עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

קניתי דיסק.

Featured Replies

פורסם

אם אתה באמת מתכנן להוציא 230 ש"ח על משחק מחשב כל חודש זה מצב מוזר, כי רוב המשחקים באמת לא שווים את זה, והדרך לבדוק זאת היא ע"י "סקר שוק".

לי אין כסף לקנות מלא משחקים, אבל זה לא אומר שאני מוריד אותם. אני מידי פעם חוסך לי 200 ש"ח בערך, ובודק איזה משחקים טובים יש, וקונה משחק שנראה לי שאני ישחק בו הכי הרבה זמן ויהנה ממנו כמה שיותר (לפני 3-4 שנים קניתי את UT GOTYE ואני משחק בו עד היום, ולפני שנה וחצי קניתי מארז של WC3+TFT ואני משחק גם בו עד היום בבאטל.נט, כך גם קורה עם משחקים אחרים).

אז נכון, אני לא משחק כל הזמן במשחקים הכי חדישים שבאים לשוק, אבל מה שאני כן קונה, אני נהנה ממנו כל פעם מחדש.

וכרגע אני חוסך כסף לקנות את HF2 או אולי לקנות את WoW לחודשיים.

ובכלל, יש את המשחק ב50ש"ח שיושבים בערימות בחנויות, שהם משחקים שעד לפני שנה נמכרו במחיר מלא, וכיום הם במחיר שווה לכל נפש, וחלקם הם משחקים קלאסיים שכל אחד צריך אותם בבית.

בקשר לדיסקים, אותו דבר, אני לא מרגיש שמיציתי דיסק עד אשר שמעתי אותו מעל 10 פעמים רצוף, ושכבר יש לי רשימה בראש של השירים בדיסק לפי הסדר שאני אוהב אותם.

אבל דיסקים אני קונה פחות ממשחקים, כי אני מוצא שאני נהנה יותר ממשחק איכותי מאשר מדיסק איכותי.

ובכלל, מחשב הוא מוצר מותרות, וכך גם משחקי המחשב, אתה לא חייב אותם, אתה יכול לעשות הרבה בלעדייהם, והם בעיקר לוקחים לך זמן שהיית יכול לעשות ובדברים חשובים יותר, אז אתה מרגיש מחוייב להוריד כל משחק/דיסק?

ד"א, כיום אפשר להשכיר משחקי קונסולות וסרטים, אז לא חייבים לקנות.

• תגובות 38
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי די הרבה דיסקים מקוריים מכיוון שאני מעריך את הלהקות שאני שומע... והערך המוסף של קניית הדיסק המקורי והחזקתו שווה את ההשקעה בשבילי.

האומנות, האיכות הטובה יותר והכי חשוב ההרגשה של דיסק מקורי.

בכל רכישה של דיסק אני מפנה לעצמי זמן איכות להקשבה נטולת הפרעה בשכיבה עם אוזניות (Sennhizer HD497).

ההשקעה היא לדעתי לא גדולה! רוב האנשים פה יכולים להרשות לעצמם לקנות דיסק אחד לפחות בחודש במחיר מלא.

בלי לוותר יותר מידי על דברים אחרים בחיים.

מה זה דיסק? שתי ארוחות במקדונלדס, יציאה לסרט... אפשר לקנות דיסקים מקוריים.

האשמים הם הנגישות והזמינות של האינטרנט וכמובן האנשים שמשתמשים בה (גם אני כמובן). ולאו דווקא חברות התקליטים.

רכשתי שבעה (7) דיסקים מקוריים בחצי שנה האחרונה... כולם, אגב, מטאוור רקורדס.

אני מתכנן להשלים עוד שלושה דיסקים עד לאוגוסט, אז לקבל דיסק חינם (כרטסיית מבצע של 10 דיסקים ומקבלים דיסק חינם).

הדיסק הבא שאני הולך לקנות הוא Octavarium של Dream Theater שיוצא ב-7 ביוני.

ואולי גם הדיסק החדש של System Of A Down שיוצא החודש... למרות שבנתיים שני השירים ששוחררו מתוכו מאכזבים.

ועם כל זאת, היחס בין החומר המקורי לחומר שהורד מהאינטרנט עדיין עומד על 1/10 בערך.

פורסם

אני שומע רק מה שאני קונה.

אין אצלי במחשב שומדבר לא חוקי.

אני למזלי את רוב הדיסקים לא צריך לקנות, כיוון שמה שאני שומע, גם אבא שלי שומע (King Crimson, Pink Floyd, Genesis), וגם אחותי (Led Zeppelin, RadioHead , משינה), וכך יש לי כבר הרבה מאד דיסקים מהמוזיקה שאני אוהב...

אבל יש גם להקות (Red Hot, Nirvana, Foo Fighters), שאני צריך לקנות לבד, וקניתי הרבה דיסקים שלהן (בעיקר של רד הוט, אבל שלושת הדיסקים הבאים שלי הם נירוונה, פו פייטרס, וכנראה אחד של בלור)...

ואני מרוצה מהמוסיקה שיש לי.

יש לי יחסית די הרבה מוסיקה (3 ג'יגה or so, קחו בחשבון שהכל קנוי), ואני מתכוון להמשיך לקנות את המוסיקה.

אני מעריך את האמנים שאני שומע, ולא אני לא אגנוב מהם.

אאל"ט, מישהו כאן כבר אמר את זה.

זה אירוני להגיד כמה שאתה אוהב להקה, וכמה שאתה מעריך אותה, אבל באותו זמן האימיול פועל. ><

(ותעזבו אותי, אני לא יודע למה אני שומע הרבה סוגי מוסיקה.)

פורסם

לא כל הדיסקים עולים 70+ שקל...

למען האמת לא מעט אומנים טובים בישראל (והוצאות דיסקים) הבינו את הנושא..

אם אתם שואלים אותי, להוריד סרט זה דבר מטומטם. הקטע בקולנוע זה לא הסרט עצמו, אלא החוויה. כמובן שגם בקולנוע סרט חרא ישאר חרא, אבל בטלויזיה סרט טוב ירד מגדולתו..

הקטע של הפופקורן, החברים, המסך הגדול, הסאונד. לא לכל אחד יש מקרן בבית...

ועכשיו נחזור למוזיקה. מי ששומע את הדיסק המקורי שלו פעם בחודש, אני משתתף בצערו שהוא עד כדי כך לא אוהב את הדיסק שלו.

דיסקים שאני קונה אני מקשיב ללא הפסקה (עם כל הדיסקים שלי, לא רצף של אותו דיסק אלף פעמים).

כמובן שמתישהו מפסיקים להקשיב לדיסק מסויים כמעט לגמרי. אבל פעם בחודש? לא עם דיסקים שקניתי בעת האחרונה.

דיסק מוזיקה טוב שעולה 40 שקל נותן לי תמורה יותר גבוהה ממשחק שעולה 250. 30 שעות משחק? סבבה.

תחשבו שדיסק מוזיקה נותן לכם תמורה הרבה יותר גדולה. אתם שומעים אותו יותר (יכול להגיע לעשרות שעות). נגיד ואתם שומעים פעם בשבוע, יש לכם 52 שבועות בשנה, נסגור על 20 מהם. תמורה הרבה יותר גדולה. ואם אתם שומעים אותו 3 פעמים בשבוע, מה טוב.

הוא עולה הרבה פחות.

במשחק אתם יכולים לשחק רק על המחשב שלכם. את המוזיקה אתם שומעים במחשב, בחדר, כשאתם עם חברים, כשאתם אצל חברים, במפגשים עם חברים, בביצפר, בכל מקום שאתם הולכים אליו עם הדיסקמן שלכם.

קיצר, תגידו שאתם מעדיפים לגנוב מאשר לקנות. גם אם יעלה עשרים שקל דיסק לא תרוצו לקנות את הדיסק שאתם אוהבים (כל אלו שאומרים שהם רק מורידים כי זה יקר מדי).

אבל אל תגידו שזה לא נותן לכם תמורה מספיק טובה לכסף, והקולנוע למשל כן (ואל תגידו שאתם לא הולכים לקולנוע)...

אני ממליץ על זה שתגמלו מקולה וסיגריות ותפנקו את עצמכם עם דיסק לשבוע. אמא שלי למשל הייתה מכורה קשה. מכל הכסף שהיא ביזבזה...

פורסם

אני רואה בחברות התקליטים חבורה של עשקנים, וזה מתבטא בכך שאוסף עלול להגיע למחיר של עד 300 ש"ח (ואני מדבר אך ורק על מוזיקה לועזית).

איך אומרים הרומנים, הגונב מגנב פטור!

ובנימה יותר רצינית, נמרוד לב דיבר על הנושא רבות ואני מוכרח שלהסכים לדבריו- האמנים חייבים להתאים את עצמם לבקשת הקהל ולאפשר להוריד את החומרים שלהם מהאינטרנט.

פורסם

היום אם אתה רוצה לקנות מוסיקה מקורית אפשר גם להוריד בתשלום, זה קיים גם כבר בארץ ולא רק בחו"ל.

במחיר של 5 שקים לשיר בודד או 25 שקלים לדיסק שלם (טיפה יותר אם זה דיסק כפול וכו').

אומנם אין את ההרגשה של קניית דיסק מקורי (לפתוח את העטיפה, לראות את הגרפיקה וכו'... מי שקונה דיסקים בטוח יבין אותי), אבל עדיין אתה יכול להרגיש שלא עברת על החוק, ושהאמן קיבל תמורה בעד העבודה שלו.

פורסם

יש לי שאלה:

אם אני מוריד סידרה נגיד 24(זו הסידרה שאני מוריד), הסידרה משודרת בערוץ 10 לא ערוץ מיוחד עם תשלום מיוחד, האם זה חוקי? הרי להקליט בוידאו זה חוקי אז אני פשוט מוריד הקלטה לא משהו שלא יכולתי לעשות לבד ולשימושי העצמי בלבד?

פורסם

אני לא חושב שאפשר להשוות בין התמורה של דיסק לזו של משחק מחשב. דיסק לא תמיד יעסיק אותך לחלוטין (לפעמים זה סתם רקע). לעומת זאת משחק מחשב זו תעסוקה מוחלטת......

ואני אישית עדיין מתקשה לשלם על שירים באינטרנט. אם אני כבר משלם אני מעדיף גם לקבל חוברת נחמדה עם המילים, עטיפה (שהיא בעצם חלק מהאלבום מבחינה אומנותית בחלק מהמקרים) וגם לקבל את השיר באיכותו המיטבית ולא שיר מכווץ.

פורסם

א'. דיסק זה לכל החיים, משחק מחשב - אחרי שמסיימים אותו לא נוגעים בו יותר.

ב'. משחקי מחשב זה שעשוע שולי, מותרות, לא משהו מרכזי בחיים.

לעומת זאת, כמו שאמרת, המוסיקה היא לרקע, רוב הזמן. ועל כן משלימה יותר שעות מאשר המשחק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.