עבור לתוכן

מה עדיף מסך פלאזמה או LCD? מ36 אינץ ומעלה...

Featured Replies

פורסם

לא יודע עד כמה הפורום הזה מתאים אבל אני סומך על הידע שלכם...

אנחנו רוצים לקנות טלוויזיה גדולה לסלון כנראה 42 אינץ.. ואני לא בטוח מה עדיף.. הפלזמה או הLCD...

אני יודע שהLCD נחשב ליותר טוב מבחינה טכנולוגית אבל בכל פעם שאני מסתכל על השניים הפלאזמה נראה לי הרבה יותר חד.. בLCD תמיד יש לי תחושה שאני רואה פיקסלים...

בקיצר מה אתם ממליצים, שמות חברות יהיה נחמד... וגם מה אני צריך בעיקר להסתכל בכל אחד מהשניים...

• תגובות 52
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתה אומר שפלזמה ניראה לך יותר טוב אז לך על פלזמה

אני רק מקווה שאתה לא קובע את זה ע"פ צפייה במסך 1-2

פורסם

לא יודע עד כמה הפורום הזה מתאים אבל אני סומך על הידע שלכם...

אנחנו רוצים לקנות טלוויזיה גדולה לסלון כנראה 42 אינץ.. ואני לא בטוח מה עדיף.. הפלזמה או הLCD...

אני יודע שהLCD נחשב ליותר טוב מבחינה טכנולוגית אבל בכל פעם שאני מסתכל על השניים הפלאזמה נראה לי הרבה יותר חד.. בLCD תמיד יש לי תחושה שאני רואה פיקסלים...

בקיצר מה אתם ממליצים, שמות חברות יהיה נחמד... וגם מה אני צריך בעיקר להסתכל בכל אחד מהשניים...

למה זה חשוב לך מה מתקדם יותר מבחינה טכנולוגית אם הפלאזמה נראה לך הרבה יותר חד ?

בסופו של דבר אתה קונה וצריך לקנות , מה שנראה לך כאכותי יותר

הראייה שלך והשמיעה שלך (בקניית רמקולים) צריכים להנחות אותך בקניית מוצרים ! , ולא להסתמך על בקורות של "מומחים"

אם אתה רוצה לקנות מסך פלאזמה , אני ממליץ על NEC

אבל שוב , אין כמו צפייה מבעד לענייך

פורסם
  • מחבר

אבל בכל זאת מה שאני רואה אני רואה בחנות.. אולי זה לא מחובר לDVI או שהזמן חיים של הפלאזמה ממש נמוך ביחס לLCD ונוהג להתקלקל בקלות וכדומה..

אני לא יודע.. אני רק רוצה שתתנו לי עצות ועובדות טכניות....

פורסם

מבחינה טכנית LCD יותר טוב אבל עולה יותר

אם העיניים שלך רואות יותר טוב את הפלזמה אז קח את הפלזמה

פורסם

מסכי LCD עדיפים על מסכי פלאזמה בכל קטגוריה מלבד מחיר.

למסכי LCD יש חדות תמונה יותר גבוהה מלמסכי פלאזמה.

למסכי LCD יש אורך חיים הרבה יותר גדול מאשר למסכי פלאזמה. אם אני לא טועה, אז מדובר ב-100,000 שעות עבודה מול 30,000 שעות עבודה, בהתאמה.

החסרון של מסכי LCD הוא שהם יותר יקרים ממסכי פלאזמה.

לא ידוע לי על מסכי LCD בגודל של יותר מ-36 אינץ'. תקנו אותי אם אני טועה.

אם אתה מעוניין במסכי LCD איכותיים, אז המסכים של טושיבה מאוד מומלצים.

כאשר אתה קונה מסך LCD אתה צריך לבדוק מה רמת הניגודיות שלו. רמת ניגודיות טובה היא 4000:1 ומעלה. בנוסף לכך, תבדוק את זוית הצפייה האפשרית של המסך, כלומר שניתן יהיה לצפות בתמונה ברורה גם מזוית של 175 מעלות. כמו כן, תבדוק את רמת התמונה של המסך בתנאי תאורה שונים, כדי לוודא שהמסך מציג תמונה ברורה וחדה גם בחושך וגם בתאורה מלאה.

תוודא גם שניתן לצפות במסך גם בשידורי כבלים ולווין ולא רק בסרטי DVD, אלא אם כן אתה מעוניין במסך שמיועד לצפייה בסרטי DVD בלבד.

פורסם
  • מחבר

OK....

הבנתי שדווקא בקטע של הניגודיות הפלאזמה לוקח...

וגם שLCD של פילפס טובים ...

אהה ובנוגע ליציאות מה נהוג? DVI HDTV וכו'? אני קצת בור בקטע הזה... אהה ואיזה ריזולוציה הLCD בגדלים האלה נוהג להגיע ביחס לפלאזמה..

ואולי אתם חושבים שבכלל עדיף מקרן אחורי או טלוויזיה רגילה... בקטע הטכנולוגי והאיכותי בילבד..עזבו את המחיר..

פורסם

אהה ובנוגע ליציאות מה נהוג?

DVI RGB S-VIDEO SCART

הכי איכותי זה ה-DVI

פורסם
  • מחבר

אז מה הקטע של HDTV?

פורסם

זה נכון מה שאמר Borg

היתרונות של מסך פלאזמה זה תמורה של גודל מול מחיר

החסרונות של מסך פלאזמה זה צריבת מסך ואורך חיים , (אם כי חברת NEC הצהירה שמסי הפלאזמה שלה יש אורך חיים של 60,000

שעות עבודה)

היתרונות של מסכי LCD זה איכות טובה יותר (על הנייר לפחות)  ואורך חיים ארוך יותר

החסרונות של מסכי LCD זה עלות מול גודל   וזווית צפייה אופטימלית

פורסם

אז מה הקטע של HDTV?

שיטת שידור בהפרדה גבוהה שנותנת יותר חדות לתמונה

לאחרונה קונאן אובריין עבר לשדר ב-High def ועשה על זה תוכנית שלמה

פורסם

אז מה הקטע של HDTV?

HDTV זה פורמט חדש ואכותי של שידורי טלווזיה , אם כי אני בספק , אם איזה מסך שתקנה , יחזיק מעמד עד ששידורי HDTV יגיעו לארץ

פורסם

שיטת שידור בהפרדה גבוהה שנותנת יותר חדות לתמונה

לאחרונה קונאן אובריין עבר לשדר ב-High def ועשה על זה תוכנית שלמה

הוא לא עשה על זה תוכנית שלמה, אבל כמובן עשה גם אייטמים מצחיקים מאוד על זה.

בכל מקרה, קונאן אובריין משודר בHDTV רק בארה"ב, זה לא תקף בישראל. היתרון היחיד שאנחנו מקבלים הוא באמת 16:9 (לחלק, לי למשל, עם טלוויזיה ישנה 24 אינץ, זה רק מעיק)

פורסם

עוד חסרון של מסכי פלאזמה ש-NOMIC הזכיר

זה שמסכי פלאזמה בנויים לשידורים של 16:9 בעוד ששידורי הטלוויזיה משדרים בפורמט 4:3

כדי לצפות במסך מלא במסכי פלאזמה אתה צריך לעשות מתיחה של התמונה ואז אתה מאבד חלק מהתמונה בצדדים

אם אתה לא עושה מתיחה של התמונה יש לך פסים שחורים למעלה ולמטה ואם אתה צופה כך לאורך זמן יש לך בעייה של צריבת מסך !

פורסם

דרך אגב יש LCD מעל 37 אינטש יש 80 אבל אתה גם צריך להחליט לפי החדר שבו זה יהיה ממוקם עם הרבה אור או עם פחות אור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים