עבור לתוכן

Socket A או Socket 754

Featured Replies

פורסם

קודם כל שלום לכולם :hi:

יש לי כרגע פנטיום 3 - 800 בעסק(משרד) ונמאס לי ממנו  :s07: מעבד-לוח-זכרונות ישנים ואני מעוניין לבנות מחשב חדש.

הבעיה היא כזאת ! בניתי מחשב בעלות מינימלית של לוח+מעבד ( 462 ) ויצא לי בין 600-800 ש"ח השאלה היא אם לא עדיף להשקיע טיפה יותר ולקנות לוח 754 עם מעבד של 64 ביט ? כי טווח ההפרשים נמוך מאוד. ( 300 - 400 ש"ח ).

הבאסה היא שהבנתי מיבואן שאני עובד איתו שהלוחות של AMD 754 לא דואלים ! .

*דרך אגב הלוח של ECS עם השבב NFORCE2 הוא כן דואלי.

מה לעשות ? לקנות את הלוח המתקדם 754 או שעדיף להישאר ב 462 ? עם לוח שהוא דואלי ?.

***היבואן שאני עובד איתו הציע לי לוח ל 754 ב 99 $ של ABIT ------> http://www.gyrotech.co.il/product.php?part=MB018#

אם אפשר חוות דעת עליו...ואם הוא לא עבר את המבחן ראיתי לוח ב KSP של גיגה בייט ב - 410 ש"ח עדיף נלך עליו הכי זול שהיה שם :(

תודה.

פורסם

סוקט 754 ייתן ביצועים הרבה יותר טובים

הדואל זה ממש ממש לא פרמטר יחיד בביצועים של מחשב, מעבדי סוקט 754 בנויים בארכיטקטורה טובה בהרבה מזו של סוקט A (ויש להם בקר זכרון מובנה ומהיר בהרבה מה-nforce 2), זה מה שנותן להם ביצועים טובים יותר

הלוח סבבה

פורסם
  • מחבר

בהנחה שאני שם למשל ב SOCKET A - את המעבד AMD ATHLON 3200+ BARTON בעל הבאס 400 FSB

אז ההבדל היחיד בינו לבין ה AMD 64 2800 זה שהברטון הוא 32 BIT .

אבל מבחינת זכרונות וזכרון מטמון הם זהים

זכרונות בתדר 400 וזכרון מטמון של 512 KB.

מהירות בקר הזכרונות בברטון הוא 3 GB לשניה ?

סביר להניח שב 64 זה 4 או 5 :)

ראיתי את ה AMD 4000 64 - שם מהירות הבקר היא עד 8 GB לשניה :smile1: פשוט לקנא.

פורסם

בראש ובראשונה זה תלוי בשימושים שלך,

אם עד עכשיו הפנטיום 3 800 סיפק אותך מבחינת ביצועים, לך על הAthlon XP, אין לך הרבה מה לחפש ב64 ביט וסוקט 754.

אם לשימושים שלך צריך מעבד חזק, לך ללא ספק על ה754, זה מעבד הרבה יותר חזק מAthlon XP.

פורסם

בקר הזכרון לא יביא יותר מ-3.2GB/s, אבל הוא יביא יותר מאשר מה שהnforce 2 יביא בערוץ בודד, והLatency שלו יהיה נמוך בהרבה

הנתונים על הנייר לא אומרים כלום, הA64 2800 הוא 1.8Ghz והביצועים שלו תמיד יהיו טובים יותר משל הAXP 3200, שבא ב2.2Ghz

אז ההבדל היחיד בינו לבין ה AMD 64 2800 זה שהברטון הוא 32 BIT .?

זו טעות ענקית, זה אולי אחד ההבדלים ביניהם, אבל יש עוד מיליון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים