עבור לתוכן

מודינג בתצוגת LCD ממכשיר ERICSON DH-318

Featured Replies

פורסם

קודם כל תודו שלפחות הרעיון מעניין!

אז ככה, שוטטתי לי בפורום ונכנסתי חזק לקטע של תצוגת ה-LCD

למי מאיתנו אין מכשיר אריקסון ישן בבית, אז למה לא לפרק לו את התצוגה?

נראה שהיא עונה על כל הצרכים, 2x12 LCD עם BACKLIGHT ירוק אותנטי ומגניב

אז ככה, פירקתי אותה בעדינות, אין צורך בהסרת הלחמות, הצג מחובר בקונקטור מגע מוזהב (אתם יודעים, הטלפונים האלה עלו פעם 3000 שקל)

יש לתצוגה 6 רגליים בלבד!

(קשה לי מאד להאמין שיש בתוכה איזשהו מקודד, אבל יכול מאד להיות, כי קשה להסביר את המספר המועט של הרגליים)

הBACKLIGHT מתחבר בנפרד, גם במגע, עם אותם 6 רגליים ומועבר לBOARD של המכשיר.

לצערי הרב אין PART NUMBER על התצוגה, ולא ממש הצלחתי למצוא PARTLIST של המכשיר הזה בכדי לדעתי מה עושה כל רגל ואם יש סיכוי בכלל לשלוט בתצוגה הזו דרך המחשב האישי..

אז... אם מישהו יכול לעזור בקטע אני מאד מאד אשמח, אני מניח שזה יכול גם לעזור להרבה אחרים שיוכלו להשתמש בתצוגה הנחמדה הזו, כי אחרי הכל 2x12 עם BACKLIGHT זה מספיק טוב למה שאנחנו צריכים!

פורסם
  • מחבר

והתגובה שלי להודעה שלי :)

כנראה שצריך DRIVER בשביל להפעיל תצוגת LCD כגון HD44780 ...

פורסם

קודם כל חל איסור להקפיץ הודעות, מה זה להקפיץ?

כשהתגובה שלך היא האחרונה (או היחידה במקרה הזה) בת'רד אתה יכול (נדרש) להשתמש בכפתור ה"עריכה" ע"מ לשנות/להוסיף מידע מההודעה המקורית.

לשאלתך, כן צריך דרייבר לרוב התוכנות (יש כמה שאני מכיר שפועלות בלי הדרייבר החיצוני), אתה יודע שה-LCD שיש לך מבוסס על בקר HD44780?

פורסם
  • מחבר

תודה על ההערה הבונה, חיפשתי את האפשרות הזו ולא מצאתי..

המשכתי עוד קצת (4 5 שעות) לחפור ברשת בנושא תצוגות LCD ממכשירים סלולרים שונים וגיליתי שיש איזה HENRY אחד שהצליח להפוך תצוגות של כל מיני מכשירים סלולרים כמו NOKIA למשל ע"מ להשתמש בהם כ-LCD למודינג, הוא גם כתב תוכנה שנקראת LCDINFO ששולטת בכל מיני צגים שכאלו.

אפשר לראות את זה פה:

http://forum.lcdinfo.com/viewtopic.php?t=474

רק אני לא ממש סגור אם הוא משתמש בבקר או מחבר את התצוגות האלו ישירות לLPT.

אבל עכשיו לפחות אני יודע שזה אפשרי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים