עבור לתוכן

הבהוב לדים

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע איך ניתן לבנות רכיב שיגרום ללדים להבהב?

כלומר רכיב שיפרד על העברת הזרם ללד, וכך יגרום לו להידלק ולהיכבות לסירוגין.

תודה רבה :)

פורסם

TRANSISTOR

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לפרט קצת?

איך אני מרכיב אותו למעגל?

איך אני משנה את תדירות ההבהוב?

איזה מתחים\זרמים הוא מסוגל להעביר(יש דרגות של עוצמה כמו בנגדים?)?

....

שוב תודה

פורסם

2n3904.gif

לא בעיה להפעיל לדים עם אחד כזה בעזרת החיבור הטורי, אני מתאר לעצמי שזה פשוט גם במקבילי.

כעקרון ל e אתה מחבר את ה + של מקור המתח (יכול להיות המחשב) ל c את האדמה (-) ולb אתה מחבר את מה ששולט בו, אם יש זרם בb הטרנזיסטור יעביר זרם. (יכול להיות שאני מתבלבל בין e ל c )

אני מציע לך לקנות חופן לדים וטרזניסטורים 2N3904 שלדעתי מתאים לזה, מטריצה ונגדים ולשחק איתם קצת...

(עוד פעם אני רק מתחיל באלק' אז בבקשה hold the flaming)

פורסם

אני דווקא הייתי עושה תוכנית של כמה שורות בC וזהו

אבל אתה יכול להשתמשמש בג'וק 555 שנותן פולסים

פורסם

קודם כל כדאי שתגדיר איזה הבהוב אתה רוצה..

אני יכול לתת לך מעגל שיבצע אורגן אורות

השאלה אם אתה רוצה לעשות את זה כי אתה מתלהב מהבנייה, או שאתה פשוט רוצה את זה במחשב שלך, כי אפשר להשיג כזה מוכן, או לקנות קיט וזה יהיה הרבה יותר פשוט, אבל אם אתה ממש רוצה לבנות תצטרך לעבוד..

תחפש בGOOGLE את מספר הרכיב של 4 bit Shift Register , עם טעינה טורית\מקבילית, פולסר פשוט כדוגמת 555, 4 נגדי 220 אוהם, 4 לדים, כמה חוטי חשמל, מטריצה לעבוד איתה לפני שמתחילים להלחים, לראות שהכל עובד כמו שצריך.

בגדול אתה צריך לחבר את הפולסר שלך (555) לCLOCK IN של הSHIFT REGISTER (תוכל למצוא איזו רגל זו בDATASHEET של הרכיב), לחבר את היציאה הרביעית (Y4) לכניסה (בטעינה טורית), תטען את הרכיב דרך טעינה מקבילית ל-"1010" או 1000" תלוי איזה הבהוב אתה רוצה (1000 תהיה לד שזז לאט לאט שמאלה או ימינה, ו1010 יהיה לדעים שנדלקים ונכבים לסרוגין, פעם זוג אחד ופעם זוג שני, אתה יכול גם להוסיף לחצן ולחבר אותו ל-SHIFT LEFT\RIGHT וככה זה יזוז פעם ימינה ופעם שמאלה, הכל כיד הדמיון הטובה.

צירפתי תמונה של מעגל לאורגן אורות של 8 לדים שמממשים עם DFF, גם למעגל הזה תצטרך CLOCK שתוכל להזין מהרכיב 555

(את המעגל הזה אני תכננתי בבית ספר והוא עובד :) :)

שים לב שהייתרון במעגל שאני נותן לך לשאר הרעיונות פה (BJT או "כמה שורות ב-C") הוא שהמעגל הזה יוזן מה5 VOLT מהבורד ולא קשור לשום תוכנה שתצטרך להפעיל בשביל שהלדים יתחילו לרוץ, זה דיי דבילי שתצטרך להפעיל תוכנה ברקע בשביל להפעיל לדים רצים במחשב.., אבל שוב,... תצטרך לבנות את זה, זה קצת יותר מסובך מלחבר את הColector ל-5V ואת הBase לאדמה

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

המטרה היא לגרום לריצוד בין שני לדים, לדמות אפקט של להבה של נר.

אפשר אולי לעשות FADE IN FADE OUT איכשהו?

פורסם

יש ועוד איך, אני בניתי אחד כזה לפני שבוע בפסח ובקרוב אני יעשה מדריך.

המעגל בנוי מאינטגרטור ומשווה והוא "די" פשוט.

קרדיטים לטום על המעגל ללדים.

חכה כמה ימים אם אתה רוצה מדריך מפורט יותר.

עצם העובדה ששאלו איך לעשות את זה לפני המדריך שלי מעצבן אותי אז צפה אליו בקרוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים