עבור לתוכן

רשת בין שני מחשבים בקומות שונות.

Featured Replies

פורסם

שלום, לחבר שלי יש בעיה; הוא קנה מחשב חדש ועבר חדר לעליית הגג, בעלית הגג אין חיבר לקו טלפון, בעור בחדר של אחיו יש שם יש גם חיבור לאינטרנט.

הוא מתכוון להעביר את קו הטלפון ללמעלה באותה הצורה שהוא העביר את החשמל, בעזרת כבל היוצא מחור בקיר של החדר של אחיו ועולה למעלה בעזרת צינור מגן לחדרו - עליית הגג.

לאחר שיחה עם נציגי מספר ספקי אינטרנט הבנו שאינטרנט אלחוטי מתחיל מ1000 ועולה ללמעלה, יותר כסף בלא קצת ממה שהוא מוכן להשקיע.

הגענו למסקנה שחוטי יהיה יותר משתלם, כאשר באותה צורה שהוא מעביר את קו הטלפון והחשמל יעבור גם כבל רשת(הבנתי שבגלל החשמל עלולות להווצר בעיות, הבנתי גם שצינור נפרד מרוחק מספר ס"מ יפתור בעיה זו, הלא כן?).

יש לנו מספר שאלות:

1) חיבור רשת בעזרת מחשב אליו מחובר האינטרנט לכרטיס רשת א' ומכרטיס רשת ב'(כלומר מחשב עם שני כרטיסי רשת) יתחבר אל המחשב השני עם כרטיס רשת נוסף. זה אפשרי לא?זה טוב?מה הבעיות שעלולות להווצר מקונפיגרציה כזו?על איזה מחשב כדאי לשים את המודם, החדש והמהיר הרבה יותר או על הP3 הישן?

2) כמה עולה כבל רשת למטר?(על פי דרישות חיבור שני כרטיסי רשת).

3) האם יש דרכים אחרות זולות לחיבור רשת?

4) זה משנה משהו אם המודם הוא אלקטל?את שלי הפכתי לPRO, כלומר עם פיירווול מובנה והבנתי שזה גם נותן משהו למקרה של רשת(החזרתי אותו כי סתם חסם לי פורטים ויצר סיבוכים).

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

אפשר גם לעשות רשת באמצעות שקע חשמלי

פורסם
  • מחבר

הסבר...?מהירות?

תודה.

פורסם

יש לנו מספר שאלות:

1) חיבור רשת בעזרת מחשב אליו מחובר האינטרנט לכרטיס רשת א' ומכרטיס רשת ב'(כלומר מחשב עם שני כרטיסי רשת) יתחבר אל המחשב השני עם כרטיס רשת נוסף. זה אפשרי לא?זה טוב?מה הבעיות שעלולות להווצר מקונפיגרציה כזו?על איזה מחשב כדאי לשים את המודם, החדש והמהיר הרבה יותר או על הP3 הישן?

2) כמה עולה כבל רשת למטר?(על פי דרישות חיבור שני כרטיסי רשת).

3) האם יש דרכים אחרות זולות לחיבור רשת?

4) זה משנה משהו אם המודם הוא אלקטל?את שלי הפכתי לPRO, כלומר עם פיירווול מובנה והבנתי שזה גם נותן משהו למקרה של רשת(החזרתי אותו כי סתם חסם לי פורטים ויצר סיבוכים).

תודה רבה לעוזרים.

1. זה אפשרי אבל כדי שהמחשב השני יהיה מחובר לרשת המחשב הראשי (עם המודם) גם חייב להיות פועל

2. בסיבות 5 שקל למטר

3. זאת הדרך הכי זולה

4. במקרה שאתה מחבר רשת בצורה כזאת אפשרי להפעיל את המודם בתור נתב אבל לא חובה

5. אומנם זה חיבור אפשרי אבל מומלץ יותר לקנות נתב זול ולחבר אותו למודם וממנו להוציא שני כבלים למחשבים. או לקנות רכזת ולהפוך את המודם לנתב ולהוציא ממנה שני כבלים למחשבים

אפשר גם לעשות רשת באמצעות שקע חשמלי

הוא מחפש זול לא יקר

פורסם
  • מחבר

1. זה אפשרי אבל כדי שהמחשב השני יהיה מחובר לרשת המחשב הראשי (עם המודם) גם חייב להיות פועל

2. בסיבות 5 שקל למטר

3. זאת הדרך הכי זולה

4. במקרה שאתה מחבר רשת בצורה כזאת אפשרי להפעיל את המודם בתור נתב אבל לא חובה

5. אומנם זה חיבור אפשרי אבל מומלץ יותר לקנות נתב זול ולחבר אותו למודם וממנו להוציא שני כבלים למחשבים. או לקנות רכזת ולהפוך את המודם לנתב ולהוציא ממנה שני כבלים למחשבים

הוא מחפש זול לא יקר

אני הבנתי שלצורה הזאת יש חסרונות נוספים למשל אם אוריד משהו והמחשב השני יוריד גם המהירות תתחלק בצורה מוזרה ולא שווה.

האם נתב יחלק בצורה שווה?

במידה ואני מחבר את האלקטל לרכזת מה יקרה אז?

פורסם

אני הבנתי שלצורה הזאת יש חסרונות נוספים למשל אם אוריד משהו והמחשב השני יוריד גם המהירות תתחלק בצורה מוזרה ולא שווה.

האם נתב יחלק בצורה שווה?

במידה ואני מחבר את האלקטל לרכזת מה יקרה אז?

1. למחשב הראשי ההורדה קצת יותר מהירה, אבל ניתן להגביל את המחשבים בעזרת תוכנות מתאימות (לדוגמא NETLIMITER )

2. בדרך כלל בצורה שווה ושוב יש דרך להגביל את ההורדות בעזרת תוכנה

3. יעבוד כמו בשיטה של הנתב. אף פעם לא ניסיתי את זה אבל אני מעריך שיש פחות יכולות מיתוג פורטים למחשבים

כמו שאמרתי ההבדל העיקרי הוא בצורך של המחשב הראשי להיות פועל על מנת שיהיה חיבור במחשב השני

ואם אתה לדוגמא בהורדה של קובץ גדול או נכנסת למהירות שיא באימיול ופתאום המחשב הראשי חייב רסטרט...

פורסם
  • מחבר

איך קוראים לכבל שאני צריך לקנות?

בקשר לכל הקטע הזה של הורדות ודברים מחשב אחד יפעל 24/7 כמעט והשני מידי פעם רק מוריד שירים מקאזה ככה שאין בעיה.

זה משנה אם הכרטיסי רשת הם 10/100 או 1000?

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

בקשר לכל הקטע הזה של הורדות ודברים מחשב אחד יפעל 24/7 כמעט והשני מידי פעם רק מוריד שירים מקאזה ככה שאין בעיה.

תודה רבה

מישהו??

פורסם

כבל רשת 8 גידים....

בעצם בשביל חיבור של עד 100Mb/s מספיק כבל 4 גידים

השם המקצועי של הכבל הוא cat5

עדיף שהכבל יהיה מסוכך

ובקשר לגודל החיבור 100 מספיק ובשביל חיבור כזה מספיק כבל 4 גידים

כבל שתומך בחיבור 1000 דרושים 8 גידים

אם אתה שם נתב או רכזת אז מן הסתם תקנה ציוד של 100Mb/s כי של הג'יגה הרבה הרבה יותר יקר

אם אתה עובד בחיבור של כבל מוצלב בין המחשבים אז את החיבור בין המחשבים אתה יכול לבצע על ג'יגה אם שני הכרטיסי רשת תומכים

החיבור לרשת בכל מקרה אין צורך ביותר מ 10Mb/s

פורסם

...

...

אם אתה מחבר את שני המחשבים בצורה ישירה - כלומר כרטיס רשת לכרטיס רשת אז אתה צריך כבל רשת מוצלב(RJ45)

אם אתה מחבר את שניהמחשבים לנתב אז אתה צריך כבל רשת רגיל(RJ45)

לגבי מהירות הכרטיסים, 10/100 יספיק(אם המחשבים שלך לא מסודרים בRAID 1).

פורסם

לי יש אלקטל מחובר לSWITCH והוא מחלק את הרשת בצורה שווה לכל המחשבים, יש לי 2Mbit אינטרנט והוא מחלק 120 לי ו120 לאח שלי כאשר אנחנו מורידים באותו זמן...

פורסם

קודם כל, הבהרה קטנה: בכל רשת שהיא ששני מחשבים משתמשים באותו חיבור לאינטרנט (בין אם זה נתב, או שיתוף אינטרנט ע"י מחשב ראשי ומחשב משני, או שידרוג המודם), המהירות לא תתחלק אף פעם באופן מבוקר. כלומר, אף אחד לא יכול להבטיח איך זה יתחלק. אולי שווה בשווה, אולי למחשב אחד יותר ולשני פחות. ואולי הפוך.

בכל מקרה, המהירות תתחלק רק כששני המחשבים ינסו להוריד משהו וביחד המהירות שהם יבקשו תהייה יותר גדולה מהרוחב פס של החיבור שלך. ככה ש-99.9% מהזמן, המהירות בכלל לא תתחלק. שני המחשבים יורידו באותה מהירות שהם היו מורידים אם הם היו לבד.

כמו שאמרו, תוכנות מסויימות יכולות להגביל מהירות של כל מחשב.

על שאר השאלות אני רואה שכבר ענו.

פורסם

אם אתה מחבר את שני המחשבים בצורה ישירה - כלומר כרטיס רשת לכרטיס רשת אז אתה צריך כבל רשת מוצלב(RJ45)

אם אתה מחבר את שניהמחשבים לנתב אז אתה צריך כבל רשת רגיל(RJ45)

לגבי מהירות הכרטיסים, 10/100 יספיק(אם המחשבים שלך לא מסודרים בRAID 1).

השם של הכבל הוא CAT5

השם של המחבר הוא RJ45

אין שום קשר לRAID

מהירות העברה ברשת מחושבת לפי Mb/s מהירות הקריאה מהדיסק מחושבת לפי MB/s

זאת אומרת שגם קריאה מדיסק לפי 70-80 שזה המקובל בדיסקים הקיימים היא פי חמש ממהירות של רשת 100Mb/s

לפותח האשכול הנה קישור למדריך בקשר לכבלים

מדריך כבילה

פורסם

השם של הכבל הוא CAT5

השם של המחבר הוא RJ45

אין שום קשר לRAID

מהירות העברה ברשת מחושבת לפי Mb/s מהירות הקריאה מהדיסק מחושבת לפי MB/s

זאת אומרת שגם קריאה מדיסק לפי 70-80 שזה המקובל בדיסקים הקיימים היא פי חמש ממהירות של רשת 100Mb/s

...

מה הבעיה במה שאמרתי?

לא כל חנות מכירים את המושג cat5 אבל כולם מכירים את הRJ45 (וזה מה שהוא רצה בעצם לדעת מה לומר למוכר) כך שאין בעיה שהוא יגיד גם RJ45.

לגבי RAID:

האמת שאין לי מושג כ"כ בRAID ואני אומר את זה ממה ששמעתי וקראתי, אז עשיתי בדיקה קטנה:

אם אני מעביר קובץ ברשת הביתית שלי (10/100) ואני בודק את ניצול רוחב הפס אז אני רואה שרק כ-8% מנוצל. כלומר יש עוד מקום להעברה במקביל.

אם אני מעביר עוד קובץ מכונן (קשיח לא וירטואלי) נוסף למחשב אחר ברשת באותו זמן, כמות ניצול נפח כרטיס הרשת עולה לפי 2 לכ-15% ניצול.

ולכן אמרתי שאם הכונננים הקשיחים יותא מהירים (RAID) אז יהיה שימוש ברשת 1G.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

המדריך גם עזר מאוד.

אפשר בבקשה מדריך להגדרת רשת בין שני מחשבים בוין XP?

עריכה: הבנתי מהדריך שבמידה ואני משתמש בכבל 8 גידים אפשר לשים בו גם קו טלפון, האם זה נכון???אפשר הסבר מפורט יותר?

עריכה 2: אני מתכוון לקנות ולהרכיב לחבר רשת, הוא צריך שכמה מטרים בערך 20 יהיו חיצוניים על מנת להגיע לחדר למעלה שם יהיה המחשב השני, האם כל הכבל עד הגעתו לכרטיס רשת צריך להיות מסוכך?אם לא איך אני עושה בצד אחד כן וברגע שלא צריך יותר הוא יהיה רגיל?כמו כן האם זה מספיק לתלות את הכבל ולשים אותו בצינור שיגן עליו מנזקי מזג האוויר....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים