עבור לתוכן

שאלות בנוגע ל-Nanotherm blue 2 ול-AX7

Featured Replies

פורסם

קיבלתי לפני מספר ימים את שני המוצרים המצויינים בכותרת, ויש לי מספר שאלות בנוגע להם.

את הAX7 עם תחתית מאד מלוכלכת, יש עליו כתמים מאד כהים (ישנו כתם די גדול שהוא פשוט שחור) שאין לי מושג בדיוק ממה הם ולמה הם, מה אני צריך לעשות? ניקוי שלו עם נוזל אלכוהול דל 70% לפחות יעזור?

דבר שני, התחתית שלו חלקה ביותר (עצמים קרובים ממש משתקפים בה), אך יש עליה "קווים" דקים ומעוגלים כאלה, בצורת טביעת אצבע..

זה בסדר? כדי לי בכל זאת לשייף את התחתית (לאפינג)?

ועוד בעיה, תוכלו לקרוא לי קטנוני אם תרצו, אבל ה"ריבוע" המצוייר על התחתית (זה שאמור להראות את נקודת המגע בין המעבד לגוף הקירור, לא?) קצת באלכסון.. זה בסדר?

ובקשר לNanotherm, בהוראות באתר החברה היו שני שלבים בנוגע לניקוי הליבה וגוף הקירור:

Degrease the CPU core and HSF with a coffee filter dampened with lighter fluid and wipe dry.

Clean the surface of the die and the bottom surface of HSF with isopropyl (rubbing) alchohol (70% or higher) and wipe dry.

אני רוצה לוודא שהבנתי את שניהם כמו שצריך, כי זה נשמע די מוזר.

צריך לפתוח מצית, לשפוך את הנוזל שבתוכה לתוך כלי כלשהו, לטבול בנוזל פילטר קפה, ולנקות עמו את הליבה?

זה לא קצת מסוכן? אם ישארו שאריות והליבה תתחמם, זה יכול להידלק, אחרי הכל זה נוזל של מצית, לא? :)

ואין איזושהי סכנה שנוזל יגלוש לאחד מהגשרים על המעבד, ויהרוס משהו בדרך כלשהי (השאלה הזאת נוגעת גם לאלכוהול)?

אלה הדברים היחידים שנשארו לי להרכיב כדי שאוכל סוף סוף להפעיל את המחשב החדש, ששאר חלקיו כבר מורכבים (את המפרט אתם יכולים לראות בצד ימין), אז אודה לכל מי שיעזור.

פורסם

נתחיל:

א. כן, כדאי לעשות לאפינג, למען האמת תמיד כדאי לעשות לאפינג. זה יעזור להגדיל את האפקטיביות של ההיטסינק.

ב. הסימון על ההיטסינק באמת לא חשוב, ממילא אתה לא משתמש בו. ואפילו אם כן, העיקר שהוא מכסה לחלוטין את הליבה.

ג. וותר על הניקוי, לאפינג יעשה גם את העבודה של זה.

פורסם

נו באמת , לא צריך להגזים , אני ניקיתי עם מקל מצמרגפן לאוזניים , טבול בקצת אלכוהול ..

זה הכל אין סכנה לכלום , ולא צריך להשתגע ..

בהצלחה..

פורסם
  • מחבר

א. קראתי כבר בכמה מקומות שהתחתית של הAX7 חלקה כמו תחת של תינוק, וזה אכן כך, רק הפסים האלה הפריעו לי.

אבל, כנראה שבכל זאת אני ישייף קצת עם נייר שיוף עדין מאד (איזה כדאי? אני מתכוון לאחד ממש עדין, כי התחתית גם ככה מאד חלקה), משהו רע במילא לא יצא מזה.

ב. אכן, זה לא עד כדי כך חשוב, אבל התכוונתי למרוח על הגוף קירור חלק משמשחה הטרמית, ורציתי לדעת באיזה איזור, אם מריחה על כל הריבוע המסומן הזה היא בסדר?

ג. אני לא מתכוון לוותר על הניקוי, מקסימום אני ידלג על הקטע של המצית. אם קראת, זה אמור להסיר גם שומנים, משהו שלאפינג לא תמיד עושה.

ודבר אחרון, תודה רבה כמובן :).

פורסם

מורחים את המשחה הטרמית על הליבה! על גוף הקירור מורחים שכבה דקה מאוווווווווד, בשביל לשפר את המגע, אבל לא יותר מזה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע את זה, אבל לא ענית על השאלה שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים