עבור לתוכן

בעייה בשיתוף קבצים ומדפסת - צריך עזרה.

Featured Replies

פורסם

שלום,

כפי שהכותרת אומרת, יש לי בעייה עם שיתוף קבצים ומדפסת ברשת שלי. לפני כמה זמן, השיתוף ברשת הביתית שלי הפסיק לעבוד. כלומר, אם אני מנסה להכנס למחשב של עצמי אני רואה את הקבצים משותפים, אבל אם אני מנסה להכנס למחשב שלי מהמחשב השני, הוא לא מוצא בכלל משו שמשותף.

חיבורי הרשת הפיזיים תקינים (אני יודע את זה כי שני המחשבים שלי מחוברים לסוויץ', והסוויץ' לראוטר, ובשניהם יש אינטרנט).

במחשב אחד יש חלונות XP, בשני חלונות 98.

למישו יש מושג איפה יכול להיות הפאק בהגדרות שלי? (כי בעייה בכרטיסי רשת עצמם זה לא, כפי שאמרתי קודם)

תודה מראש,

Ameralis Zaiir

עריכה:

הבעייה היא במחשב עם הXP. יש לי עוד גרסא של XP מותקנת על המחשב שאני לא משתמש בה כמעט, עכשיו הרצתי אותה, ושם הרשת כן עובדת. הבעייה היא לדעתי איפשו בהגדרות בAdministrative Tools, כי שיחקתי שם פעם, ויש סיכוי שזה מה שגרם לזה ><

פורסם

נסה לעשות Ping בין המחשבים ופרסם את התוצאות כאן

פורסם
  • מחבר

אוקיי, ניסיתי.

פינג לפי שם המחשב, והוא לא הצליח, וזה הנימוק שלו: (**** = שם מחשב, צינזרתי)

Ping request could not find host ****. Please check the name and try again.

פינג לפי IP כן עובד, ואני מקבל זמנים סבירים.

בעקבות התוצאות המוזרות של הפינג עשיתי עוד כמה בדיקות, זה מה שגיליתי:

(מחשב1= עם XP, מחשב2=עם 98)

ממחשב1, לנסות להתחבר לשיתוף של השני בעזרת שם מחשב, לא הצלחתי, אבל ברגע שהקשתי בשורת הכתובת שני סלאשים ואז את הIP, כן הצלחתי לגשת לשיתוף.

ממחשב2, הוא כן מזהה את שם המחשב של מחשב1, אבל, כדי להשתמש בשיתופים (או אפילו להציג אותם) הוא דורש סיסמא למשאב IPC$, סיסמא שאני יכול להגיד די בוודאות, שלא קבעתי (מכיוון שאני היחיד שמשתמש במחשב הזה).

אולי זה רומז קצת יותר לגבי השורש של הבעייה?

פורסם

כן...... ייתכן מאוד שהבעיה שהמחשבים שלך אינם באותה קבוצת עבודה..... וודא את זה.... ודא גם שה-Firewall המובנה של Windows לא דלוק בחיבור לרשת.

פורסם
  • מחבר

Check וCheck.

אין פיירוול דולק

ושניהם עובדים בWorkGroup :-\

פורסם

ציינת שיש לך נתב, בדוק אם הוא חוסם את העניין, כלול גם את הדגם והחברה שלו....

בדוק גם אילו תוכנות התקנת לאחרונה והאם יש ברשותך פירוול תוכנה שעלולים לחסום את שיתוף הקבצים כמו: Norton, Sygate וכו'.....

פורסם
  • מחבר

הנתב הוא מודל אלקטל Home שהוסב לPro.

אני לא משתמש בתוכנות פירוול כי גליתי שהגדרה של Default Server לכתובת שלא קיימת זה דבר אפקטיבי מאוד לחסום פריצות.

לדעתי הנתב הוא לא הגורם מכיוון שהמידע בין המחשבים לא עובר דרך הנתב, רק המידע בין המחשבים לרשת החיצונית (כלומר האינטרנט)

עריכה: חוץ מזה, כמו שציינתי, שיתוף קבצים עובד כאשר אני משתמש בגרסא אחרת של ווינדווס XP שמותקנת על המחשב, ולכן אני יכול להיות בטוח שהנתב לא חוסם.

פורסם

אמממ נסה ליצור שם משתמש במחשב עם Windows XP זהה לזה שבו אתה משתמש כדי להיכנס למחשב עם Windows 98

כלומר אותו שם משתמש ואותה הסיסמא... אני חושב שזה אמור לעבוד.

פורסם
  • מחבר

למען האמת זה כבר ככה....

בשניהם השם משתמש הוא Ameralis Zaiir

ובשניהם אין סיסמא

פורסם

אז תגדיר בשניהם סיסמא כדי שתוכל לעבור את שלב ה- $IPC

פורסם
  • מחבר

אבל זה עבד גם שלא הייתה סיסמא בשניהם.

אני לא רוצה לשים סיסמא בהם, אני לא חושב שזה מה שיפתור את העניין.

פורסם

תנסה, זה קרה להרבה אחרים.. יכול להיות שזה לא יעבוד אבל שווה את הניסיון, זה לא יזיק... ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים