עבור לתוכן

מחשב לבת דודתי, סביבות ה-4K, ללא ציוד היקפי, לתכנות ומשחקים לא כבדים במיוחד

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ס, זה המפרט שחשבתי עליו:

AMD Athlon64 3000+ 1.8Ghz - 512kb Cache [939 PIN] + Glacialtech Igloo 7200 light 20dBA Quiet - שלוש שנים אחריות

Albatron K8NF4U nForce4 Ultra chipset - שלוש שנים אחריות

Twinmos 2x512mb CL2.5 PC3200 - שלוש שנים אחריות

Point Of View GeForce 6600 128mb (128bit 8-Pipelines 300/550) PCI-Express - שלוש שנים אחריות

Seagate 160GB 7200RPM S-ATA NCQ - חמש שנים אחריות

NEC 3520A Black DVD-RW - שנתיים אחריות

Black Floppy 1.44 - שנה אחריות

COMPUCASE CI-6a19 (black) no Power-Supply

Enermax EG365P-VE Whisper II - 24Pin - ATX 1.3 - 350W - שלוש שנים אחריות

2xGlacialtech DC Fan 120x120x25mm 19dBA Quiet fans

הרכבה עצמית..

נקודות לציון:

* אני לא בטוח בקשר ללוח הזה עדיין, נראה שאלבטרון הצליחו להוציא לוח NF4U זול בלי יותר מדי ריגושים. הבעיה שאין ביקורות על הלוח, הוא חדש דנדש בשוק.. יש אפשרות לקחת אפוקס 9NPA+ Ultra (גם NF4U) אבל הוא יעלה 170 ש"ח יותר.. אפשר ללכת על ה-Gigabyte, אבל זה לא יחסוך הרבה ומההתעסקות הראשונית שלי עם ה-K8NF-9 כאן היום לא התרשמתי במיוחד, אז לא נראה לי שכדאי ללכת עליו ואני גם אאבד את התמיכה ב-SATA-II.

מצד שני אני רוצה שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט כי הוא בטח יהיה בחדר שינה שלה. לאלבטרון יש מאוורר.. גם ל-Epox (והוא קצת מרעיש).

* למישהו יש ניסיון עם הכרטיס 6600 הרגיל של POV? מושג על רמת הרעש שלו אולי? היא אוהבת משחקים, אבל לא את הרמה הכי גבוהה בינתיים, והיא התסדרה עם GeForce פשוט עד עכשיו, אז אין צורך לקפוץ ל6600GT.. כרטיס 6600 מקביל של אלבטרון יצא 100 ש"ח יותר, ויהיה עם זיכרון 500mhz לעומת ה-550Mhz של POV.

* הספק כח הוא לא בתקן ATX 2.01, אבל לא נראה לי שלכרטיס מסך שכזה יש צורך בכל מקרה. הוא כן תומך ב-24P.. סביר להניח שגם ה-300AR-T יספיק למערכת שכזו, אבל אני לדעתי עדיף להשקיע את ה-200 ש"ח הפרש שיוצא לספק הרבה יותר איכותי, עם יותר אחריות, ושקט.

לחלופין מפרט בניסיון לצאת קצת יותר זול, חבילה עם שידרוגים:

הרכבה כלולה

Athlon64 3000+ 2.0ghz Socket 754

Gigabyte K8NS nForce3-250 - להרחיב אחריות לשלוש שנים +41 ש"ח.

A-Data 1GB - תוספת 370 ש"ח, ועוד 50 ש"ח ל-3Y.

כרטיס מסךSapphire Radeon 9600XT - עוד 490, ועוד 66 הרחבת אחריות ל-3Y.

כונן קשיח WD 160GB SATA - תוספת 260 ש"ח.

floppy 1.44 black - תוספת 50 ש"ח.

צורב nec 3520ab - תוספת 180 ש"ח, ועוד 34 ש"ח ל-2Y.

Compucase 6a19 + 300AR-T black - תוספת 210 ש"ח.

הפחתה של 480 ש"ח על ציוד היקפי בחבילה

סה"כ: יצא יותר זול בסביבות ה-170 ש"ח לעומת המפרט הקודם..

היתרונות שזה יגיע מורכב ומוכן להתקנה, אם יש לה בעיה היא הולכת ישירות לחנות ולא צריך להתרוצץ..

מצד שני אין מה להשוות כל כך בין החומרה.. המפרט הראשון בהחלט יותר איכותי ויותר future proof, וסביר להניח גם יותר שקט.

אגב איזה מעבד עדיף לתיכנות? אינטל או AMD? מאמין שהיא מתעסקת עם VisualBasic או מתכוונת לפחות..

פורסם

היי חבר'ס, זה המפרט שחשבתי עליו:

נקודות לציון:

* אני לא בטוח בקשר ללוח הזה עדיין, נראה שאלבטרון הצליחו להוציא לוח NF4U זול בלי יותר מדי ריגושים. הבעיה שאין ביקורות על הלוח, הוא חדש דנדש בשוק.. יש אפשרות לקחת אפוקס 9NPA+ Ultra (גם NF4U) אבל הוא יעלה 170 ש"ח יותר.. אפשר ללכת על ה-Gigabyte, אבל זה לא יחסוך הרבה ומההתעסקות הראשונית שלי עם ה-K8NF-9 כאן היום לא התרשמתי במיוחד, אז לא נראה לי שכדאי ללכת עליו ואני גם אאבד את התמיכה ב-SATA-II.

אם אתה מדבר על לוחות אם עם NFORCE 4 ULTRA אז תשווה לGIGABYTE K8N ULTRA9 (http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6340) ולא ל K8NF-9

יש גרסת כרטיסי מסך של POV 6600 עם מאווררי ICE CHAMELEON והם שקטים במיוחד.

לא רואה שום סיבה ללכת על ספק כזה עבור מערכת שבנית אבל איך שאתה מעדיף.

פורסם

המפרט הראשון מצויין.

פורסם
  • מחבר

אם אתה מדבר על לוחות אם עם NFORCE 4 ULTRA אז תשווה ל-GIGABYTE K8N ULTRA9 ולא ל K8NF-9

יש גרסת כרטיסי מסך של POV 6600 עם מאווררי ICE CHAMELEON והם שקטים במיוחד.

לא רואה שום סיבה ללכת על ספק כזה עבור מערכת שבנית אבל איך שאתה מעדיף.

קראתי איפשהו שה-K8N Ultra-9 סובל מהקירור הפסיבי שלו, שהוא לא מספיק בשביל הצ'יפסט. בכל מקרה הוא יוצא לי יותר יקר מהלוחות האחרים והוא סה"כ מאוד דומה ל-K8NF-9..

ראית את ה-ICE Chameleon בארץ? ראית את זה ב-CeBIT, אבל לא יודע אם הביאו אותם כבר לכאן.

עריכה: בררתי עם היבואן, אין לו את הגירסא הזאת, או מה רמת הרעש של הכרטיס הרגיל.

בקשר לספק כח כבר ציינתי, זה יוצא לי רק 200 ש"ח יותר יקר מ-300AR-T, ואתה מקבל ספק הרבה יותר אמין, ושקט. כזה שאפשר לישון איתו בלילה אם המחשב ליד המיטה.

פורסם

בקשר לספק כח כבר ציינתי, זה יוצא לי רק 200 ש"ח יותר יקר מ-300AR-T, ואתה מקבל ספק הרבה יותר אמין, ושקט. כזה שאפשר לישון איתו בלילה אם המחשב ליד המיטה.

לי יש את ה 6A19 וספק שקט מאוד.אי אפשר לדעת אפילו בלילה אם המחשב דולק מרוב שהוא שקט.
פורסם

המפרט הראשון לטעמי אבל אתה לא חושב שהצ'נברו עדיף?

פורסם
  • מחבר

ת'אמת עוד לא יצא לי להרכיב צ'נברו לעומת ה-6A19. וממתי שיצא לי לראות אותו לא התרשמתי הרבה, למרות שעוד לא יצא לי להתעסק עם הבפנוכו שלו. אני באמת צריך לעשות את זה מתישהו..  ;)

אבל הדבר הכי עקרוני שלא אהבתי בו, זה שאין מקום לשני מאווררי 120 מ"מ.

חוץ מזה ה-6A19 בלי ספק בזיגזג עולה רק 230 ש"ח.. וגם מגיע עם מאוורר 120 מ"מ אחד.. הצ'נברו מגיע בלי מאווררים בכלל ועולה סביבות ה-270 ש"ח.

אגב מערכת מבוססת אינטל (P4 3.0 775 + Albatron PX915PC Pro-G) תעלה ~ 100 ש"ח יותר..

ל-915 אומנם אין תמיכה ב-NCQ, אבל כשההפרש כה קטן, השאלה איזה מעבד אמור להיות יותר חזק בתיכנות? יש בנצ'מרקים בנושא? לא זכור לי שנתקלתי בכאלו..

כמו כן האם יש סבירות שה-64BIT ישפר משמעותית את הביצועים של המחשב לשימוש זה (תיכנות).

פורסם

לוח של EPOX שציינת: http://noacomp.co.il/Product.asp?productid=2647&catcode=160

לוח של GIGABYTE עם NFORCE 4 ULTRA:

http://noacomp.co.il/Product.asp?productid=3032&catcode=162

EPOX יותר יקר

לדעתי בת דודה שלך לא תרגיש הבדל בתכנות ב VB בין INTEL ו AMD.

*נארה לי INTEL יותר טובים לתכנות.

2xGlacialtech DC Fan 120x120x25mm 19dBA Quiet fans

איזה דגם זה?

פורסם
  • מחבר

לצורך העניין האפוקס יותר זול מהג'יגהבייט (והאלבטרון אף יותר). ואגב הוא אמור להיות יותר זול מה-Gigabyte גם בחנויות, כי זה המצב בחו"ל.. בינתיים היבואן בארץ קצת מעופף וקיבל מחיר לא טוב, אז הערתי לו בעניין.

כרטיס מסך נסגרתי על זה כנראה:

Albatron Trinity GeForce PC6600U

שהוא כנראה ממש שקט לפי הביקורת, וגם עם מהירות יותר גבוהה - 400/700. יעלה קצת יותר מה-POV אבל לא נורא.

עם אוברקלוק לליבה (מעל 500) הוא כמעט שווה בביצועיו בביקורת לכרטיסי 6600GT אחרים, ואף עוקף אותם לפעמים.. לא שיש צורך בזה, אבל בהחלט מדליק.

באשר לדגם של המאוורר, אם אני לא טועה יש להם רק 120MM אחד ויצא לי כבר לבדוק אותו, שקט לחלוטין:

http://www.glacialtech.com/pdf/12025.pdf

החלק היחידי שלוקח זמן בתיכנות הוא הקומפילציה אני מניח, תהליך שאני מאמין שה-64BIT יכול לשפר משמעותית בעתיד. מעבר לכך עדיין לא נתקלתי בבנצ'מרק שיחליט כך או כך..

פורסם

החלק היחידי שלוקח זמן בתיכנות הוא הקומפילציה אני מניח, תהליך שאני מאמין שה-64BIT יכול לשפר משמעותית בעתיד. מעבר לכך עדיין לא נתקלתי בבנצ'מרק שיחליט כך או כך..

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-3800_11.html

את אותו דבר ניתן גם למצוא ל 3000 ו 3200 אבל אני חושב שהפואנטה ברורה.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה רבה. :)

ניסיונות עם זכרונות Elixir יש למישהו? לא בראנד מוכר עד כמה שידוע לי, השאלה אם הם אמינים בכלל או שלא כדאי לחשוב עליהם אפילו..

בעיקרון זה כמעט באותו מחיר כמו זיכרון Twinmos, פשוט חוסך את הצורך לקנות בעוד מקום ונותן לי אפשרות לרכז את רוב הקניה במקום אחד.

פורסם

שמעתי על השם הזה פעם...עזוב אבל ,אין מה להשוות בכלל לחברה אמינה כמו TWINMOS.

מאיפה אתה קונה?

פורסם

ההבדל בביצועי התיכנות תלויםי ב-מה- היא מתכנתת ובאיזו -מערכת הפעלה-.

למשל, אמנם תיאורטית פנטיום יותר טוב לתיכנות, אך אם למשל היא עובדת עם לינוקס, היא יכולה להוריד את אחת גירסאות ה64BIT ולהינות משיפור משמעותי.

אם היא מתכנתת משחקים, או תוכנות אשר דורשות חישובים עצומים (כמו סימולטורים פיסיקליים), אזי פנטיום עדיף.

אם היא מתנכתת תוכנות משרד, אין הבדל ביצועים בין השניים.

כמובן שאם היא מתכוונת לתכנת ב-64Bit עדיף AMD (על פני פנטיום עם 64 ביט).

פורסם
  • מחבר

אין יל ניסיון אישי איתם אבל הנה מצאתי ת'רד :

http://www.dslreports.com/forum/remark,13047199

אוקיי, Twinmos it is then.. ;)

אגב, באשר לחישובים הפיקסליים - חשבתי ש-AMD יותר חזק ב-crunching numbers מאשר הפנטיום.. לא? הרי הוא יותר מוצלח בתוכנות מתמטיקה כמו Matlab לדוגמא..

ובהחלט יש מצב שהיא תתקין לינוקס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים