עבור לתוכן

רוצה יומן/ספר של נאצי.

Featured Replies

פורסם

תמיד שמעתי כמה מסכנים היו היהודים בשואה,

ואפילו קראתי כמה סיפורים עצובים שנגעו לליבי.

מה שמטריד אותי, שאף פעם לא ראיתי נקודת מבטו של נאצי.

אתם מכירים יומנים כלשהם של שוטרים נאצים בזמן השואה?

פורסם

MINE CAMP?לא יודע איך כותבים את זה.

זה של היטלר.

פורסם

Mein Kampf, וזה לא יומן.

פורסם

mein kampf

וזה ממש לא קשור...

מין קאמפף  ("מאבקי") זה הספר שבו ניסח היטלר את האידיאולוגיה הנאצית, עם עקרונות תורת הגזע, מרחב המחיה וכו'.

הוא נכתב עוד ב-1924 כשהיטלר ישב בכלא על נסיון הפיכה שהנהיג... *קצת* לפני השואה.

פורסם

אני כרגע בעמ' 200 של החלק השני בביוגרפיה הנחשבת לטובה מסוגה על היטלר, פרי עטו של איאן קרשו ההיסטוריון הבריטי. אם בא לך לדעת איך קם היטלר מעפר, בנה את המפלגה, עלה לשלטון, פלש למדינות ולבסוף הובס - הרי שזהו מקור מהימן למדי. הספר מהפנט ויורד לפרטי פרטים ממש; הוא מאגד בתוכו ציטוטים רלוונטיים של יוזף גבלס - שר התעמולה הנאצי - מהקרובים ביותר להיטלר. בהנחה שאתה תלמיד בבית-ספר, תוכל גם להתרשם ממדיניות ה"כיבוש ללא שפך דם" שנטל היטלר החל מ-1936, חלק חשוב שמשרד החינוך נוטה להשמיט מתכנית הלימודים שום מה ובלעדיו קשה להבין את המשך המאורעות... מומלץ!

פורסם

אני כרגע בעמ' 200 של החלק השני בביוגרפיה הנחשבת לטובה מסוגה על היטלר, פרי עטו של איאן קרשו ההיסטוריון הבריטי. אם בא לך לדעת איך קם היטלר מעפר, בנה את המפלגה, עלה לשלטון, פלש למדינות ולבסוף הובס - הרי שזהו מקור מהימן למדי. הספר מהפנט ויורד לפרטי פרטים ממש; הוא מאגד בתוכו ציטוטים רלוונטיים של יוזף גבלס - שר התעמולה הנאצי - מהקרובים ביותר להיטלר. בהנחה שאתה תלמיד בבית-ספר, תוכל גם להתרשם ממדיניות ה"כיבוש ללא שפך דם" שנטל היטלר החל מ-1936, חלק חשוב שמשרד החינוך נוטה להשמיט מתכנית הלימודים שום מה ובלעדיו קשה להבין את המשך המאורעות... מומלץ!

אני מניח שאי אפשר להשיג את הספר בארץ...

פורסם

אני מניח שאי אפשר להשיג את הספר בארץ...

ודאי שאפשר והוא גם תורגם לעברית. זה לא ספר "אוהד" נאציזם, נהפוך הוא; איאן מנצל כל הזדמנות ללגלג על היטלר ושאר צמרת ההנהגה הנאצית...

פורסם

אין לי כרגע שמות, אבל אמליץ על ספרים-יומנים של צלפים בוורמאכט. האקס שלי קרא כמה כאלו. מיין קאמפף זה אוסף של דיבורים פאראנויים והשארות קונספירציה של ZOG וחרטא כזה. האיש לא היה בסדר בראש. ישנם יומנים של חיילים. אם אינני טועה, הטייס האס, יוהאנס שטיינהוף, הוציא ספר. הוא לא היה נאצי, לא חבר מפלגה, ואף חבר בתכנית לחסל את היטלר או משהו כזה. חפש חומר על הבנאדם הזה, מרתק ביותר.

פורסם

ודאי שאפשר והוא גם תורגם לעברית. זה לא ספר "אוהד" נאציזם, נהפוך הוא; איאן מנצל כל הזדמנות ללגלג על היטלר ושאר צמרת ההנהגה הנאצית...

לדעתי רק החלק הראשון תורגם בהוצאת מעריב, אם אנחנו מדברים על אותו הספר.

mein kampf תורגם לעברית ?

פורסם

לדעתי רק החלק הראשון תורגם בהוצאת מעריב, אם אנחנו מדברים על אותו הספר.

זהו, שממש לפני כחודש +- יצא התרגום גם לחלק השני (נמסיס: 1945-1936)... :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים