עבור לתוכן

שיתוף מדפסת בין שני מחשבים שמחוברים אחרת ממה שכתוב במדריך איך בדיוק?

Featured Replies

פורסם

על מה אתה מדבר?

אתה יכול לחבר את המודם ואת שני המחשבים לסוויץ (ולא להשתמש בכלל בחיבור USB) וככה לכל מחשב יהיה IP חיצוני שונה

ככה יהיה לך גם אינטרנט וגם רשת (ולא הכי פשוט להגדיר פה את הרשת)

פורסם

על מה אתה מדבר?

אתה יכול לחבר את המודם ואת שני המחשבים לסוויץ (ולא להשתמש בכלל בחיבור USB) וככה לכל מחשב יהיה IP חיצוני שונה

ככה יהיה לך גם אינטרנט וגם רשת (ולא הכי פשוט להגדיר פה את הרשת)

1. מכיוון שהמודם הוא לא ראוטר אין לו שירות NAT.

2. מכיוון שאין לו שירות NAT הוא אינו יכול לנהל תקשורת עם רשת אחרת (האינטרנט) בעבור יותר משער רשת אחד (כי זה בעצם התפקיד של ראוטר).

3. אפשרות ההקצאה של 2 כתובות IP חיצוניות אפשרית תוך שימוש ב-2 ביציאות (USB ורשת) והמודם אוטומטי מקצה כזה לכל שער.

4. אם תחבר סוויטץ לשער הרשת ותחבר 2 מחשבים לסוויטץ אתה לא תוכל לגלוש באינטרנט וזאת מכיוון שהמודם מעצם היותו מודם ולא ראוטר אין לו שירות NAT ולכן הוא יקצה באופן אוטומטי כתובת IP אחת ליציאת הרשת ואח"כ הוא לא ידע מה לעשות ולאן לשלוח את המידע ברשת.

5. אם תחבר 2 מחשבים לחיבור הרשת במודם זה לא יגרום למודם להקצות 2 כתובות IP חיצוניות לכל מחשב.

פורסם

המודם לא ראוטר ולא NAT ולא שום דבר קרוב לזה

הוא פשוט יכול להקצות עד 3 כתובות IP חיצוניות אוטומטית ככה שאין לו שום צורך במנגנון כמו NAT

בדיוק כמו שאם אתה מחבר מחשב בחיבור רשת ומחשב בחיבור USB אתה מקבל 2 כתובות IP חיצונית אם תחבר את המודם לסוויץ ותחבר אליו 3 מחשבים תקבל 3 כתובות IP חיצוניות ולכל המחשבים יהיה אינטרנט בלתי תלוי אחד בשני.

הטכנולוגיה הזאת קיימת רק בכבלים בחיבור קבוע (ללא חייגן)

פורסם

HOLY, במחשבה שנייה אולי אתה צודק.

לפותח הת'רד, אתה יכול לקנות סוויטש זול באיזה 80 ש"ח ולנסות לחבר אותו בדרך ש-HOLY הציע, אני בכלל לא בטוח שזה יעבוד אבל אם הנסיון שווה לך כמה שקלים תוכל לנסות.

פורסם

הבעיה היא שהקונפיגורציה הזאת די מסובכת

לא בעיה לחבר את הכל יחד ושכל מחשב יקבל כתובת IP חיצונית משרת ה-DHCP של המודם אבל זה קצת מסובך להגדיר רשת פנימית על העסק הזה. צריך להגדיר לכל מחשב שהוא גם מקבל כתובת אוטומטית משרת ה-DHCP של המודם וגם שיש לו כתובת IP סטטית של רשת מקומית.

כזאת קינופיגורציה לא כל כך פשוטה ויכולה להתקיים רק ב-Win2K/XP

פורסם
  • מחבר

לכל מחשב יש IP שונה

ואני לא רוצה לקנות שום דבר אחי אין לי כסף

ואין לי חייגן בשני המחשבים

אין דרך לקשר בניהם?

פורסם

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לשלוח הדפסות דרך האינטרנט למחשב השני אבל זה אומר ש

1. זה יהיה איטי (תשלם גם מחיר שליחה וגם מחיר הורדה מהאינטרנט ככה שאם אתה מדפיס 10MB תצטרך גם לשלוח וגם לקבל 10MB דרך הקו אינטרנט האיטי)

2. תצטרך לאפשר שיתוף קבצים ב-firewall דרך האינטרנט (או בכלל להוריד את ה-firewall) שזו פירצה די גדולה באבטחה.

3. זה לא ממש פשוט להגדיר את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים