עבור לתוכן

Computer works 24/7, Ruin or just a myth ?

Featured Replies

פורסם

My comp works 24/7 about 2 weeks, what do you think ?

פורסם

והשיא שלי זה 73 יום אז ?

בכל מקרה, הבעיה העיקרית היא האבק שנכנס למאוררים והורס אותם יותר מהר, זהו בגדול..

פורסם

תאמת זה נשמע קצת מצחיק אבל הקטע של ה MYTH קשור לעניין - רק מהצד השני.

אם אתה רוצה לדאוג כמה שיותר שהמחשב על חלקיו השונים ישארו תקינים לאורך כמה שיותר זמן - כבה אותו כל פעם שאתה לא משתמש איתו ליותר מכמה שעות טובות. ההמלצה הכי טובה לכבות אותו פעם ביום - כשאתה ישן , וזה בהנחה שהוא לא עושה כלום. חלקים מכנים הם הנפגעים העיקריים מפעולה ממושכת (מאוררים , הספק - בגלל מאוררים שבו , והארדיסקים. מה שכולם שוכחים זה ההשפעה שיש לדברים אלו על הרכיבים האחרים שלא נמנו כאן , למשל כרטיס מסך חזק שיכול להדפק בגלל שהמאורר שעליו הלך , ספק שיכול לדפוק מערכת שלמה כי המאורר שבו הלך, הארדיסק שעלול להיפגע עקב עודף חום שנוצר בעקבות שביקת חיים של מאוררים. וכמובן כמו שאמרו - פעולה רצופה במחשב מודרני עם מאוררים מודרנים מכניסה - המון אבק שבהחלט יכול לעשות לא טוב לטמפרטורה של המערכת. ובנוסף - חשיפה מיותרת לנחשולים וקפיצות ברשת החשמל שיכולים להשמיד את המחשב או חלקים ממנו זה גם חסרון של להשאיר פתוח ללא סיבה.

והקטע בMYTH שקשור לעניין , ופה כבר תסיקו את המסקנות בעצמכם : עד לפני ששיתוף הקבצים העלה הילוך וצבר תאוצה אנשים סגרו את המחשב שלהם וחיו את חייהם בשלווה , אף אחד אפילו לא חשב להשאיר את המחשב פתוח חוץ ממי שחשב שבשם העצלות של לפתוח אותו בבוקר או בצהריים זה דבר מעולה. מאז ששיתוף הקבצים החל לבצבץ נפוצו כל מיני שמועות חסרות הגיון שזה בריא להשאיר מחשב פתוח ועדיף על לסגור אותו , נתנו כל מיני עובדות (נכונות אבל לא קשורות) על זה שהדלקה וכיבוי חשמלי זה דבר לא בריא - ואיך שהוא בצורה מעוותת אמרו שזה מה שגורם למוות של מחשבים (כביכול הרבה יותר  מלתת להם לרוץ רצוף) ועוד כל מיני שטויות , שאם תשאלו אותי:

העובדה שהשמועות הדביליות האלו על להשאיר מחשב פתוח יצאו באותו זמן שבו בשביל לשפר את קונספט שיתוף הקבצים צריך שאנשים ישאירו את המחשבים שלהם פתוחים ויעלו קבצים כמה שיותר , העובדה ששני הדברים החלו באותו זמן , והעובדה שהמסה שבעיקר מריצה שיתוף קבצים זה צעירים מתבגרים שהחשיבה שלהם לרוב היא מאוד פרקטית לטובת מה שיושב במוח שלהם ועיוות המציאות למען "המטרה" זה דבר מקובל , כשאני עושה אחד ועוד אחד , אני מתחיל להבין ששיתוף הקבצים הוא זה שמכניס הרבה יותר כסף לטכנאי המחשבים הפרטיים , וזה הצד החיובי שבעניין  8)

פורסם

אייס צודק. שלא לדבר על עשרות שקלים המתווספים לחשבון החשמל הדו-חודשי: הסכום המצטבר מגיע לכדי כמה מאות שקלים בשנה!

פורסם

והקטע בMYTH שקשור לעניין , ופה כבר תסיקו את המסקנות בעצמכם : עד לפני ששיתוף הקבצים העלה הילוך וצבר תאוצה אנשים סגרו את המחשב שלהם וחיו את חייהם בשלווה , אף אחד אפילו לא חשב להשאיר את המחשב פתוח חוץ ממי שחשב שבשם העצלות של לפתוח אותו בבוקר או בצהריים זה דבר מעולה. מאז ששיתוף הקבצים החל לבצבץ נפוצו כל מיני שמועות חסרות הגיון שזה בריא להשאיר מחשב פתוח ועדיף על לסגור אותו , נתנו כל מיני עובדות (נכונות אבל לא קשורות) על זה שהדלקה וכיבוי חשמלי זה דבר לא בריא - ואיך שהוא בצורה מעוותת אמרו שזה מה שגורם למוות של מחשבים (כביכול הרבה יותר  מלתת להם לרוץ רצוף) ועוד כל מיני שטויות , שאם תשאלו אותי:

העובדה שהשמועות הדביליות האלו על להשאיר מחשב פתוח יצאו באותו זמן שבו בשביל לשפר את קונספט שיתוף הקבצים צריך שאנשים ישאירו את המחשבים שלהם פתוחים ויעלו קבצים כמה שיותר , העובדה ששני הדברים החלו באותו זמן , והעובדה שהמסה שבעיקר מריצה שיתוף קבצים זה צעירים מתבגרים שהחשיבה שלהם לרוב היא מאוד פרקטית לטובת מה שיושב במוח שלהם ועיוות המציאות למען "המטרה" זה דבר מקובל , כשאני עושה אחד ועוד אחד , אני מתחיל להבין ששיתוף הקבצים הוא זה שמכניס הרבה יותר כסף לטכנאי המחשבים הפרטיים , וזה הצד החיובי שבעניין  8)

אני חושב שזה פשוט בא כתגובה לכל המיתוסים הטיפשיים שאם המחשב יעבוד יותר מ- 8 שעות ביום (וואו, מטורף, רק שלא יתעייף) הוא יתקלקל, שנפוצו על ידי אותם ישראלים שמכירים רק את אינטל (לא חס וחלילה שיש לי משהו נגד אינטל, הם פשוט לא מכירים שום דבר חוץ מזה, תסיקו לבד את המסקנות כלפיהם). פשוט נמאס לשמוע כל הזמן אנשים אומרים "למה אתה לא מכבה את המחשב בלילה?"...

פורסם

http://www.storagereview.com/guide2000/ref/hdd/perf/qual/specCycles.html

דווקא אם סוגרים / מדליקים את המחשב, זה פוגע יותר בדיסק :)

בכל מקרה.. לא יודע על מה אתם מדברים, כשהיו פעם מחשבים שלא עשו רעש בגלל מאוררים, הם היו דולקים תמיד... הדיסקים יכולים לעמוד בזה.. הבעיה היחידה היא המאוררים...

וחוץ מזה, השרת שלי דולק טוב בלי בעיות כל הזמן..

פורסם

http://www.storagereview.com/guide2000/ref/hdd/perf/qual/specCycles.html

דווקא אם סוגרים / מדליקים את המחשב, זה פוגע יותר בדיסק :)

לקוח מהלינק הזה:

As always, maintain perspective: if you start your hard disk in the morning and stop it at night every day for three years, that's only about 1,000 cycles.

ומדובר ב-1,000 מתוך מינימום של 30,000-50,000 מחזורים. כך שאם נסתמך על המידע הזה, הרי שה-so called פגיעה בדיסק היא זניחה. הרי ממילא הדיסק ישבוק חיים הרבה לפני שהוא יגיע לנקודה הקריטית מבחינת מחזורי Start/Stop (באם מתבצע מחזור כזה פעם ביום ואף יותר מכך).

פורסם

כן.. אבל זה בא להמחיש שמה שאמרו פה על אמינות של דיסק כתוצאה מהשארת המחשב דולק פשוט לא נכונה..

פורסם

כן.. אבל זה בא להמחיש שמה שאמרו פה על אמינות של דיסק כתוצאה מהשארת המחשב דולק פשוט לא נכונה..

אז מדוע ההודעה שלך מצדדת בהיפך הגמור? (כך זה נראה לי לפחות) ::)

פורסם
דווקא אם סוגרים / מדליקים את המחשב, זה פוגע יותר בדיסק

וזאת בדיוק הטעות בתפיסה , ככה "עבדו" על אנשים שלא חושבים מספיק, עם עובדות שהם נכונות אבל לא מתיחסות למקרה הכללי. מה שנאמר כאן זה בערך כמו להגיד שתרופות זה דבר לא בריא, וגם אפשר להביא מסמך מדעי על זה. אבל להיות חולה ללא תרופות זה יכול להיות עוד יותר לא בריא מאשר להיות חולה ולקחת אותן. וככה הצליחו לעשות "שטיפת מוח". נכון , כמו שאמרתי כבר בהתחלה , ההדלקה וגם הכיבוי זה דבר "לא בריא" , אבל הוא הרבה פחות "לא בריא" מאשר להריץ את ההארדיסק רצוף ללא הפסקה בסביבה שמושפעת בעצמה מעבודה ללא הספקה. (כשהיתה לIBM את התקלה בהארדדיסקים הם פשוט המליצו לא להשאיר אותם דלוקים רצוף יותר מכמה שעות מסוימות).

ובכדי להבין את כמה השמועות האלו שטוטיות תקרא בעצמך את הלינק שהבאת : יש דגמים של דיסקים של IBM שהמצב בהם עד כדי כך "רע" והם מוגדרים שיפסיקו לעבוד אחרי 300000 זצים של הדלקה , ובהמשך כותב המאמר מציין שגם אם תדליק ותכבה את ההארדיסק שלך 100 פעמים ביום - יקח לך 8 שנים כדי להגיע לכמות הזאת..  מממ... בואו נראה איפה ההארדיסק שלי היה לפני 8 שנים ...  :cool2:

ונכון לגבי מיתוסים - זה מה שמעצבן בהם , גם המיתוס של אם לא תכבה את המחשב הוא יהרס הוא שטותי , והמסקנה הנדרשת היא שאין חוקים בעניין - זה לא שאם לא תכבה אותו הוא בטוח או כמעט בטוח או רוב הסיכויים שהוא ימות , או להפך מהצד השני.

כדאי להסתכל על זה בצורה פשוטה - שימוש רצוף וחשיפה ממושכת לרשת החשמל מעלה את הסיכויים לכשל באחד החלקים , חושפת את המחשב לסיכונים של רשת החשמל , מכניסה המון אבק למחשב ויכולה לקצר משמעותית את חיי המחשבים. וגם קרו דברים מעולם , זה לא שתקלות במחשבים שקשורות לשימוש ממושך הן דבר נדיר ביותר.

וזהו זאת החשיבה - אם תסתכלו על זה טוב - אין באמת סיבה שמצדיקה להשאיר את המחשב דלוק כשהוא לא עושה כלום, מול הסיכוניים שקיימים באותו מצב.

וכמו שהבחור עם המיתוסים אמר - זה לא אומר שנדיר שמחשב יעבוד 4 שנים רצוף או להפך - אין חוקים בעניין.

פורסם

המחשב הישן שלי עבר כבר לא פעם חצי שנה בלי שאני יכבה אותו ובלי להתנתק מהאינטרנט... והוא עדיין עובד ולא נכבה כמעט אף פעם....

ותחשבו על זה ככה:

אי פעם ראיתם נורה נשרפת ככה סתם באמצע החיים כשהיא דלוקה? רוב הסיכויים שלא רוב הסיכויים זה שכל הנורות שנשרפו לכם נשרפו ברגע שהדלקתם את הנורה... אותו הדבר במחשב (כמובן מחשב הרבה יותר מסובך והרבה יותר רגיש להפרעות במערכת החשמל...) ברגע שמדליקים את המחשב הוא במצב הכי רגיש שלו... אבל גם להשאיר אותו דלוק כל היום זה די מסוכן (במיוחד בארץ עם חברת החשמל שלנו...) בקיצור כל מה שתעשו זה יהיה מסוכן ואם אתם רוצים שהוא לא יתקלקל על תדליקו אותו ותשאירו אותו בתוך קופסא סגורה וחתומה...

פורסם

למען האמת אני חושב שכל העניין הזה זניח, ברוב במקרים אין ממש חשיבות, הרי בכל מקרה החלקים הם ברובם חלקים שיוחלפו הרבה לפני שימותו מוות טבעי, הדבר היחידי שאולי יוחלף זה מאורר גנרי והארד דיסק חצי תקול.

פורסם

המחשב הישן שלי עבר כבר לא פעם חצי שנה בלי שאני יכבה אותו ובלי להתנתק מהאינטרנט... והוא עדיין עובד ולא נכבה כמעט אף פעם....

ותחשבו על זה ככה:

אי פעם ראיתם נורה נשרפת ככה סתם באמצע החיים כשהיא דלוקה? רוב הסיכויים שלא רוב הסיכויים זה שכל הנורות שנשרפו לכם נשרפו ברגע שהדלקתם את הנורה... אותו הדבר במחשב (כמובן מחשב הרבה יותר מסובך והרבה יותר רגיש להפרעות במערכת החשמל...) ברגע שמדליקים את המחשב הוא במצב הכי רגיש שלו... אבל גם להשאיר אותו דלוק כל היום זה די מסוכן (במיוחד בארץ עם חברת החשמל שלנו...) בקיצור כל מה שתעשו זה יהיה מסוכן ואם אתם רוצים שהוא לא יתקלקל על תדליקו אותו ותשאירו אותו בתוך קופסא סגורה וחתומה...

-עוד פעם , תקרא טוב מה שרשום , לא מדובר פה על איזה חוק ואף אחד פה לא מנסה להוכיח שהפעלה רצופה זה מתכון להרס. ובטח המקרה שלי או שלך או של השכן שלך או של כולם ביחד לא מלמד על כלום. עם תעבוד למשל במעבדת מחשבים שמתעסקת בתיקונים וקצת תחקור את הלקוחות שלך - אולי תצא יותר מלומד בנושא.

-לגבי הנורה , אתה שוב טועה בתפיסה , אף אחד לא אומר שזץ חשמלי בפעולת הדלקה הוא לא מזיק , לא על זה הוויכוח , אלא על התפיסה הכללית - הרי אתה לא תשאיר את הנורה דלוקה כל הזמן בכדי להאריך את אורך החיים שלה , הרי אתה יודע שזה בדיוק ההפך. ובכל מיקרה - נורה שמתה בהדלקה זה נורה מתה בכל מקרה - ונגיד ההדלקה לא היתה משפיעה - אז היא היתה מתה שתי דקות אחרי. אתה פשוט ממשיך ומעביר הלאה משהו ששמעת , שנשמע הגיוני אבל נועד להשפיע על "חלשי האופי" שחושבים נקודתית ולא כללית.

באמת , אל תנסו למצוא סיבות ללמה זה טוב להשאיר מחשב פתוח , זה לא בעייה להמציא , זה תמיד יכול להראות הגיוני, ולפעמים כייף לעשות את זה כדי להרגיש יותר טוב על הלב עם העובדה שאנחנו משאירים את המחשב דלוק רצוף בשביל קרדיטים באימיול או ביטורנט. אבל בתכלס אם נסתכל אוביקטיבית אין שום סיבה אחרת להשאיר מחשב דלוק. ואני מופתע שלמרות שדיברו פה על הוצאות חשמל שמלוות לעניין - אף אחד לא התייחס לזה , ובקשר לייצור החשמל אף אחד לא התייחס לזה שעולם שלם שיתרגל להשאיר מחשב פתוח רצוף ללא סיבה בגלל איזה מיתוס טיפשי או סתם כי זה נהיה אופנתי - זה גורם "לביזבוז" משאבים בכדור הארץ , הגברת הזיהום ועוד דברים שאולי פה חושבים ראש קטן (אבא ואמא משלמים אז למי אכפת הכסף) אבל יש לזה השלכות...   באמת אין לזה סוף, כשחושבים נכון ואוביקטיבי , פשוט כל הסיבות מראות שעדיף לכבות פעם ביום את המחשב כשהוא לא עושה כלום מאשר להשאיר אותו דולק כשהוא לא עושה כלום....

פורסם

מה באמת העלות של הפעלת מחשב רצוף 24/7 מבחינת חשמל? מישהו עשה את החישוב פעם?

אני יודע שזה תלוי במחשב וברכיבים שלו, אבל האם מדובר על עשרות שקלים בודדים או אולי אפילו מאות שקלים?

פורסם

המחשב שלי דולק בערך שבוע רצוף ואז אני נותן לו ככה לילה של מנוחה איכותית, ובכל מקרה אם הוא עובד אז המסך שלו כבוי לגמרי, ככה שרק המחשב מבזבז חשמל. יש לי אותו כבר שנה ואפילו לא ציוץ...חוץ מזה יש לי פילטר בקידמת המארז(compucase HEC)שמסנן את האוויר שנכנס אל המחשב ותופס דיי הרבה אבק, את הפילטר אני מנקה בערך פעם בשבוע וחצי-שבועיים כשהוא מלא באבק(אבק שלולא הפילטר היה נכנס בקלות למחשב שלי)לדעתי לפילטר הזה יש יד בהארכת חיי המחשב, ע"י כך שהוא מפחית את כמות האבק שנכנסת למחשב בבערך 40-30 אחוז ::)

את המחשב הישן שצמוד אליו אני מכבה בסוף כל יום, והוא עובד כבר הרבה זמן בלי בעיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים