עבור לתוכן

בעיה בחדות הצפיה על גבי הטלויזיה דרך המחשב

Featured Replies

פורסם

היי

אני צופה בסרטים שיש לי על צג המחשב והם נראים באיכות טובה.

אבל כשאני סתם מסתכל על שולחן העבודה ונכנס לתיקיות דרך הטלויזיה אז הפונטים ממש לא ברורים והתמונה לא חדה(במיוחד בצידי המסך).

התופעה הזאת קיימת גם עם כרטיס מסך fx5200 וגם עם fx5900xt.

הטלויזיה שלי היא "Sony Trinitrin 29.

ניסיתי לשחק בהגדרות אבל לא הגעתי לתוצאות משביעות רצון, וגם בדקתי מספר רזולוציות וזה קרה בכולן.

השאלה שלי היא כזו:

האים הבעיה היא בכרטיס המסך, ואז אם אני ארכוש כרטיס יותר טוב זה כן יהיה ברור?

ואם לא האם הבעיה היא בטלויזיה (דיי חדשה ואיכותית!)?

או שלמעשה הבעיה היא בהעברת השידור מהמחשב לטלויזיה, שאז אין לי מה לעשות בנידון אלא כמובן לרכוש טלוויזית LCD יקרה :screwy: ...

פורסם

טלוויזיה לא בנויה כדי שתקרא ממנה דברים ותעבוד עליה כמו על מסך מחשב... אתה לא תוכל לעבוד נורמלי על מסך של טלוויזיה אתה צריך מסך מחשב

פורסם
  • מחבר

בגדול, הרעיון שלי הוא לרכוש מחשב פשוט וזול עם כרטיס רשת אלחוטי ולשים ליד הטלויזיה שנמצאת בקומה התחתונה בסלון, ושם אוכל לשמוע שירים ולצפות בסרטים דרך הטלויזיה ושכל החומר בכלל יהיה במחשב שלי למעלה.

בשביל לחסוך מקום (וכסף) למטה בסלון אני מעוניין במחשב קטן וזול ללא מסך , ולכן הטלוויזיה תהיה גם המסך של המחשב.

בגלל שממש קשה לקרוא מה רשום על המסך של הטלוויזיה דרך המחשב זה רעיון קצת לא ישומי ולכן שאלתי את השאלה של התרד הזה:

האם ניתן לפתור בעיה זו או לא?

פורסם

לא אי אפשר אלה אם כן אתה רוצה לקנות HDTV... אתה יכול לקנות מסך קטן שישמש אותך רק לשולחן העבודה... אם אין לך מקום אתה ידכול לקנות KCD זול (בערך 1000 שקל) זה הדבר היחידי שאתה יכול לעשות...

עריכה:

בעצם אתה יכול להקטין את הבעיה אם אתה מקטין את הרזולוציה להכי קטן שאפשר ומגדיל את הפונטים להכי גדול שאפשר

פורסם

הטלויזיה לא ממש תומכת ברזולוציה שאתה מעביר לה באופן אנאלוגי ויש אינטרפולציה של התמונה....

איכות התמונה שאתה שואף אליה לא תושג אלא אם תשתמש בטלויזיה שיש לה חיבור VGA (של LG ובמקרה יש לי :smile1:) או טלויזית מקרן אחורי עם חיבור VGA או XGA שזה 800X600 או LCD/PLASMA.

פורסם
  • מחבר

אז מדוע כשאני צופה בסרטים בטלויזיה דרך המחשב האיכות היא כן טובה?

פורסם

זה בגלל הרזולוציה

סרטים מוקרנים ברזולוציה נמוכה שמתאימה לטלויזיה

הציעו לך להקטין את הרזולוציה ולשפר את התצוגה

אם אתה הולך על כרטיס רשת אלחוטי אתה צריך עוד ציוד אלחוטי בבית וגם אל תתאכזב אם זה לא יעבוד כמו שצריך

אתה יכול לוותר על הכרטיס האלחוטי ולהעביר החומר למחשב בסלון בעזרת צורב

פורסם
  • מחבר

זה בגלל הרזולוציה

סרטים מוקרנים ברזולוציה נמוכה שמתאימה לטלויזיה

הציעו לך להקטין את הרזולוציה ולשפר את התצוגה

אם אתה הולך על כרטיס רשת אלחוטי אתה צריך עוד ציוד אלחוטי בבית וגם אל תתאכזב אם זה לא יעבוד כמו שצריך

אתה יכול לוותר על הכרטיס האלחוטי ולהעביר החומר למחשב בסלון בעזרת צורב

הבעיה היא לא העברת הנתונים, מכיון שיש לי את שתי האופציות חוטית ואלחוטית.

אכן, ברזולוציה ממש נמוכה של 600x800 (ולחשוב שפעם זה היה מצוין :lol:) רואים יותר טוב.

תודה על התגובות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים