עבור לתוכן

הגדרות פיירוול

Featured Replies

פורסם

הפיירוול חוסם לי את Azureus. יש לי פיירוול של נורטון (שבעבר, כשהיה לי מחשב יחיד, לא היתה לי איתו בעיה) ופיירוול מובנה בנתב של בזק b-focus 312+. עכשיו בזה של נורטון הגדרתי את אזורס כתוכנה מורשה עם גיש מלאה לאינטרנט וכמו כן הוספת את פורט ברירת המחדל של אזורס 6881 לרשימת הפורטים המותרים בנורטון. אלא,שעדין כאדר אני עושה בדיקת פורטים באזורס הוא מציין בפני:

פורט לבדיקה 6881 ... שגיאת חומת-אש

אני מניח שהבעיה אם כן בפיירוול שבנתב. האם אני צודק? איך אני ניגש לפיירוול בנתב ומה עלי לשנות שם?

תודה.

פורסם

אתה חייב לשנות את הפורט הזה באזוראוס.

הפורט הזה נמצא ברשימה השחורה... לכן אתה לא תצליח להתחבר דרכו.

במאפייני האזוראוס תשנה לפורט 49152.

פורסם

מה שהוא אמר נכון, דבר שני שאתה תצטרך לעשות כדי שנוכל לעזור לך הוא לפתוח את הפורטים בנתב,נסה להיעזר במדריך הזה, הוא אומנם נועד ל-eMule, אך כל אשר עלייך לעשות הוא פשוט לשנות את הפורטים בהתאם לאלה שיש לך בתוכנת השיתוף שלך וזה אמור לעבוד כמו שצריך

בהצלחה :hat:

פורסם

במדריך מופיעה רשימה של פורטים לאימיול, ואכן הכנסתי אותם כי אני משתמש גם באימיול. אבל בנוגע לאזורס - מה הרשימה המתאימה לה?

(אני לא מבין בנושא)

עריכה: שאלה נוספת - יש לי רשת ביתית כך שכאשר אני חוזר על התהליך המופיע במדריך עבור LAN IP אחר (שני) אני מקבל את ההודעה:

ERROR: rule EMULE is in use for PC 10.0.0.2

אני רוצה להוריד בשני המחשבים, האם עלי לחזור על התהליך פעמיים?

פורסם
  • מחבר

במדריך מופיע הסבר על פתיחת פורטים בפיירוול של ווינדוס, מה התהליך המקביל בנורטון.

תודה

פורסם

במדריך מופיעה רשימה של פורטים לאימיול, ואכן הכנסתי אותם כי אני משתמש גם באימיול. אבל בנוגע לאזורס - מה הרשימה המתאימה לה?

(אני לא מבין בנושא)

עריכה: שאלה נוספת - יש לי רשת ביתית כך שכאשר אני חוזר על התהליך המופיע במדריך עבור LAN IP אחר (שני) אני מקבל את ההודעה:

מה שאתה צריך לעשות זה פשוט פעם ראשונה להכניס את הכתובת של המחשב הראשון ופעם שנייה את הכתובת של המחשב השני, רק תזכור שהכתובת שאני מתכוון אלייה היא הכתובת של הרשת הפנימית ולא של האינטרנט !

ואם אתה רוצה לדעת איזה פורטים יש באזורוס פשוט לך לאפשרויות שם וברר בעצמך..... זה אמור להיות לפי מה שאתה הגדרת ולכן ברר את זה והסר את ספקותייך

במדריך מופיע הסבר על פתיחת פורטים בפיירוול של ווינדוס, מה התהליך המקביל בנורטון.

תודה

נסה להיעזר במדריך הזה

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
מה שאתה צריך לעשות זה פשוט פעם ראשונה להכניס את הכתובת של המחשב הראשון ופעם שנייה את הכתובת של המחשב השני, רק תזכור שהכתובת שאני מתכוון אלייה היא הכתובת של הרשת הפנימית ולא של האינטרנט !

מה ההבדל בין זה לבין מה שאני עשיתי? (הקטע אם ה- LAN IP שהסברתי למעלה). ושאלה נוספת - איך אני מוצא את כתובת הרשת הפנימית (כלומר איך אני מבדיל בינה לבין כתובת האינטרנט של המחשב)?

סלח לי על הבורות.

פורסם

מה ההבדל בין זה לבין מה שאני עשיתי? (הקטע אם ה- LAN IP שהסברתי למעלה). ושאלה נוספת - איך אני מוצא את כתובת הרשת הפנימית (כלומר איך אני מבדיל בינה לבין כתובת האינטרנט של המחשב)?

סלח לי על הבורות.

דבר ראשון, זה בסדר, אין צורך להתנצל, אתה פה כדי לשאול ואני פה כדי לעזור לך....

דבר שני, כדי להבדיל ובכלל לדעת את הכתובת של כל מחשב בתוך הרשת הפנימית (בהנחה שיש לך Windows XP ) פשוט לחץ התחל, אז לחץ על הפעלה ואז תקליד בשורית הפקודה: cmd ואז בתוך החלון שנפתח לך תקליד: ipconfig יהיו שם מספר שורות ולכל רכיב חומרה שמתקשר לרשת יהיה "ייצוג" שם.

תחת הכותרת שמייצגת את רכיב החומרה שמתקשרת לרשת הפנימית צריך להיות כתוב האי פי של המחשב ברשת הפנימית.

אי פי שכזה אמור להיראות באחת הצורות הבאות: 192.168.0.1 או 10.0.0.1 ויש עוד הרבה צורות.....

דבר שלישי, אם הבנתי נכון מה שאתה עשית בהתחלה, זה חזרת על התהליך עם אותו כתובת האי פי, לכן מה שאתה צריך לעשות זה פשוט להקצות בפיירוול של הנתב לכל הגדרה אי פי משלה.... לפי מה שראיתי בהודעת השגיאה שהבאת האי פי של המחשבים צריך לבוא בסגנון הבא: 10.0.0.1 ובמקום האחד צריך לבוא ספרה אחרת וכך כל מספר אי פי מייצג כל מחשב, דרך אגב 10.0.0.1 מייצג את הנתב עצמו.

מקווה שעזרתי :)

פורסם

בעיה אחת ויחידה נותרה לי: הפורטים באזורס. אין לי מושג מהם, איך לחפש אודותיהם... פשוט לא יודע.

אני גם לא יודע מה המקבילי באזורס של המדריך שניתן לאימיול. משמע אילו פורטים הם TCP\ UDP?

האם לפתוח חלק כפורטים ישנים וחלק כחדשים כפי שניתן במדריך?

תודה רבה

פורסם

אם אני לא טועה באזורוס אין UDP, אבל כדי לברר את יציאת ה-TCP לך לתפריט Tools בחר ב-Options במסך שנפתח לך בחחר Connections ואז אמור להיות לך TCP Listening Port זה הפורט שאתה צריך לפתוח!

בהצלחה :hat:

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

(אני לא מבין בנושא)

כנראה אי אפשר להשתמש באותו חוק לשני מחשבים שונים , צריך ליצור חוק דומה בשם אחר ולהקצות אותו למחשב השני. אני עשיתי זאת אבל משום מה זה פותח את הפורטים רק למחשב האחרון שאליו הוספתי את אחד מהחוקים (שוב , חוקים זהים בשמות שונים) - אמנם ברשימה של הנתב מופיעים החוקים בשני המחשבים , אבל באימיול מופיע HIGH ID רק במחשב האחרון שאליו הוספתי את החוק בנתב - ככה שאם אני מוסיף את החוקים מהתחלה אז אני יכול לשלוט באיזה מחשב יקבל HIGH ID אבל אני רוצה בשניהם מן הסתם , זה די משגע , אני גם כן אשמח לפתרון (הגדרתי גם כן DHCP בנתב בין כתובות 10.0.0.1 ל 10.0.0100 , במחשבים קבלת IP אוטומטית וDNS ידני , וחיברתי את ה 312+ לסוויטש של אדימקס 5 פורטים).

פורסם

אתה אמור לתת לכל מחשב פורטים שונים

תבחר עוד שני פורטים ותגדיר אותם למחשב השני

ואחרי זה לך לאימיול

העדפות-> חיבור

ותרשום את הפורטים החדשים שרשמת בחוק בנתב

פורסם

אתה חייב לשנות את הפורט הזה באזוראוס.

הפורט הזה נמצא ברשימה השחורה... לכן אתה לא תצליח להתחבר דרכו.

במאפייני האזוראוס תשנה לפורט 49152.

מה זאת אומרת "רשימה שחורה"?

פורסם

אתה אמור לתת לכל מחשב פורטים שונים

תבחר עוד שני פורטים ותגדיר אותם למחשב השני

ואחרי זה לך לאימיול

העדפות-> חיבור

ותרשום את הפורטים החדשים שרשמת בחוק בנתב

מממ.. מעניין , לא ידעתי את זה. אז לידע כללי - אני לא יכול לפתוח את אותו פורט ליותר ממחשב 1 ברשת ? מה אם צריך לפתוח פורטים לתוכנות אחרות שהפורטים הם קבועים (קאזזה ת אייסיקיו ת מסנגר ת רימוט דסקטופ וכו) ? אין דרך לעשות זאת ליותר ממחשב אחד ?

ולגבי האימיול ? לאיזה פורטים כדאי לי לשנות את אחד המחשבים ? האם יש פורטים שעדיפים מבחינת חיבור ו"ביצועים" , והאם פורטים אחרים עדיפים על ה 4662\4661\4672\4665 ?

* שאלה נוספת בשביל להבין את התמונה - זה ככה בכל הראוטרים ? (כי חשבתי אולי שהראוטר ECI 312 פשוט דפוק)

פורסם

קאזה לא יודע

לICQ לצורך שיחה משתמשים באותו פורט לצורך העברת קבצים מגדירים לכל מחשב פורט שונה

עקרונית ניתן לפתוח פורטים לכמה מחשבים (לא יודע בנתב שלך)

אבל להעברת קבצים צריך פורטים ספציפיים לכל מחשב

בקשר לבחירת פורטים לאימיול פשוט תוסיף 1 למספרים הקיימים זה יעבוד, או שתבחר כל מספר אחר ואם לא יעבוד טוב תשנה שוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים