עבור לתוכן

לערכת קולנוע ביתית מה עדיף מחשב או דיוידי?

Featured Replies

פורסם

שמעתי על האסוס שהוא טוב אבל נראה לי שהוא יקר ביותר

אם אתה מוכן להשקיע קל את האסוס חבר אותו ישירות לכרטיס ויש איכות טובה ביותר אשר אתה בחיים לא תשיג בDVD במחיר הזה

• תגובות 35
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

יש דגם או לינק?

פורסם

זה בניואייג

פורסם

בנוגע לשאלה שלך נגן DVD או מחשב

גם כשאני בניתי את מערכת הקולנוע שלי התלבטתי לא מעט בנושא הזה ועשיתי אין ספור השואוות וזה המסקנות שאליהן הגעתי :

בהשוואה של מחיר מול ביצעויים המחשב פשוט "אוכל" את כל מתחריו בתחום נגני הDVD בייחוד אם כמו שציינת אתה מוציא את האות דרך הDVI

נגני הDVD היחידים שמצליחים להתקרב לאיכות שהמחשב מסוגל להוציא עולים הון עתק לצורך ההשוואה במחיר של נגן DVD כזה אתה יכול לבנות שתי מחשבים

שעם קצת כיוון של מפענחים על המחשבים במרבית המקרים יראו תמונה יותר טובה מהDVD

אחת ההשוואות היותר רציניות שביצעתי שביצעתי היא של Pioneer DVR520 ו Pioneer DV868שנחשבים לנגני DVD בין ההכי איכותיים בשוק (אין צורך לומר שהמחירים שלהם מטורפים הראשון עולה בסביבות 4500 שקל והשני בערך 6000 שקל כמו כן הדבר האבסורד הוא שאף אחד מהם לא קורא DIVX :s05:) מול מחשב HTPC לא משוכלל במיוחד עם קורא DVD של LG באמצעות יציאת DVI המחשב הנ"ל עולה בסביבות 2500 שקל ההשוואה נעשתה על מקרן של חברת HITACHI דגם PJTX-100 (אחד ממקרני ה HD LCD הכי איכותיים והכי משתלמים בשוק)

על מסך שנפתח לגודל של 126 אינטש

המחשב חובר למקרן דרך DVI ומכשירי הDVD דרך יציאות הקופוננט. במספר בדיקות ראשונות שביצעתי בעיקר באופן סריקת התמונה ואמינות הצבעים הנגני DVD הובילו (אבל לא בהפרש משמעותי בייחוד לא כזה שמצדיק את ההפרש מחירים) אך לאחר שניסיתי מספר תוכנות עם מפענחים שונים הפער הזה נסגר ואף בשלב הזה המחשב התחיל להציג תמונה יותר "אמינה" וצבעים יותר עשירים מאשר הנגני DVD (למרות שיש לציין שגם כאן הפער היה יחסית ננמוך)

לאחר ההשואה הזאת הגעתי למסקנה שהמחשב עדיף כמעט בכל היבט :xyxthumbs: .

פורסם
  • מחבר

אחלה נראה לי באמת אני הולך על מחשב

רק תוכל להסביר לי מה זה התוכנות והמפענחים האלו שדיברת עליהם?

פורסם

בעקרון כל תוכנה לניגון DVD משתמשת במפענחי תמונה שונים אותם מפענחים סורקים בצורה שונה את המידע על דיסק הDVD ולכן התמונה והמרכיבים שלה (כמו הצבעים החדות וכו') עשויים להיראות שונה כאשר אתה מבצע השוואה בין תוכנות לניגון DVD

דרך אגב אותם מפענחים הם זהים למעפנחים שיש בנגני DVD רק שבניגוד למחשב בשביל להשתמש בנגנן עם מפענח טוב אתה צריך להשקיע בסביבות 4000 שקל

ובמחשב אתה פשוט מחליף אץ התוכנה לניגון DVD לאחת עם מפענח יותר טוב וקיבלת את אותה תוצאה ובמרבית המקרים אפילו תוצאה יותר טובה

התוכנות שיצא לי להשתמש בהן שמשתמשות במפענחים די טובים הם WINDVD PLATINUM ו NVDVD בעיקרון יש עוד הרבה תוכנות אחרות

בנוסף לתוכנות יש פילטרים ומפענחים נוספים שאתה יכול להתקין ידנית אשר יתממשקו עם התוכנה שלך לניגון DVD וישפרו את התמונה

בלינק הבא יש כל מיני הדגמות לשימושים שונים של פילטרים ומפענחים:

http://htpcnews.com/main.php?id=ffdshowdvd_1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים