגבל על ידי כרטיס המסך, ועל ידי רוחב הפס של המסך עצמו. זמן תגובה הוא דבר שמוגבל על ידי הפאנל של מסכי הLCD, ובCRT מוגבל על ידי מהירות האור ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים