עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירת סוג רשת ביתית+סוג נתב ממולץ

Featured Replies

פורסם

בוא'נה אחי- איזה רעיון מדליק! פשששש...תותח אתה... :yelclap:

אבל שמע, המרחק בבית שלי גם בהחלט גדול בין המחשב לממ"ד. בערך איזה 20 מטר משהו כזה.

זה יכול להוות מכשול? או שאפשר להעביר את החוטים בלי בעיה?

פורסם

כבל רשת ניתן להעביר עד 100 מטר

במקרה של כבל ארוך (מעל 30 מטר) עדיף להעביר כבל מסוכך

מה שנשאר זה רק לזהות מהיכן להיכן מובילים הצינורות של הטלפון ולהחליף את הכבלים ;)

נ.ב

כשאתה מושך החוצה את הכבל טלפון תקשור אליו חוט חזק כך שאחרי כן תוכל למשוך את החוט כשאליו קשור הכבל רשת

פורסם
  • מחבר

תחשוב על אפשרות למתוח כבל רשת על הקיר החיצוני של הבית (אם זה אפשרי כמובן)

אחי אני גר בקומה שביעית זה נראה לך אפשרי???

פורסם
  • מחבר

מצטער על הקטיעה, אבל קיר של ממ"ד אפשר לקדוח קשה אבל אפשרי

אתה שפוי זה קיר של חצי מטר של יציקת בטון וזה עוד בנק' הדקה חוץ מזה שרוב הסיכויים שאני יתקע בעמוד ברזל

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אם יש קו טלפון בחדר אז ניתן להחליף את הכבל טלפון שנמצא בצינורות בקיר בכבל רשת 8 גידים

בשביל רשת של 100Mb/s מספיקים 4 גידים ועם שניים מ4 הגידים האחרים אפשר לחבר את הטלפון

וכמובן להגיע עם הכבל רשת עד המחשב שגם לידו צריך להיות שקע פון שניתן להחליף כבל

\

אחי חשבתי על זה ואולי עדיף אם כבר להשתמש בארבע חוטים הפנויים שיש? חוץ מזה איך אני יודע איזה ארבע חוטים פעילים ביציאת רשת שיש לי יש שמונה מגעים וכולם מחוברים בלוח

פורסם

ואתה מקפיץ את הדיון הזה למה?

פורסם
  • מחבר

ואתה מקפיץ את הדיון הזה למה?

כי הייתי צריך רעיון איך לסדר את הרשת בבית.

חוץ מזה מי אתה חושב שאתה?מה זה התגובות האלה?

פורסם

הוא לא שאל רק למה אתה מקפיץ? :P

פורסם

טוב, אני לא יכול להעביר כבל של הנתב בין שני המחשבים. למרות שיש ליד כל מחשב נקודת טלפון, הם לא מחוברים ביניהם.

כל אחד מקווי הטלפון בבית מחובר אל הקו הראשי ליד פתח הבית. כל אחד מגיע לשם. נקודות הטלפון לא מחוברים בינם לבין עצמם דרך צינורות.

לכן, אי אפשר יהיה להעביר כבל בין שני נקודות הטלפון. :s07:

נכון??

פורסם
  • מחבר

כל אחד מקווי הטלפון בבית מחובר אל הקו הראשי ליד פתח הבית. כל אחד מגיע לשם. נקודות הטלפון לא מחוברים בינם לבין עצמם דרך צינורות.

לכן, אי אפשר יהיה להעביר כבל בין שני נקודות הטלפון. :s07:

נכון??

מצטער אחי אבל אתה טועה

תפתח את התיבה הראשית של הטלפון(זה שליד הדלת)ותבודד את שני החוטים שלך

ותוכל לראות שהקו טלפון מחובר בשמונה גידים(ארבעה צבעים ולבן תואם שמסובב סביב כל צבע)אתה צריך רק ארבע לרשת ש ל10\100 אז תחבר שני צבעים ושני לבנים תואמים ואתה מסודר

יש לפחות ארבע חוטים פנויים בכל כיוון הטלפון משתמש רק בשתיים עד ארבע

פורסם
תפתח את התיבה הראשית של הטלפון(זה שליד הדלת)ותבודד את שני החוטים שלך

ותוכל לראות שהקו טלפון מחובר בשמונה גידים(ארבעה צבעים ולבן תואם שמסובב סביב כל צבע)אתה צריך רק ארבע לרשת ש ל10\100 אז תחבר שני צבעים ושני לבנים תואמים ואתה מסודר

יש לפחות ארבע חוטים פנויים בכל כיוון הטלפון משתמש רק בשתיים עד ארבע

מצטער אחי...לא הבנתי אותך בכלל.

מה הכוונה "אז תחבר שני צבעים ושני לבנים תואמים ואתה מסודר", לאיפה אני מחבר אותם?

ואיך יש לי שם כבר 8 גידים, הרי אמרו שצריך לקנות כבל של 8 גידים ולהעביר אותו דרך שני נקודות הטלפון ליד כל מחשב!

אתה עשית ככה?

פורסם
  • מחבר

אתה צריך שמונה רק אם אתה בונה ג'יגה ביט ברשת אתה יכול להסתפק ב100\10 mbs ולחבר רק ארבע.

אני לא העברתי כבל רשת אלא השתמשתי בכבלים של הקו טלפון שיש בכל צד פנויים אם תסתכל טוב בקופסא הראשית תראה שיש לך לפחות שני צבעים שלא מחוברים לקו טלפון מכל כיוון(אצלי ואני משער שגם אצלך זה החום והירוק או אפילו גם הכתום בנוסף)

מה שאתה עושה זה לוקח שניים באותו צבע (לדוגמא חום לחום) מצליב מלפף אחד סביב השני ושם על זה חומר מבודד כמו זולירבנד או אפילו סלוטייפ יהיה טוב

ותראה גם שמסביב לכל צבע יש חוט לבן שמסובב עליו אתה לוקח את הלבן של החום ומסדר כמו מקודם מסביב ללבן של החום השני כנ"ל לגבי שאר הצבעים

פורסם

אה..אוקיי, הבנתי אותך.

אתה בעצם אומר ששני הכבלים שיוצאים מכל נקודת טלפון מגיעים לקופסה הראשית שם ליד הדלת,

ואז אני פשוט צריך לזהות מהם שני הכבלים ואז לחבר אותם, נכון?

אבל הבעיה היא שקשה יהיה לזהות מהם שני החוטים. אתה מבין, הכבלים עשויים מחומר פשוט וכדי לזהות באיזה כבל מדובר,

אני צריך למשוך אותו מכיוון אחד, ואז לראות איזה כבל זז בצד השני. אבל זה בעיה. אם מושכים את אחד מהכבלים יותר מדי, הוא יכול להיקרע.

ומה עם הראוטר, איפה הוא צריך להיות? הרי מגיעים איתו כבלים של רשת מיוחדים, ואותם צריך להעביר דרך הקירות!

מה איתך? הסתדרת? הצלחת להתחבר לאינטרנט במחשב שנמצא בממ"ד?

פורסם
  • מחבר

אחי תרגע

הבנת בערך למה שהתכוונתי אבל אם יש לך רק שני מחשבים והינטרנט שלך בכבלים אז לא צריך ראוטר בכלל

והכבלים מקודדים לפי צבע זה מקל אני אישית חיברתי כבל עם מוזיקה מהמערכת(פלוס ומינוס) בחדר שלי והלכתי לקופסא וחיברתי רמקול קטן(כמו זה שיש במארז שמצפצף בביוס(אפשר להוציא ולהחזיר אותו בלי בעיות) אבל כל רמקול קטן עם כבל חשוף בקצה יתאים) ועל הכבל של הממ"ד הייתה מחובר תגית שרשום עליה

ובקשר לשאלה האחרונה כן זה עובד אצלי בסדר גמור

פורסם

אחי... למה להסתבך... תתקשר לבזק 199. תבקש שירות WOWNET. ישלחו לך טכנאי הבייתה שיעשה לך את כל הרשת הביתית על גבי תשתית הטלפון שלך + נתב. חבל סתם תהרוס לעצמך את כל הקווים בבית.

כמובן שזה בתשלום אבל במקרה שלך אני חושב שכדאי לך. רשת ביתית על גבי שקע הטלפון זה נראה לי הפתרון היחיד שיש לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים