עבור לתוכן

קצת *סדר* בנושא כרטיסי טלויזיה, קושיות מעניינות לכבוד פסח שעבר לא מזמן :

Featured Replies

פורסם

מתנצל מראש על כל הקושיות, אני פשוט רוצה לעשות סוף סוף סדר  ;D ;D :)

ערכתי חיפושים בפורום, קיבלתי טריליון תוצאות, קראתי, התבלבלתי עוד יותר  :kopfpatsch:

הצורך שלי התחיל בכך שאני רוצה להמיר קלטות ווידאו ישנות, ל DVD,

והבנתי שלכרטיס המסך שלי NVIDIA GeForce FX 5500 אין VIVO (תקנו אותי בבקשה אם אני טועה), לכן אני צריך לרכוש כרטיס אחר.

כעת ההתלבטות היא בין כרטיס עריכת וידאו ייעודי, לבין כרטיס טלויזיה (ואז להנות גם מיתרונות הטלויזיה)

1. מכיוון שאני לא עורך מקצועי, אז למרות שהבנתי שלכרטיס הטלויזיה איכות דלה יותר של לכידת וידאו, זה מספיק לי, הבנתי נכון ?

2. אם אני מחבר את כרטיס הטלויזיה לממיר של YES, אני צריך כרטיס ללא טיונר, ואם אני לא מחבר - אני צריך טיונר => הבנתי נכון ?

3. האם כל כרטיסי הטלויזיה תומכים גם בקליטת רדיו ? אגב, צריך לחבר את הכרטיס למשהו, כדי שהוא יקלוט רדיו ? האם אפשר להקליט מהרדיו ?

4. מה לגבי רזולוציות ? איזו רזולוציה נורמלית אני צריך כדי להמיר את הקלטות, וכדי להקליט משהו מהטלויזיה, למחשב ?

5. שיטת הקלטה - כלומר השיטה שבה התוכנית המוקלטת נשמרת על הדיסק הקשיח, איזה סוגים יש ? למה צריך לשים לב ?

6. איזה חיבור צריך לדאוג שיהיה על הכרטיס כדי שאוכל לחברו לממיר ?

7. איזה חיבור צריך לדאוג שיהיה על הכרטיס כדי שאוכל לחברו לווידאו ?

8. איזה חיבור צריך לדאוג שיהיה על הכרטיס כדי שאוכל לחברו למצלמת ווידאו אנלוגית ?

9. האם כל הכרטיסים תומכים ב PAL ? האם ה FPS שלהם מספיק ?

10. אני רוצה כרטיס ללכידת הסרט מהווידאו הישן, להקלטת תוכניות על גבי הדיסק הקשיח, שיתמוך בחיבור עם ממיר ובלי ממיר,

עם שלט רחוק, עם רזולוציה נורמלית להמרה מהווידאו והקלטה על הדיסק הקשיח, שיהיה בו רדיו, שאוכל להקליט מהרדיו,

שישמור את המידע המוקלט על הדיסק הקשיח בצורה חסכונית וכו'.

מהחיפושים בפורום עליתי על ההמלצה על LEADTEK - WinFast TV2000 XP Expert

האם זו אכן המלצתכם ? האם זה עונה על כל דרישותי ?

פורסם
  • מחבר

תוספת חשובה : התקציב שאני מקצה לנושא הוא עד 400 ש"ח בערך.

מקווה שלא הפחדתי אתכם עם כל השאלות ;D

האם מישהו מרים את הכפפה ועושה סדר ? :smile1:

פורסם

מתנצל מראש על כל הקושיות, אני פשוט רוצה לעשות סוף סוף סדר ;D ;D :)

זה בסדר...בשביל זה אנחנו פה...

1. מכיוון שאני לא עורך מקצועי, אז למרות שהבנתי שלכרטיס הטלויזיה איכות דלה יותר של לכידת וידאו, זה מספיק לי, הבנתי נכון ?

דלה יותר יכול להיות... אבל זה יכול להספיק לך כי יש גם כרטיסים שמקליטים ברזולוציה של 768 על משהו וזה נספיק לך...

2. אם אני מחבר את כרטיס הטלויזיה לממיר של YES, אני צריך כרטיס ללא טיונר, ואם אני לא מחבר - אני צריך טיונר => הבנתי נכון ?

אתה לא תצטרך טיונר כי אתה תעביר את הערוצים דרך השלט של הממיר

3. האם כל כרטיסי הטלויזיה תומכים גם בקליטת רדיו ? אגב, צריך לחבר את הכרטיס למשהו, כדי שהוא יקלוט רדיו ? האם אפשר להקליט מהרדיו ?

לא כולם תומכים...צריך לקנות עם רדיו, ולמה לך רדיו בכרטיס אם אתה יכול לקלוט דרך האינטרנט כל תחנה שתרצה וכנ"ל תוכל גם להקליט

וגם אם תקנה כרטיס עם רדיו אז תוכל להקליט כמובן...תצטרך לחבר את הרדיו (היציאה) לאנטנה חיצונית שאמורה להיות מסופקת עם הכרטיס

4. מה לגבי רזולוציות ? איזו רזולוציה נורמלית אני צריך כדי להמיר את הקלטות, וכדי להקליט משהו מהטלויזיה, למחשב ?

נורמלית יכולה להיות 512X348 אבל תלוי באיזה קידוד אתה תקליט...

5. שיטת הקלטה - כלומר השיטה שבה התוכנית המוקלטת נשמרת על הדיסק הקשיח, איזה סוגים יש ? למה צריך לשים לב ?

יש מלא סוגים...צריך להשים לב על איזה רזולוציה אתה מקליט...הכי קטנה---> איכות מעפנה.

הכי גבוה---> איכות של DVD

6. איזה חיבור צריך לדאוג שיהיה על הכרטיס כדי שאוכל לחברו לממיר ?

חיבור של Composite יספיק לך (חיבור של בננה)

7. איזה חיבור צריך לדאוג שיהיה על הכרטיס כדי שאוכל לחברו לווידאו ?

או כניסת S-video או כניסה כמו שרשמתי לך מלעמה כניסה של בננה (Composite)

8. איזה חיבור צריך לדאוג שיהיה על הכרטיס כדי שאוכל לחברו למצלמת ווידאו אנלוגית ?

לא, כל כרטיס מגיע עם חיבור אנלוגי (או לפחות רובם, עדיין לא נתקלתי בכרטיס שאין לו את החיבור הזה)

9. האם כל הכרטיסים תומכים ב PAL ? האם ה FPS שלהם מספיק ?

הכרטיסים שמוכרים היום...כמובן!

10. אני רוצה כרטיס ללכידת הסרט מהווידאו הישן, להקלטת תוכניות על גבי הדיסק הקשיח, שיתמוך בחיבור עם ממיר ובלי ממיר,

עם שלט רחוק, עם רזולוציה נורמלית להמרה מהווידאו והקלטה על הדיסק הקשיח, שיהיה בו רדיו, שאוכל להקליט מהרדיו,

שישמור את המידע המוקלט על הדיסק הקשיח בצורה חסכונית וכו'.

מהחיפושים בפורום עליתי על ההמלצה על LEADTEK - WinFast TV2000 XP Expert

האם זו אכן המלצתכם ? האם זה עונה על כל דרישותי ?

לא יודע...

מקווה שעזרתי לך :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות,

כלומר מה שנותר כעת זה רק לקנות :-)

מישהו יכוללהמליץ על משהו ספציפי בהתאם לצרכים שפירטתי בסעיף 10 ?

תודה !!

פורסם
  • מחבר

חיפשתי בגוגל ועליתי על הסקירה הזו :

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1574

שפשוט מהללת את LEADTEK - WinFast TV2000 XP Expert

יש בו גם רדיו, שלט, יכולת Time Shifting, שמירה בפורמט MPEG-1,2,4, צריבה ישירות ל DVD/CD או ל HD, וכו'.

רק לא מצאתי האם הוא תומך ב PAL, ובאיזו רזולוציה מקסימלית אפשר להקליט...

לפני שאני מזמין, מישהו יודע משהו לגבי הפרטים הללו ?

מישהו ממליץ על כרטיס אחר ?

פורסם

הכרטיס תומך בPAL

יש לי את גרסת הXP הרגילה, לא EXPERT והרזולוציה הכי גבוהה שיש היא 768X576

עם איכות תמונה גבוהה יותר מהרגיל  ועוד חופן פיצ'רים הכרטיס בהחלט נשמע טוב ולא נראה לי שתמצא יותר טוב באותו מחיר.

פורסם

קודם כל, אם אתה מתכוון להעביר הקלטות מוידאו, אין צורך לעשות את זה ברזולוצית לכידה שעולה על 288*352 כי זו פחות או יותר הרזולוציה שבה הוידאו מקליט, מעבר לזה, הכרטיס סתם יוסיף באופן מלאכותי פיקסלים, העומס על המעבד בעת ההקלטה יגדל והקבצים יצאו גדולים וקשים יותר לעריכה

שים לב שבכרטיסי טלויזיה רגילים, הדחיסה לפורמטים של MPEG ו DIVX מבוססת תוכנה ונשענת כולה על המעבד של המחשב ככה שאם אין לך מינימום פנטיום 4 במהירות 1.5 ג'יגה (או מעבד מקביל של AMD כמובן), חצי ג'יגה זיכרון או יותר ודיסק קשיח מהיר, יהיו לך בעיות להקליט ברזולוצית PAL מירבית שהיא 576*720

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

אגב, אם אין לי בבית לא HOT ולא YES, איך אני קולט ערוצים 1,2,10 ?

בנוסף, אני רואה בסקירה שהיצרן נותן 3 שניות אחריות,

אבל בחנות באינטרנט יש רק שנה אחת, מדוע ?

לגבי הווידאו, הרזולוציה שציינתם זו הרזולוציה שבה מקליט כל מכשיר ווידאו שהוא ?

יש לי מעבד AMD +2500, ג'יגה זכרון ודיסק של 120 ג'יגה, 7200 RPM עם 8 מגה BUFFER

פורסם

תודה רבה,

אגב, אם אין לי בבית לא HOT ולא YES, איך אני קולט ערוצים 1,2,10 ?

בנוסף, אני רואה בסקירה שהיצרן נותן 3 שניות אחריות,

אבל בחנות באינטרנט יש רק שנה אחת, מדוע ?

לגבי הווידאו, הרזולוציה שציינתם זו הרזולוציה שבה מקליט כל מכשיר ווידאו שהוא ?

יש לי מעבד AMD +2500, ג'יגה זכרון ודיסק של 120 ג'יגה, 7200 RPM עם 8 מגה BUFFER

אם אתה לא מחובר , לא ל YES ולא ל HOT אז או שאתה קולט שידורים מאנטנה כלשהי שמותקנת על הגג ואז בטוח שאין לך את ערוץ 10 שנקלט רק בשיטות דיגיטליות. את התחנות שהאנטנה על הגג קולטת אפשר לכוון בכרטיס טלויזיה בלי בעיה .

אם אתה מתכוון למוצרים של לידטק, לא שמעתי שהם מקבלים שלוש שנים אחריות. בארץ זה שנה ואין מה לעשות. רוצה יותר ? תקנה בחו"ל אבל אז יהיה לך קשה לממש את האחריות (ובינינו , אם לא תתעלל בכרטיס והמחשב שלך לא יחטוף מכת ברק ישירה, הוא יחיה עד 120)

כל וידאו רגיל בייתי מקליט ברזולוציה די נמוכה של 288*352, וידאו מסוג SUPER VHS מקליט באיכות יותר טובה אבל יש אותו רק למעטים מאד..

עושה רושם שהמחשב שלך יוכל להסתדר עם לכידת וידאו.. רק תוודא שאתה מעודכן מבחינת DIRECTX (גירסה 9C או אם תצא חדשה יותר מתישהו בקרוב)

פורסם

אורתוגונלי, לא קראת את חוקי הפורום?

תמנע בבקשה מדאבל פוסט, ותשתמש בכפתור modify.gif אם אתה רוצה להוסיף/לשנות את ההודעה האחרונה.

פורסם

סליה שאני מתפרץ באמצע הדיון אבל האם הכרטיס המדובר (TV2000XP Expert ) מבצע קידוד בחומרה או בתוכנה?

אני פשוט מתכוון לרכוש גם כרטיס לכידה שישמש כווידאו בHTPC שלי והPVR200 ודומיו נראים לי יקרים מדי וזה נראה די נחמד ומתאים לתקציב שלי

פורסם
  • מחבר

האם אף אחד כאן לא מכיר את הכרטיס אישית ויכול לחוות דיעה ?

האם אף אחד כאן לא ממליץ על כרטיס אחר ?

פורסם

סליה שאני מתפרץ באמצע הדיון אבל האם הכרטיס המדובר (TV2000XP Expert ) מבצע קידוד בחומרה או בתוכנה?

אני פשוט מתכוון לרכוש גם כרטיס לכידה שישמש כווידאו בHTPC שלי והPVR200 ודומיו נראים לי יקרים מדי וזה נראה די נחמד ומתאים לתקציב שלי

הכרטיס המדובר מבצע דחיסה בתוכנה ולא בחומרה וזה אומר שאתה צריך מעבד חזק בשביל לתמוך בזה

לפותח הת'רד - יש כמה וכמה כרטיסי טלויזיה טובים, השאלה מה התקציב שלך ומה אתה רוצה שהכרטיס יעשה

פורסם
  • מחבר

1. כמה חזק צריך להיות המעבד ?

2. האם בזמן שהוא לוכד את הווידאו (מערוץ טלוויזיה / מווידאו) - אי אפשר לגעת במחשב ?

3. התקציב הוא 200 - 400 ש"ח, המטרה היא להמיר את כל קלטות הווידאו הישנות שלי, ל DVD, ולצפות בטלוויזה במחשב, איזה כרטיסים מומלצים נוספים יש ?

ומה הכדאי ביותר בשורה התחתונה ?

תודה !

פורסם

1. כמה חזק צריך להיות המעבד ?

2. האם בזמן שהוא לוכד את הווידאו (מערוץ טלוויזיה / מווידאו) - אי אפשר לגעת במחשב ?

3. התקציב הוא 200 - 400 ש"ח, המטרה היא להמיר את כל קלטות הווידאו הישנות שלי, ל DVD, ולצפות בטלוויזה במחשב, איזה כרטיסים מומלצים נוספים יש ?

ומה הכדאי ביותר בשורה התחתונה ?

תודה !

בזמן הקלטת וידאו למחשב מומלץ לא לעבוד על המחשב ולא משנה אם התקנת כרטיס שעולה 100 שקל או 1000 שקל. כרטיסים טובים שמאפשרים לכידת וידאו בפורמטים דחוסים של MPEG אבל בתוכנה, כלומר נשענים על המעבד של המחשב בשביל הדחיסה הם של לידטק, PINNACLE PCTV STEREO ויש גם דגם חדש של AVER MEDIA שאני לא זוכר את שמו והוא די זול ומציע מפרט מצוין.

אם אתה יכול להעלות את התקציב, קנה HAUPPAUGE PVR150 שיעשה עבודה טובה ודחיסה בחומרה ולא בתוכנה

לשאלה איזה מעבד צריך כבר עניתי לך, זה מופיע בדף הקודם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים