עבור לתוכן

מחפש רמקולים 2.1 למחשב + שאלות

Featured Replies

פורסם

** סליחה על הפוסט הארוך, פשוט ריכזתי פה כמה דברים...**

אז ככה

בשעה טובה ומוצלחת, החלטתי להחליף סופסוף את הרמקולים הג'נריים של המחשב...

אני מחפש מערכת 2.1 (2 רמקולים+סאב) בתקציב של 250+-.

הצרכים הם בעיקר מוזיקה (80%), ואז משחקים וסרטים (פחות או יותר שווה בשווה, למרות שיותר חשוב שאיכות המשחקים תהיה טובה - כי אם אני ארצה לראות סרט באיכות טובה, אני אעבור למערכת בסלון)

דרישות מיוחדות:

- הרמקולים כנראה ישבו על השולחן או יתלו על הקיר, ככה שלא רצוי שיהיו גדולים מדי (ומצד שני, הם לא צריכים להיות מיניאטורים - גודל של רמקולים ג'נריים זה פסיידר, אולי אפילו קצת יותר גדול).

- מטעמי מקום ומיקום, גם הסאב צריך להיות לא גדול מדי (ושוב, עד כמה שאפשר בלי להקריב יותר מדי מהאיכות).

ועכשיו לשאלות:

(1) אם אני משתמש בכרטיס קול OB, אני אשים לב להבדל? שווה להוציא את הכסף על רמקולים בלי להשקיע גם בכרטיס קול איכותי? צריך לציין שאני ממש לא אודיופיל, אלא רק נכנס לקטע, ככה שאני לא מחפש איכות מטורפת, אלא משהו סביר (ומן הסתם מעל לרמקולים בלאי הנוכחיים). אפשר להבין את זה גם מהתקציב.

(2) לגבי מיקום הסאב - יכול להיות שהוא ישב על מדף, או "עגלה" כזאת ליד המחשב. לפי מה שאני יודע, עדיף שהסאב על הרצפה - השאלה היא אם זה ממש קריטי, ואם אני אשים לב לירידה באיכות/עוצמה אם הסאב יוגבה קצת.

(3) שוטטתי קצת בפורום, וראיתי הרבה דיבורים על Creative Inspire 2500 ועל alteclansing ATP3.

האם הם מתאימים לצרכים שלי? אם כן, מי מהם עדיף?

ודבר אחרון - אתמול יצא להיות ב-KSP בסניף ביאליק. בדיוק כשיצאתי, נתקלתי ברמקולים 2.1 שהיו שם. שאלתי את המוכר, והוא שיחק קצת עם הווליום - ודווקא נשמע לא רע. רמקולים שחורים (עיצוב די משעמם), סאב אקטיבי לפי המוכר, 270 ש"ח. בגלל שמיהרתי, לא הספקתי לקחת עוד פרטים... מישהו יודע על מה אני מדבר? זה משהו שווה?

תודה מראש! :hi:

• תגובות 35
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם אני בזמנו התלבטתי בין ה-ATP3 ל-2500 ויצא לי לשמוע את שניהם, אין מה להשוות, ה-ATP3 הרבה יותר טובים, כך שאם יש ביכולתך לעלות את התקציב ולרכוש אותם זה יהיה אופטימלי, אם לא אז את ה-2500 שהם גם סבבה.

פורסם
  • מחבר

ההבדל הוא משמעותי?

נראה לי שמה ששמעתי ב-KSP זה הקריאטיב, והם לא נשמעו כ"כ גרוע. הם גם מתאימים לי מבחינת הגודל (בהנחה שאלה באמת הרמקולים).

חוצמזה, ב-270 ש"ח, הם נכנסים יופי לתקציב. ככה שהשאלה היא עד כמה ההבדל משמעותי (ולא ממש יצא לי להקשיב ל-ATP איכות בזמן הקרוב, ככה שאני צריך חוות דעת שלכם...).

ד"א, אין רמקולים סבירים בטווח שבין הקריאטיב ל-ATP?... (בכל זאת, הבדל של 150 ש"ח :-\)

נ.ב - אני עדיין צריך תשובה ל-1 ו-2...

פורסם

טל, אני אגנוב לך את התראד ואני אשמח אם האנשים הטובים יענו לשנינו על השאלות.

כן, גם אני מחפש להחליף את קופסאות הפלסטיק הג'נריות שיש לי על השולחן. התקציב שלי קטן יותר משל ידידנו הטייס ועומד דווקא על סביבות ה-200 שקל...

הסתכלתי על ה-ALTEC LANSING AVS300 (כ-220 שקל...) ועל ה-CREATIVE SBS 370 (כ-190 שקל..) ולצערי יצא לי לשמוע אצל חבר רק את ה-300 וגם זה ממש מעט.

לעלות עד ל-ATP אני לא מתכוון, בכל זאת מחשב ל-Matlab ולא ל-DooM3, אבל אני כן מוכן לשמוע אם לדעתכם שווה להשקיע עוד (וזה עוד) וללכת דווקא על ה-CREATIVE Inspire 2500 או על ה-ALTEC LANSING XA2021 (שניהם בסביבות ה-300... :( ).

מה אתם אומרים? חשובה לי האיכות (סרטים לא ממש, מוזיקה ומשחקים) ובעיקר הווליום (לא להרעיד את הבניין, אבל לא העליבות של החרא שיש ליידי).

פורסם
  • מחבר

אתה יודע מה, נזרום ;) (בתנאי שאני מקבל תשובות ל-1+2 :P)

הסתכלתי על ה-ALTEC LANSING AVS300 (כ-220 שקל...) ועל ה-CREATIVE SBS 370 (כ-190 שקל..) ולצערי יצא לי לשמוע אצל חבר רק את ה-300 וגם זה ממש מעט.

לעלות עד ל-ATP אני לא מתכוון, בכל זאת מחשב ל-Matlab ולא ל-DooM3, אבל אני כן מוכן לשמוע אם לדעתכם שווה להשקיע עוד (וזה עוד) וללכת דווקא על ה-CREATIVE Inspire 2500 או על ה-ALTEC LANSING XA2021 (שניהם בסביבות ה-300... :( ).

מה אתם אומרים? חשובה לי האיכות (סרטים לא ממש, מוזיקה ומשחקים) ובעיקר הווליום (לא להרעיד את הבניין, אבל לא העליבות של החרא שיש ליידי).

my point exactly

אני אשמח להוריד את התקציב, אם ה-2 הראשונים שהצעת סבירים. סה"כ הדרישות שלנו די דומות.

פורסם

כמו תמיד: לתקציב נמוך אני ממליץ על האאקן 199. יש לי אותם. אחלה מערכת (לא רחוקים מהקריאיטיב, ואפילו משתווים להם- לפי דעתי) רק משום מה, קשה למצוא אותם בזמן האחרון. :nixweiss:

זה המערכת הכי טובה, ובהפרש גדול, למחיר הזה...

סאב על הריצפה, כן/ לא: אם העגלה מעץ או פלאסטיק קשיח וכבד, אז ההבדל יהייה קטן, אם זה עגלת מתכת קלה, אז אתה תשמע הבדל...

אם יש לך כרטיס OB סביר אז לא תשמע הבדל גדול. אם יש לך גרוטאה...

עקרונית, ל2.1 לא צריך כרטיס קול מיוחד... לי מספיק הAC97 (או משהו כזה... לא טוב בשמות...), למרות שאני שומע הבדל כשאני מפעיל את הקריאיטב לייב שלי (הוא פשוט עושה המון בעיות אז ניתקתי אותו...)

פורסם
  • מחבר

סאב על הריצפה, כן/ לא: אם העגלה מעץ או פלאסטיק קשיח וכבד, אז ההבדל יהייה קטן, אם זה עגלת מתכת קלה, אז אתה תשמע הבדל...

10x  :xyxthumbs:

אם יש לך כרטיס OB סביר אז לא תשמע הבדל גדול. אם יש לך גרוטאה...

עקרונית, ל2.1 לא צריך כרטיס קול מיוחד... לי מספיק הAC97 (או משהו כזה... לא טוב בשמות...), למרות שאני שומע הבדל כשאני מפעיל את הקריאיטב לייב שלי (הוא פשוט עושה המון בעיות אז ניתקתי אותו...)

אז רגע...

אם יש לי AC97, אני ארגיש הבדל?

(שווה או לא שווה לקנות 2.1?)

פורסם

TOPGUN, תוכל לשמוע את ה ATP3 בקריון בחנות של שזר, רק שהתנאים לא אופטימלים. אני לא מכיר את הרמקולים התקציבים (ה SBS) כדי להגיד מה ההבדלי איכות, אבל ה INSPIRE 2500 בהחלט רמקולים טובים בשביל המחיר שלהם (אני אהבתי יותר את ה ATP3 והייתי משקיע את ההפרש, אבל זה כבר עניין של טעם, יש כאלו שאוהבים את ה BASS של ה CREATIVE יותר).

לגבי הסאב, גם אני מכיר את העניין שצריך להיות על הרצפה (ככה זה אצלי), אבל מכיוון שאני מניח שהמערכת שתקנה תהיה עם סאב, פשוט תנסה לשחק עם המיקום ולראות (אין לי משהו חכם יותר להגיד).

אני שמעתי את ה INSPIRE עם כרטיס OB די גנרי והאיכות היתה טובה.

פורסם

10x  :xyxthumbs:

אז רגע...

אם יש לי AC97, אני ארגיש הבדל?

(שווה או לא שווה לקנות 2.1?)

תראה, זה דבר יחסי... יצא לך לשמוע את הרמקולים על כרטיס נפרד? אם כן, וזה יהייה כרטיס באיזה 700 ש"ח, ושי לך שמיעה ממש טובה, אז תשמע הבדל. אם לא, אז לא ;D

אגב, כל העניין עם הסאב זה שהוויברציות לא יעברו לסביבה ולא יגרמו לה (או לחלקים ממנה) לרעוד... אז אתה תשמע גם קול שהם יפיקו, ואם כל הכבוד, חתיכת פח על גלגלים לא מוציאה היא לא מוציא צליל כמו הסאב ;)

פורסם

אני קניתי לפני שבוע את ה- CREATIVE SBS 370 (עלו לי 190 ש"ח).

במרדנית בסניף רעננה יש אותם מחוברים למחשב אז אפשר להתרשם (לפחות היו מחוברים לפני שבוע) (כמו שרואים מסך לפני שקונים, צריך גם לשמוע רמקולים...).

רמקולים פשוטים עם סאונד בסדר. אי אפשר להשוות אותם למשהו רציני מאוד, אבל זה גם לא סאונד של רמקולים ב-40 ש"ח.

אותי זה מספק בהחלט כי אני לא אודיופיל - ואני ממליץ למי שגם כן אינו אודיופיל. - רמת ביניים במחיר שווה לכל נפש.

קניתי כי זה הדבר הכי זול עם סאונד סבבה שאפשר למצוא.

פורסם
  • מחבר

איך הם בהשוואה ל-inspire?

ואיך הסאב?

פורסם

לא ששמעתי, אבל תראה ה SBS האלו די מסתירים את העובדה שזה CREATIVE, ככה שבטוח שזה רמה מתחת ל INSPIRE... אמרת שהתקציב הוא 250 ש"ח, ניתן להשיג במרדנית (שיש להם סניף בקרית חיים) ב 278 ש"ח. נראה לי שלכל מי ששומע מוזיקה ומתעניין קצת בנושא, כדאי לפחות ללכת על זה...

פורסם

יש לך את עלו, יש לי אותם שומעים לא רע.

אבל כתוב שיש יציאה ל אוזניות, ועד היום לא מצאתי את היציאיה הזאת :nixweiss:

http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=1086&scat=199&tcat=30

פורסם

מישהו אמר לי שה-Inspire 2500 לא מצדיקים את ה-100 ש"ח שהם עולים יותר מה-SBS 370.

לא שמעתי אותם אחד ליד השני אז אני לא יכול ממש להגיד, אבל בגלל שאני לא אודיופיל סביר שלא הייתי מרגיש בהבדל גדול (זה לא כאילו משווים אותם ל-JBL או ל-Harman Kardon או חברה כזו).

מבחינתי ה-SBS מספקים בנתיים - רמקולים סבבה והם זולים מאוד, לפחות עד שיהיה לי מקום ל-Inspire 5900 ...

פורסם

SBS מזייפים בוילום גבוה נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים