עבור לתוכן

עזרה בהגדרת רשת ביתית (לא ICS)

Featured Replies

פורסם

העברתי את הכבלים בבית שלי בתוך הקירות...

הגדרתי את הראוטר, ואני גולש מהמחשב הראשי.

עכשיו השאלה מה אני צריך לעשות כדי לגלוש מהמחשב השני?

הראוטר מחובר למודם eci-270.

בשתי המחשבים מותקן xp.

פורסם

לחבר את המחשב השני לראוטר בעזרת כבל רשת ישר.

פורסם
  • מחבר

לחבר את המחשב השני לראוטר בעזרת כבל רשת ישר.

חיברתי.

אין צורך בהגדרות כלשהן?

פורסם

בד"כ לא, זה כל היופי בראוטר, שלא צריך שום הגדרות מצד המחשב.

נ.ב

חיברת, וזה עובד?

פורסם
  • מחבר

בד"כ לא, זה כל היופי בראוטר, שלא צריך שום הגדרות מצד המחשב.

נ.ב

חיברת, וזה עובד?

חיברתי אך במחשב השני זה אמור לזהות באופן אוטומטי את החיבור אך הוא לא מזהה.

הנורה בראוטר (edimax) של הקו שמחובר למחשב השני מהבהבת, לא יודע מה זה אומר.

פורסם

איך אתה יודע שהוא לא מזהה, מה כתוב לך כשאתה נכנס לכ.הרשת במחשב שאתה רוצה לחבר (כבל רשת מנותק/מחובר)?

אתה בטוח שזה כבל ישר?

אם הנורה מהבהבת, זה אומר שהמחשב מושך מידע מהרשת.

פורסם
  • מחבר

איך אתה יודע שהוא לא מזהה, מה כתוב לך כשאתה נכנס לכ.הרשת במחשב שאתה רוצה לחבר (כבל רשת מנותק/מחובר)?

אתה בטוח שזה כבל ישר?

אם הנורה מהבהבת, זה אומר שהמחשב מושך מידע מהרשת.

כתוב כבל רשת מנותק, ניסיתי לבטל את ההתחברות במחשב השני ושוב להפעיל אותה אבל זה כתב התחברות נכשלה ואז שוב כבל רשת מנותק.

קצת הבהרות מצדי: היום היה אצלנו טכנאי שלחץ את שתי הקצוות של כבל הרשת לאחר שחתכנו את שתי קצוות החוט כדי להעבירו דרך תקשורת הטלפון בקיר, יכול להיות שהוא לא לחץ את זה כמו שצריך (הוא בדק את זה עם מכשיר ואמר שזה בסדר).

פורסם

תקח את המחשב שיהיה ליד הראוטר ותנסה לחבר עם כבל רשת אחר קצר או עם הכבל של המחשב הראשון

אם החיבור עובד טוב אז הבעיה היא בכבל

פורסם
  • מחבר

תקח את המחשב שיהיה ליד הראוטר ותנסה לחבר עם כבל רשת אחר קצר או עם הכבל של המחשב הראשון

אם החיבור עובד טוב אז הבעיה היא בכבל

לקחתי את הראוטר והמודם ליד המחשב השני וחיברתי אליו עם כבל רשת אחר, המחשב זיהה את הכבל האחר.

לא יכול להיות שבגלל שהכבל שעובר בקירות הוא באורך 30 מטר לוקח לו זמן להסתנכרן?

פורסם

קצת הבהרות מצדי: היום היה אצלנו טכנאי שלחץ את שתי הקצוות של כבל הרשת לאחר שחתכנו את שתי קצוות החוט כדי להעבירו דרך תקשורת הטלפון בקיר, יכול להיות שהוא לא לחץ את זה כמו שצריך (הוא בדק את זה עם מכשיר ואמר שזה בסדר).

שאלה, אתה משתמש בכבל רשת שהעברת דרך התעלות בקיר או בכבל נחושת של הטלפון ע"מ להעביר את הרשת?

כבל של 30 מטר הוא אכן ארוך אך הרבה מתחת ל-100 מטר המוצהר שניתן להשתמש מבלי להזדקק למגבר.

ולא צריך זמן להסתכרן, או שזה מחובר או שזה לא.

שוב אני שואל, אתה בטוח שזה אכן כבל ישר?

לקחתי את הראוטר והמודם ליד המחשב השני וחיברתי אליו עם כבל רשת אחר, המחשב זיהה את הכבל האחר.

ובצורה הזו הגלישה עובדת?

פורסם
  • מחבר

שאלה, אתה משתמש בכבל רשת שהעברת דרך התעלות בקיר או בכבל נחושת של הטלפון ע"מ להעביר את הרשת?

כבל של 30 מטר הוא אכן ארוך אך הרבה מתחת ל-100 מטר המוצהר שניתן להשתמש מבלי להזדקק למגבר.

ולא צריך זמן להסתכרן, או שזה מחובר או שזה לא.

שוב אני שואל, אתה בטוח שזה אכן כבל ישר?

אני קניתי כבל רשת ישר, אבל חתכתי את שתי הקונקטורים בשני הצדדים כדי שאני יוכל להכניס אותו לצינור התקשורת. היום היה אצלנו טכנאי שחיבר קונקטורים משני הצדדים, יכול להיות שהוא חיבר את זה לא טוב (יכול להיות שהוא אמר שצריך מוצלב בין ראוטר למחשב, אני לא בטוח לגבי זה. זה הדבר הראשון שאני ישאל אותו מחר)

ובצורה הזו הגלישה עובדת?

לא בדקתי גלישה, רק רציתי לראות אם הוא מזהה את כבל הרשת, כי את הכבל שעובר דרך הקיר הוא לא מזהה.

פורסם

אתה יכול בעצמך לבדוק אם הכבל מוצלב או ישר.

אני מצרף תמונה להודעה, תבדוק ע"פ התמונה (האיור העליון מתאר כ.רשת ישר והתחתון מוצלב) את הצבעים של הגידים ב-2 הקצוות של כבל הרשת.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

בדקתי את שתי הצדדים הכל זהה חוץ משני החוטים האחרונים בקונקטור אחד זה מסתיים בלבן, חום ובשני חום, לבן.

זאת הבעיה?

אוקיי, הטכנאי הגיע היום שוב וסידר את הקונקטורים ואכן זאת הייתה הבעיה.

עכשיו שאלה נוספת לסיום כיצד אני מעביר קבצים ממחשב למחשב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים