עבור לתוכן

מה עדיף מסך פלאזמה או LCD? מ36 אינץ ומעלה...

Featured Replies

פורסם

אין לה חיישן שנמדד בפיקסלים.

אמנם לא מודדים את זה בפיקסלים(תקרא לזה הרגל) אבל הערך של פילים שווה לכ-8 מגה פיקסל

לכן גם ניתן להגדיל תמונות שצולמו בפילים ללא גריעה מהאיכות.(לא רואים את הפיקסלים)

אתה לא יכול להגדיל כמה שאתה רוצה(כמו שאמרתי זה לא פרקטל) אחרת בשביל מה צריך זום? ;)

בסופו של דבר אתה תתחיל ליראות תמונה "מפוקסלת"

• תגובות 52
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

DVI RGB S-VIDEO SCART

הכי איכותי זה ה-DVI

בחלק מהטלוויזיות קוראים לכניסת ה-DVI כניסת Component.

לגבי HDTV, מאחר והשידורים בארץ הם לא בפורמט HDTV והפורמט הזה יגיע לישראל בעוד מספר לא ידוע של שנים, למרות שבשאר העולם זה קיים כבר שנים, חשוב לברר שהטלוויזיות שתומכות ב-HDTV מציגות את השידורים האנאלוגיים והדיגיטאליים של הכבלים והלווין בצורה חלקה, מכיוון ששמעתי שטלוויזיות HDTV מציגות שידורי כבלים ולווין בצורה משובשת. ייתכן וניתן לפתור את הבעיה באמצעות כבלים דיגיטאליים/אופטיים, אני לא ממש מבין בזה. צריך לבדוק בחנות לפני הרכישה ולא להזמין באינטרנט על עיוור.

פורסם

תקשיבו לא ממש קראתי הכל

אבל ממה שאני שמעתי לפני חודשיים, שבעוד כמה חודשים צפויים מחירי ה LCD להרדת דרסתית ולא כדי עכשיו לקנות טלויזיה LCD

בקיצור לחכות איזה שנה , לתת לטכנולוגיה להתבשל להשתפשר וכמובן לדרת מחיר ואז לקנות.

( בתכלס בגלל שזה דיי חדש הקטע של ה LCD בטלויזיות אז עדיף לחכות ולא לרוץ ישר לקנות.)

מקווה שעזרתי

:xyxthumbs:

פורסם

תקשיבו לא ממש קראתי הכל

אבל ממה שאני שמעתי לפני חודשיים, שבעוד כמה חודשים צפויים מחירי ה LCD להרדת דרסתית ולא כדי עכשיו לקנות טלויזיה LCD

בקיצור לחכות איזה שנה , לתת לטכנולוגיה להתבשל להשתפשר וכמובן לדרת מחיר ואז לקנות.

( בתכלס בגלל שזה דיי חדש הקטע של ה LCD בטלויזיות אז עדיף לחכות ולא לרוץ ישר לקנות.)

מקווה שעזרתי

:xyxthumbs:

הבעייה שהכלל הזה (שכדאי לחכות ) יהיה נכון גם בעוד שנה

פורסם
  • מחבר

דווקא שמעתי שרוצים לעלות את מחירי הLCD נגמר להם חומרים מסויים וזה מתייקר או משהו כזה....

פורסם

דווקא שמעתי שרוצים לעלות את מחירי הLCD נגמר להם חומרים מסויים וזה מתייקר או משהו כזה....

הייתה על זה חדשה פה

פורסם

העלאת המחירים היא זמנית. לאחר שייצור הרכיבים יגבר על מנת להדביק את הביקוש, המחירים ישובו לרדת.

פורסם
  • מחבר

OK.. אז אם הפלאזמה כן משדרת פיקסלים אז מה הריזולוציה המקסימלית שלה לעומת LCD? אני מדבר על לפחות 36" כן...

פורסם

הרזולציה המקסימלית שיש לפלזמה היא 1366*768 והיא רק בדגמים היקרים (מעל 35Kש"ח).

לא שווה את ההשקעה!!!!

פורסם

לך לחנות גדולה למוצרי חשמל ואלקטרוניקה (סנסור/שקם אלקטריק/מחסני חשמל וכד'), ולרוב תמצא שם קיר שלם שמכוסה בטלוויזיות פלזמה ולצדן טלוויזיות LCD, וכך תוכל להשוות אותן אחת לאחת ולראות את ההבדלים מול העיניים.

לטעמי, לטלוויזיות LCD יש איכות תמונה גבוהה בהרבה מפלזמה, ואם אני הייתי קונה היום טלוויזיה בכלל לא הייתי מסתכל על הפלזמות, כי רובן מציגות איכות תמונה ירודה מאוד (חדות ובהירות על הפנים), ואם כבר משקיעים מעל 10,000 ש"ח בטלוויזיה, כדאי כבר ללכת על LCD.

אגב, יש טלוויזיות LCD איכותיות שנמכרות במחירים נמוכים יחסית, כמו אלו של Benq ששמעתי שהן ממש טובות, ועולות בסביבות ה-12,000 ש"ח...

פורסם

לך לחנות גדולה למוצרי חשמל ואלקטרוניקה (סנסור/שקם אלקטריק/מחסני חשמל וכד'), ולרוב תמצא שם קיר שלם שמכוסה בטלוויזיות פלזמה ולצדן טלוויזיות LCD, וכך תוכל להשוות אותן אחת לאחת ולראות את ההבדלים מול העיניים.

בסופו של דיון , חוזרים לנקודת ההתחלה "אין כמו מראה עיניים" שמדובר על מסכים

פורסם

זה נכון כשאתה בורר בין מסכים מאותו סוג, אבל זה לא בהכרח נכון כשמדובר על השוואה בין שני סוגים שונים. אני חושב שאפשר לומר די בבטחה שבממוצע, איכות התמונה של מסכי פלזמה נחותה מזו של מסכי LCD. כמובן שתמיד תמצא מסך LCD גרוע ומסך פלזמה שייראה יותר טוב לעומתו, אבל בגדול - ה-LCD לוקח.

פורסם

זה נכון כשאתה בורר בין מסכים מאותו סוג, אבל זה לא בהכרח נכון כשמדובר על השוואה בין שני סוגים שונים. אני חושב שאפשר לומר די בבטחה שבממוצע, איכות התמונה של מסכי פלזמה נחותה מזו של מסכי LCD. כמובן שתמיד תמצא מסך LCD גרוע ומסך פלזמה שייראה יותר טוב לעומתו, אבל בגדול - ה-LCD לוקח.

כל בחירה , היא לגיטימית

יצא לי לראות סרט על שניהם לא הרגשתי הבדל ממשי באיכות , אבל הגודל כן גרם לי להרגיש הבדל

אבל זה אני ואני סובייקטיבי

לסיכום אחזור על דבריי שוב , אין כמו מראה עיניים , וכל בחירה היא לגיטימית

פורסם

דן תאכלס מדבר מהניסיון שלי. עשיתי סקר שוק די עצבני בכל הנוגע למסכים שטוחים גדולים ודקים והנה המסקנות הבאות:

הייתה כבר ירידת מחיר והיא התייצבה, מי שרוצה לקנות LCD יכול לעשות זאת בלי להרגיש פראייר.

תשכחו מ-OLED, גירעון נוראי, ולא ממש הולך לתפוס כטכנולוגיה בייתית בזמן הקרוב.

גם הפלזמה האיכותית ביותר מורכבת מפיקסלים עגולים. לשם שינוי וואלה לא זיינו את השכל. גש לטלויזיית פלזמה במרחק של פחות משני מטר ואתה תראה פיקסלים נפרדים, לא ממש אחידים בצבע. אין מה לעשות, ככה הטכנולוגיה עובדת גם בפלזמות האיכותיות ביותר. בנוסף לבעיית איכות התמונה בפלזמה, אל תשכחו את הצריבה, הדהייה, הכובד. הרעש של המאווררים.

מלכתחילה פלזמה הייתה אמורה להיות טכנולוגיית מעבר עד ש-LCD יפטר מכל בעיות הילדות שלו.

והן: קונטראסט נמוך. זמן תגובה רע וכתוצאה מכך גוסטינג. בהירות לא משהו. חוסר יכולת לייצר מסכים בגודל מספק עקב פיקסלים שרופים וכו'.

יחד עם זה התמונה הסטטית ב-LCD כמעט תמיד טובה יותר מבכל מסך אחר. זאת אומרת שמסך 15" 25MS בבהירות 250 ויחס 1:300 שנמכר לפני שלוש שנים ב-2000 שקל היה מצויין לכל משרד, אבל אף אדם שפוי לא הסתכל עליו לעבודה ביתית מינימלית מעבר להתעסקות עם וורד.

כיום כל המסכים נפטרו לחלוטין מבעיית הגוסטינג, יחס הקונטראסט עלה ל-1:800 בטלויזיות האיכותיות (לא 1:1500 שיש בפלזמה אבל בהחלט טוב), ורמת בהירות של 600CD\M^2 שמספקת אפשרות צפיה גם באור שמש ישיר.

נשארה בעיית הגודל. אין טלויזיות LCD של מעל 32" במחיר סביר. ראיתי סמסונג 37" במחיר של 33 אלף אם בא לך.

לעומת זאת, הייתה צניחת מחיר מטורפת בכל מה שקשור ל-32".

אז מה לקנות בתחום השפוי?

בדקתי הרבה טלויזיות, ובלי צל של ספק התמונה הטובה ביותר והפונקציונליות כטלויזיה הנוחה ביותר הייתה של פיליפס - 32PF9976. מדהימה, כנראה הטלויזיה הכי טובה שנמצאת בשוק היום. הבעיה היא המחיר - 16,900 זה הכי זול שתמצא. כשהיא עומדת ליד הדגם המוביל של טושיבה באותה קטגוריה (32WL48) היא גורמת לו להיראות כמו איזה צעצוע סיני זול.

יש יצרנים הרבה יותר זולים (GRUNDIG, HYUNDAI) ויש גם מותגי מדבקה כמו PRIMEVIEW. המחיר כבר סביב ה-10,000 עד 12,000, והתמורה - שווה לתחת. המסכים הזולים של המותגים הגדולים לא שווים את הפלסטיק של המארז שלהם. איכות תמונה של מלפני שנתיים (חלק מהדגמים הם עודפים), נתוני מסך גרועים. חלק מהטלויזיות מציגות זמן תגובה של 23MS, כמו היונדאי. בעע.

אבל התעקשתי לחפש משהו זול וטוב ונתקלתי בטלויזיה של BENQ, ונתוני המסך היו מרשימים, וסך הכל מדובר בחברה דרום קוריאנית ידועה, לשעבר ACER PERIPHERALS, מה שלא הופך אותה לשונה בהרבה מסמסונג או LG, רק שהם לא עומדים בשם המותג שלהם יחסית לתווית המחיר אם משווים אותם לפיליפס לדוגמא.

הדגם של BENQ, DV3250, מציג נתוני מסך זהים לשל הפיליפס (שמוצגת ברוב החנויות, וממש רואים את ההבדל אל מול טלויזיות אחרות, ספק בגלל הטכנולוגיה של פיצול הפיקסלים - פיקסל פלוס, אבל סביר להניח שזה בגלל שנתוני המסך פשוט עולים על כל מה שמסביב, בעיקר הקונטרסט והבהירות), ואפילו בהירות גבוהה יותר, והייתי חייב לבדוק אם באמת האיכות פרונטלית היא כל כך טובה. יצרתי קשר עם אחת החנויות שמוכרת את הדגם אונליין, ואין הרבה כאלה (חפש בZAP), והם הפנו אותי ליבואן בפתח תקווה. בדקתי את הטלויזיה - וצדקתי. לא נופלת בכלל מהפיליפס מבחינת איכות תמונה. השלט קצת מגושם, אבל התפריטים נוחים. הסאונד סביר פלוס, אבל לא מדהים, ובין כה וכה אתה לא תשתמש ברמקולים שעל הטלויזיה. סך הכל, היא נראית לי כמו קנייה בטוחה. רק צריך לברר לפרטים לגבי האחריות והאם יש להם מעבדת שירות מלאה (קיימת אחת במקום, אבל תמיד טוב לשאול אם יש להם את היכולת לתקן את המוצרים ואם היא לא סתם לקישוט כמו אצל HP).

דרך אגב, מדובר בדגם חדש לחלוטין, וחביפוש אחר ביקורות עצמאיות באינטרנט לא מצאתי עליו כלום עדיין, אבל כן מצאתי על הדגם הקודם - DV3080, שדי דומה (אבל פחות טוב מבחינת איכות מסך, וקטן ב-2") לדגם הזה, והביקורת עליו הייתה מאוד חיובית במיוחד מבחינת איכות תמונה. חפש ב-CNET.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

קודם כל מאוד עזרת תודה..!

עכשיו....

על כמה אינץ מדובר בbenq? ואתה יכול לשלוח לי לינק אולי של המפרט ביצועים שלה?

עכשיו יש לי עוד שאלה... מה דעתך על הLG שמקביל לפיליפס? אתה בטח מבין על מה אני מדבר יש את הדגם של פיליפס שמאוד הולך ויש את הLG שנמכר במקביל אליו מדובר ב36"...

האם קנית כבר את המסך ואם כן האם אתה מרוצה? ומה בנוגע לזמן החיים שלה ואחריות על פיקסלים שרופים?

אהה ומה המחיר של הBENQ?

תודה מראש!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים