עבור לתוכן

בעיית התנתקות במודם של Alcatel

Featured Replies

פורסם

יש לי מודם של Alcatel דגם SpeedTouch 510 שמתפקד כנתב.

מדי פעם כאשר אני מנסה להיכנס לאתר בדפדפן (לא אתר מסויים), אני מקבל הודעת שגיאה שאומרת שהדף שאני מחפש לא זמין כעת, ואין לי אפשרות לגלוש לשום אתר.

אני פותר את הבעיה בכך שאני נכנס להגדרות של הנתב, לוחץ על Disconnect, ואחרי כמה שניות לוחץ על Disconnect. בד"כ, אחרי פעולה אחת כזו, הבעיה נפתרת וניתן להמשיך בגלישה, אבל לפעמים יש צורך לחזור על הפעולה מספר פעמים.

יש דרך לפתור את בעיית ההתנתקות הזו באופן תמידי? במידה ולא, קיימת דרך יותר פשוטה לפתור את הבעיה? יש אולי אפשרות לבצע את הניתוק וההתחברות מחדש באמצעות פקודות דוס שכתובות בקובץ אצווה, ולהפעיל קיצור דרך שלו מה-Quick Launch?

פורסם

בדקת האם המודם יוצא מסינכרון כשזה קורה?

בדקת האם זה קורה גם כשאתה מחובר ע"י חייגן במחשב?

פורסם

1) דבר ראשון, האם אתה מעודכן לFW האחרון שיצא, ניתן למצוא אותו באתר של בזק.

2) תתחבר ל 1@1 לצורך בדיקה, ניתן לגלוש רק לאתר בזק, ככה ניתן לבדוק האם הבעיה בספק או בבזק.

3) תבדוק שכל הטלפונים מחוברים דרך פילטרים.

4) תתקשר לתמיכה של בזק, אולי יש בעיה במרכזיה.

פורסם

תבדוק גם איזה שרתי DNS מוגדרים לך, אם בכלל...

זה יכול לפתור בעיות גלישה

פורסם
  • מחבר

איך אני בודק האם המודם יצא מסינכרון?

אני לא משתמש בחייגן במחשב, ואני לא יודע איך מתחברים עם חייגן למודם הזה. המודם מתפקד כנתב ושני מחשבים מחוברים אליו, כך שאני מעדיף שהוא יתחבר באופן אוטומאטי.

אני לא יודע איך מעדכנים את הקושחה של המודם. ב-System Information כתוב שהגרסה של ה-Software Release היא 4.2.3.0.0.

איך אני מתחבר ל-1@1?

לא מוגדרים לי שרתי DNS, יש רק רשימה של המחשבים המחוברים לנתב.

המודם מחובר לשקע הטלפון הראשי באמצעות מכשור מיוחד של אלקטל (אני לא מתמצא בזה) שחוסך את הצורך לחבר את כל הטלפונים בבית לפילטרים.

כאשר הבעיה מתרחשת, כל שלושת הנורות של המודם ירוקות, כך שהוא מתפקד בסדר. בנוסף לכך, לפעמים במחשב אחד אין אפשרות לגלוש עד ביצוע Disconnect ו-Connect בעוד שבמחשב השני אפשר, ולהיפך.

כאשר אני לוחץ על Disconect ועל Connect ה-Uptime לא מתאפס.

פורסם

אם שלושת הנורות עדיין בצבע ירוק זה אומר שלא יצאת מסינכרון!

לדעתי הבעיה היא אינה במודם, אלא בשיתוף קבצים המופעל מהמחשב... וב SP2

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתכוון בשיתוף קבצים? הבעיה מתרחשת גם כאשר האימיול סגור (אין שיתוף קבצים בין שני המחשבים).

במחשב אחד מותקן Windows 2000 Professional SP4, ובמחשב השני מותקן Windows XP Professional SP2.

הבעיה מתרחשת בשני המחשבים (לאו-דווקא בו-זמנית). לפעמים במחשב אחד ניתן לגלוש באינטרנט בעוד שבמחשב השני אי אפשר, ולהיפך.

פורסם

אם שלושת הנורות עדיין בצבע ירוק זה אומר שלא יצאת מסינכרון!

הבעיה מתרחשת בשני המחשבים (לאו-דווקא בו-זמנית). לפעמים במחשב אחד ניתן לגלוש באינטרנט בעוד שבמחשב השני אי אפשר, ולהיפך.

אני לא יודע איך מעדכנים את הקושחה של המודם. ב-System Information כתוב שהגרסה של ה-Software Release היא 4.2.3.0.0.

FW ישן, באתר של בזק יש כבר עדכון ל 4.2.7-

http://www.bezeq.co.il/NR/rdonlyres/DA033A15-2039-4673-9208-147601B6FBDF/3645/UpgradeWizard1.exe

איך אני מתחבר ל-1@1?

במקום לחייג לספק השירות תרשום 1@1 ללא ססמא.

המודם מחובר לשקע הטלפון הראשי באמצעות מכשור מיוחד של אלקטל (אני לא מתמצא בזה) שחוסך את הצורך לחבר את כל הטלפונים בבית לפילטרים.

אני לא מכיר את זה, תבדוק עם התמיכה של בזק, ותנסה לשים פילטרים.

פורסם
  • מחבר

אני לא מוצא את העדכון קושחה בקישור שהבאת לי Security Error. אני מקבל הודעת שגיאה: Request is not allowed.

לא נראה לי שהבעיה בבזק או בספק האינטרנט, מכיוון שאז לא היה ניתן לגלוש בשני המחשבים.

לגבי הפילטרים, אין בהם צורך. המכשור של אלקטל עוקף את הצורך בהתקנת פילטרים, ואין ניתוקים או הפרעות בזמן שיחות טלפון.

פורסם

אני לא מוצא את העדכון קושחה בקישור שהבאת לי Security Error. אני מקבל הודעת שגיאה: Request is not allowed.

אז תיכנס לאתר של בזק, לך ל WOW ולתמיכה תכנית -> דרייברים, תגלול למטה ותראה עדכון FW לאלקטל 510

לגבי הפילטרים, אין בהם צורך. המכשור של אלקטל עוקף את הצורך בהתקנת פילטרים, ואין ניתוקים או הפרעות בזמן שיחות טלפון.

זה משהו חדש שלא שמעתי עד עכשיו, מה אומרים על זה הטכנאים בבזק? יש לך קישור על כך שאוכל ללמוד?

פורסם
  • מחבר

מצאתי את הדרייברים.

עדכון של הדרייבר מאפס את ההגדרות של המודם (הגדרות התקשרות של שם משתמש וססמה, טבלת NAPT)?

לגבי המכשור של אלקטל, זה לא קשור לבזק. מדובר בקופסה שמתחברת ישירות לכבלים של הטלפון בתוך הקיר ומבצעת איזשהו מעקף, וכוללת גם גיבור לחשמל. טכנאי של אלקטל התקין אותה, ואין איתה בעיות. היתרון שלה הוא שאין צורך להתקין פילטרים בכל שקעי הטלפון בבית. החסרון שלה הוא שניתן לחבר את המודם רק לקופסה הזו (אין אפשר לחבר מודם לשקע טלפון אחר בבית). אני לא יודע איך קוראים למתאם הזה.

עריכה:

השם של המתאם הוא Alcatel 1000 ADSL LP.

im_filtre_alc1000lp_brch_16.jpg

פורסם

עדכון של הדרייבר מאפס את ההגדרות של המודם (הגדרות התקשרות של שם משתמש וססמה, טבלת NAPT)?

למיטב זיכרוני כן, אבל תחפש בתוך ההגדרות של הראוטר, לדעתי אפשר לייצא הגדרות לדיסק הקשיח ואח"כ להחזיר אותם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים