עבור לתוכן

שאלה בקשר למעבדים במהירויות שעון שונות וביצועים שונים

Featured Replies

פורסם

אז ככה...

בן דוד של חבר שלי קנה מחשב עם מעבד AMD 64 3000+ וחבר שלי מקנא בו אז הוא אמר לי לפרסם חלקים למכירה כדי לקנות AMD

בקיצר יש לו P4 2.6C ואני אומר לו שפירסמתי (יש לו רק 256MB זיכרון ואמרתי לו שזה מה שעושה את המחשב איטי אבל הוא רוצה AMD מי אני שיתווכח איתו)

פתאום הוא אומר לי:"אל תפרסם אח שלי (אח שלו למד אלקטרוניקה ועובד באמדוקס והוא חכם אני מכיר אותו) אמר לי שזה סתם מיותר כי אין הבדל

בין מעבד ברמה של P4 3GHZ (במקרה הזה AMD 64 3000+) לבין ה-2.6C שלו ואפילו אין הבדל בינו לבין 1Ghz!!!"

על פי הדברים של אחיו הגדול המעבד עובד במהירות 400MHz כי ככה עובדים הזיכרונות וזה לא משנה אם יש לך יותר

זה מעין צוור בקבוק כזה שלא משנה איזה מעבד יהיה! אפילו אם היה 1GHZ בסוקט 478 למשל הוא היה עובד אותו מהירות

כמו ה3Ghz (כמובן שעם אותו לוח אם כרטיס מסך וכו', כלומר אותה מערכת)

כל הדברים האלה חבר שלי אמר לי שאח שלו אמר לו! אח שלו לא אמר לי את זה ישירות (גם חבר שלי מרחיב בבי"ס אלקטרוניקה אבל הוא רק בכיתה י')

האם הדברים האלה נכונים? הם קרובים בכלל מלהיות נכונים?

תודה לעונים ;)

פורסם

אח שלו לא מבין מהחיים שלו

אבל אתה לא ממש צריך אותנו בשביל לדעת את זה, נכון?

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

איזה נוווווווווווווווווווווב!!!!!!!!!

פורסם
  • מחבר

ברור שאני לא מאמין לשטויות האלה וזה גם לא מעניין אותי מה האלקטרוניקה מבפנים אני מסתמך על עובדות ומעבד

בו ניקח לדוגמא בסוקט 478 1.7GHz חלש משמעותית מ-3.0Ghz!

אין מצב שזה נכון שהמעבדים האלה על אותה מערכת יהיו שווים בביצועים נכון?

פורסם

זה לא רק עניין של תדר

זה בעיקר עניין של ארכיטקטורה

אם תיקח A64 ב-1.7Ghz הוא יהיה הרבה הרבה יותר מהיר מאשר P4 ב-1.7Ghz

בנוסף לארכיטקטורה יש דברים טכניים שמשפרים ביצועים, כמו מהירות זכרון+באס, גודל (וזמן גישה) של המטמון ועוד...

פורסם
  • מחבר

ברור שאני לא מתכוון לארכיטקטורה שונה

למשל מעבדים עם אותם נתונים בידיוק פרט למהירות שעון...

למשל אחד ב-1.5Ghz ואחד ב-3.0Ghz

האם יהיה הבדל?

והאם זה נכון בכלל שהמעבדים עובדים על 400MHz?! אני לא מאמין כ"כ WTF?! :screwy:

פורסם

מעבר המידע בין הזיכרון למעבד בערוץ בודד הוא באמת 400 MHZ אבל הוא שוכח שלמעבד יש גם זיכרון מטמון שעובד הרבה יותר מהר וממנו מתבצעים רוב החישובים

פורסם

עם אותה ליבה, באס, מהירות זכרון וכול', למעבד ב-3.0Ghz יהיה יתרון משמעותי ביותר על מעבד ב-1.5Ghz

פורסם

אני חושב שאף אחד פה לא הבין את מה שאח של חבר שלו אמר.

אח שלו טוען, שלא משנה איזה מעבד תשים על אותה מערכת קיימת:

כרגע יש לו 2.6, אם הוא ישים 3GHZ 4GHZ ואפילו 20GHZ זה לא ישפיע על ביצועי המחשב שלו מכיוון שנוצר צוור בקבוק שמגיע מכיוון הזכרונות (כמות, מהירות עבודה) בעיקר וכרטיס המסך.

מקווה שתפסתם, לילה טוב.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה לכל העוזרים, אם יש לכם עוד מה להוסיף תוסיפו

בכל מקרה אני אמסור לו את המידע

פורסם

כרגע יש לו 2.6, אם הוא ישים 3GHZ 4GHZ ואפילו 20GHZ זה לא ישפיע על ביצועי המחשב שלו מכיוון שנוצר צוור בקבוק שמגיע מכיוון הזכרונות (כמות, מהירות עבודה) בעיקר וכרטיס המסך.

גם זה לא נכון בכלל, יהיו הבדלי ביצועים רציניים ביותר בכל מקרה.

פורסם

בקשר לצוואר הבקבוק - אפשר לומר שזה נכון - המעבדים עובדים במהירות של אלפי מגה הרצים, בעוד שהזיכרונות עובדים ב 400MHz, ואם לוקחים בחשבון Dual Channel אז מדובר ב 800MHz, אז תמיד במצב שהמעבד והזיכרון ירצו "לדבר בינהם", המעבד יצטרך "לרדת" למהירות הזיכרון כדי לתקשר. כאשר בקשר הזיכרון נמצא על המעבד, העסק הזה הופך להיות הרבה יותר יעיל.

מצד שני, כאשר המעבד צריך לעבד נתונים, הזמן שיקח לו לבצע את הפעולות האלו תלוי מאד במהירות השעון שלו ובארכיטקטורה שלו, ולכן מעבד שעובד ב 3GHz תמיד ייתן ביצועים טובים יותר ממעבד זהה שעובד במהירות שעון נמוכה יותר.

פורסם
  • מחבר

ולכן מעבד שעובד ב 3GHz תמיד ייתן ביצועים טובים יותר ממעבד זהה שעובד במהירות שעון נמוכה יותר.

ביצועים יותר טובים משמעותית?

פורסם

כן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים