עבור לתוכן

קצת *סדר* בנושא כרטיסי טלויזיה, קושיות מעניינות לכבוד פסח שעבר לא מזמן :

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה רבה !!

עוד קצת להבנה כללית :-)

1. מה בדיוק עושה הטיונר ? האם זה הרכיב שסורק וקולט את הערוצים ? האם יש כרטיסי טלויזיה ללא טיונר ?

2. איך אני אמור לחבר את הווידאו ? את הבננה הצהובה לכניסת הוידאו בכרטיס הטלויזיה, ואת האדום והלבן לכניסות בכרטיס הקול ?

3. האם כרטיס טלויזיה (נניח ללא רדיו) אמורה להגיע עם אנטנה כלשהי ?

4. אם כן יש רדיו, הבנתי שלטובת הרדיו יש אנטנה משל עצמו, האם זו אנטנה כמו שיש במכשיר רדיו בייתי רגיל ?

5. ספציפית לגבי LEADTEK - WinFast TV2000 XP Expert, הבנתי שהוא יכול לקודד Mpeg1,2,4

האם הכוונה היא שהוא לוכד את הווידאו, ובזמן השמירה על הדיסק הוא מבצע את הדחיסה ?

באיזו דחיסה כדאי להשתמש ? המקסימלית ? (4 ?), וכמה שטח היא תופסת על הדיסק ?

(אגב, איפה כאן נכנס ה Divx ?)

6. חיבור Composite = חיבור בננה = חיבור RCA ?

שוב תודה !

פורסם

1. זה בדיוק מה שהוא עושה, ולא אין דבר כזה בלי. אם זה היה בלי היו קוראים לזה כרטיס לכידה ולא כרטיס טלויזיה (ויש גם כאלה).

2. הבנת נכון. אבל יכול להיות שתצטרך מפצל מבננה אחת לשתיים בסאונד כי ברוב מכשירי הוידאו יש רק מונו.

3. לא.

4. חוט נחושת ארוך, שום דבר מיוחד.

5. אין לזה סטנדרט. אתה שם מה שנראה לך טוב לצפיה ולא יותר מדי נפח. עניין של ניסוי וטעיה עד שתמצא מה שמתאים לך. בהגדרות של הקידוד בדרייברים אתה יכול לבחור כל סוג דחיסה שמותקן לך המקודד שלו על המחשב.

6. כן

פורסם
  • מחבר

עוד קצת וזהו :-)

1. אם לצורך העניין אין לי HOT ולא YES, הבנתי ממך שהוא אמור לקלוט את הערוצים מהאנטנה שעל הגג,

איך בדיוק הוא קולט אותם ? צריך לחבר לכרטיס את הכבל שאני מחבר לטלויזיה בכניסת האנטנה שלו (שמאחורי הטלויזיה) ?

2. את האדום/לבן צריך לחבר לכניסה בכרטיס הקול, לאיזה כניסה בדיוק ? לכניסה שאליה אני מחבר את הרמקולים החיצוניים ?

(נדמה לי שהפוך, לא ? צריך כניסת סאונד, לא יציאה...)

3. אם יש לי YES, מה אני אמור לחבר לתוך הכרטיס, את הכבל שיוצא מהקיר ומתחבר לממיר של YES ? (במקום לממיר, לחבר לכרטיס ?)

תודה !!!

פורסם

קצת באיחור אבל.. יש לי את הלידטק.. מחובר ישירות לממיר של YES ורואים אחלה.

את הסאונד בחרתי לחבר לכרטיס קול אז אני שומעת בסטריאו.

הקלטתי איתו לא מעט פעמים, בפורמט mpeg2.

תוך כדי הקלטה עבדתי על המחשב קלות (icq, iexplorer), ואת המפרט אפשר לראות למטה (note, באותה תקופה המחפשב לא היה באוברקלוק..).

סה"כ אני די מרוצה מהכרטיס למעט העובדה שכשמחברים אליו את הPS2 התמונה לא חדה כמו בטלויזיה וכשצוכנה פתוחה על מסך מלא היא מקרטעת יותר מידי..

פורסם

תוך כדי הקלטה עבדתי על המחשב קלות (icq, iexplorer), ואת המפרט אפשר לראות למטה (note, באותה תקופה המחפשב לא היה באוברקלוק..).

סה"כ אני די מרוצה מהכרטיס למעט העובדה שכשמחברים אליו את הPS2 התמונה לא חדה כמו בטלויזיה וכשצוכנה פתוחה על מסך מלא היא מקרטעת יותר מידי..

אז ככה, אם מחברים את הכרטיס טלויזיה ל YES או HOT עם ממיר דיגיטלי, אין בעיה, שומעים בסטריאו כל ערוץ שהסאונד שלו משודר בסטריאו (כל הערוצים החשובים וערוצי סרטים ומוזיקה כמובן). אם קולטים מאנטנה, צריכים כרטיס טלויזיה שיודע לפענח ניקאם סטריאו (כל ה HAUPPAUGE שנמכרים בארץ, וגם ה EXPERT של לידטק)

לא אמרתי שאי אפשר להשתמש במחשב תוך כדי הקלטה, אמרתי שזה לא מומלץ כי זה גורם ברוב המקרים לתופעה של נפילת פריימים.. אם נופלים כמה פריימים בודדים תוך כדי ההקלטה זה לרוב לא אסון גדול אבל אם זה מצטבר, עלולים לאבד את התיאום (הסינכרון) בין הקול לתמונה ואת זה די בלתי אפשרי לתקן אחרי ההקלטה.

פורסם

מצטרף להסבר

עובד מצויין אצלי

למרות שאצלי הכרטיס הוא VIVO

והחיבור הוא לממיר אנלוגי ישן של תבל (HOT)

:cool2:

פורסם
  • מחבר

1. ואם אין לי HOT ולא YES, הבנתי ממך שהוא אמור לקלוט את הערוצים מהאנטנה שעל הגג,

איך בדיוק הוא קולט אותם ? צריך לחבר לכרטיס את הכבל שאני מחבר לטלויזיה בכניסת האנטנה שלו (שמאחורי הטלויזיה) ?

2. את האדום/לבן צריך לחבר לכניסה בכרטיס הקול, לאיזה כניסה בדיוק ? לכניסה שאליה אני מחבר את הרמקולים החיצוניים ?

3. אם יש לי YES, מה אני אמור לחבר לתוך הכרטיס, את הכבל שיוצא מהקיר ומתחבר לממיר של YES ? (במקום לממיר, לחבר לכרטיס ?)

פורסם

1. ואם אין לי HOT ולא YES, הבנתי ממך שהוא אמור לקלוט את הערוצים מהאנטנה שעל הגג,

1. אם אתה קולט מאנטנה על הגג אתה צריך איכשהו לפצל את היציאה של האנטנה שיש לך בקיר , אלא אם אתה מוותר על הטלויזיה שכבר מחוברת אליו. הכניסה לאנטנה בכרטיס טלויזיה היא בדיוק כמו במכשיר טלויזיה רגיל

2.לכרטיס של לידטק יש חיבור פנימי לכרטיס קול של המחשב, וזה גם מגיע עם החוט שצריך בשביל זה (מתחבר ל CD או ל AUX, מה שפנוי אצלך)

3. אם יש לך YES אתה צריך לחבר חוטי אודיו וחוט וידאו מהממיר של YES לכרטיס טלויזיה (אם זה לידטק אז אדום ולבן לאודיו וצהוב לוידאו)

פורסם
  • מחבר

הממ...

אבל כבר יש בננות )צהוב, אדום ולבן) שמחובר מהממיר, לטלויזיה...

אם אני אצטרך לבחור את החיבור של הממיר לטלויזיה, לבין חיבורו לכרטיס הטלויזיה ?

פורסם

הממ...

אבל כבר יש בננות )צהוב, אדום ולבן) שמחובר מהממיר, לטלויזיה...

אם אני אצטרך לבחור את החיבור של הממיר לטלויזיה, לבין חיבורו לכרטיס הטלויזיה ?

לממירים שאני מכיר יש כמה יציאות (לערוצי זהב היה THOMSON עם 3 יציאות..)

פורסם
  • מחבר

תודה, אגב שמעתי שגם ל pinacle (או איך שלא קוראים להם :-))

יש כרטיסים לא רעים, מישהו יכול להמליץ ?

פורסם

תודה, אגב שמעתי שגם ל pinacle (או איך שלא קוראים להם :-))

יש כרטיסים לא רעים, מישהו יכול להמליץ ?

ה PCTV STEREO הוא כרטיס טוב, לא מעולה אבל בהחלט טוב, התוכנה שלו עושה הרבה דברים (יש שם אפילו מד עוצמת קול של ההקלטה) רק אין לו רדיו

פורסם
  • מחבר

OK, תודה רבה על הכל.

החלטתי לרכוש את כרטיס ה EXPERT מתחילת האשכול.

אם למישהו יש התנגדויות / הצעות אחרות => It's now or never ;D

פורסם

OK, תודה רבה על הכל.

החלטתי לרכוש את כרטיס ה EXPERT מתחילת האשכול.

אם למישהו יש התנגדויות / הצעות אחרות => It's now or never  ;D

תתחדש ! :xyxthumbs:

(אגב, נראה לי שראיתי כזה כרטיס נמכר פה באתר ב TRADEZONE, אולי שווה לך להסתכל על זה)

ומאד מומלץ כשאתה מקבל את הכרטיס, להוריד מה FTP של לידטק את הדרייברים והתוכנה הכי חדשים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים