עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי המחשב שלי.. מעבד, לוח אם והזיכרונות.

Featured Replies

פורסם

שלום לכל הפורום,

קניתי לפני שבוע וחצי מחשב חדש, המחשב לפי מה שאמרו לי הוא מחשב טוב אבל יש לי כמה שאלות.

קודם כל, המפרט:

- מעבד:

AMD 64bit 3200 939

- לוח אם:

GIGABYTE GA-K8NF-9

- זיכרונות:

(Kingston 512MB DDR400 CL2.5 X2(1G

השאלות שלי:

1. ניכנסתי לתוכנה המוכרת "aida32" והיא לא ממש זיהיתה לי את החלקים, אפשר להגיד אפילו שכמעט בכלל לא.

מה הבעיה? יש עוד תוכנות שאפשר דרכם לדעת את הפרטים של המעכרת? אם כן, איזה?

2. אני מחפש תוכנה שתיתן לי נתונים גלובלים על המחשב כמו: סיבובי מאווררים, חום של המעבד, חום של זיכרונות RAM, חום של דיסק קשיח, חום של כ.מסך כל דבר אפשרי, ואם יש מאווררים במארז איך אפשר לדעת נתונים ללא התקן (בקר) נוסף? האם זה אפשרי?

3. האם יש אפשרות לעשות מין "תוספת" כזאת על שולחן העבודה שיראה לי את החום של המעבד ועוד פרטים..?

4. יש אפשרות לבחון את המחשב שלי? אם כן, איך?

אם אפשר לענות על השאלות בבקשה.

תודה מראש, נאור.

פורסם

1 - תוריד את Everest, הגרסה העדכנית של AIDA, מ-www.lavalys.com?

2 - Easytune

טמפ' של הRAM - דורש חיישן חיצוני

4 - Super PI, 3DMark03/05 - תריץ חיפוש

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

2. אני מחפש תוכנה שתיתן לי נתונים גלובלים על המחשב כמו: סיבובי מאווררים, חום של המעבד, חום של זיכרונות RAM, חום של דיסק קשיח, חום של כ.מסך כל דבר אפשרי, ואם יש מאווררים במארז איך אפשר לדעת נתונים ללא התקן (בקר) נוסף? האם זה אפשרי?

2 - Easytune

טמפ' של הRAM - דורש חיישן חיצוני

הורדתי את EasyTune5 והיא נותנת לי רק את הטמפרטורה של המעבד, וגם בקשר לכך אני לא בטוח שהיא מדייקת...

אני עומד בערך על 30 מעלות (צלזיוס כמובן) כשהמחשב לא עושה כמעט כלום, ואחרי שהרצתי כמה דברים ראיתי שהוא הגיע ל-45, ואז התחיל לרדת.

זה הגיוני? זה לא קר מידי?

אילו תוכנות נוספות יעשו את העבודה ויתנו נתונים יותר מפורטים על טמפרטורות? (ראיתי שהרבה אנשים מדברים על טמפרטורות של מעבד ומערכת או משהו כזה)

המחשב שלי:

- מעבד: AMD 64bit 3200 939

- לוח אם: GIGABYTE GA-K8NF-9

- זיכרונות: (TwinMos 512MB DDR400 CL2.5 X2(1G

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

הטמפ' היא נורמלית למעבדים האלו, וככל שאתה מאמץ אותו יותר הטמפ' תעלה יותר

מה שגם דיי חם בזמן האחרון >:(

ותנסה לראות טמפ' עם everest שנתנו לך או sandra (תריץ חיפוש בגוגל)

הם נותנים יותר פרטים רק יש מצב שהם ייזייפו את הטמפ' של הלוח והמעבד, כי הם לא יודעות לקרוא את כל הסנסורים של הלוחות בצורה מדוייקת (במיוחד everest יש לה בעיה עם הלוחות של גיגהבייט בנושא הזה)

פורסם

הטמפ' היא נורמלית למעבדים האלו, וככל שאתה מאמץ אותו יותר הטמפ' תעלה יותר

מה שגם דיי חם בזמן האחרון  >:(

אני דווקא התכוונתי לדבר ההפוך - אמנם המארז די מאוורר ויש על המעבד מאוורר של TT, אבל סה"כ המארז תקוע באיזה חור בלי הרבה גישה לאוויר, ודי חם אצלי בחדר, אז נראה לי ש-30 מעלות זה מעט מידי... 15 דק' אחרי שהדלקתי אותו הוא הראה 28 מעלות, וזה נראה לי קר יותר ממה שהוא באמת (למרות שלא ניסיתי לגעת בו).

אפשר לסמוך על EasyTune5 ? יכול להיות שהיא מראה טמפ' של הלוח או משהו כזה וסתם אומרת שזה המעבד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים