עבור לתוכן

שאלות בקשר לחיבורים בלוח אם..

Featured Replies

פורסם

שלום!

היום כבר כמעט גמרתי להרכיב את המחשב החדש שלי ונתקלתי בכמה בעיות!

1)יש לי מארז של COMPUCASE 6A19 ויש לו שני מאווררים של 12MM ולשניהם ביחד יש חיבור משותף..

עכשיו חיברתי את זה ליציאה בשם SYS_FAN.

ויש לי עוד יציאה של מאוורר מהספק HEC 475W שלי (WTF) אז אי לא יודע לאן לחבר..

יש לי רק חיבור בשם NB_FAN והוא בעל רק 2 פינים :

מה לעשות??

2)עכשיו ההרד שלי בחיבור SATA , חיברתי את הכבל האדום של SATA ללוח וגם חיברתי לספק ... (זה שני חיבורים ממש ליד השני..) עכשיו אני רואה יש לי עוד יציאה לספק כמו בכל CD-ROM ו הרדיסק רגיל ..

האם צריך גם לחבר ליציאה שניה?

3)חייבים לחבר משהו ליציאה של CD_IN ?

כי גם בצורב דיוידי וגם בכונן רגיל לא קיבלתי שום כבל לחיבור!

4)יש פאקינג דרך לסדר את כל החוטים של הספק??

ושל הIDE?

תודה,עדכונים בהמשך :|

פורסם

1. NB - אם אני לא טועה, החיבור הוא למאוורר שעל הגשר הצפוני (North Bridge). בד"כ הוא כבר מגיע מורכב על הלוח, והוא בד"כ בעל 2 פינים (אין עליו בקרה).

2. בדיסקים מסוג SATA צריך לחבר רק את חיבור המידע של ה 7 פינים (חיבור ה SATA) וחיבור המתח (בד"כ - חיבור יעודי ל SATA). אל תחבר את שני חיבור המתח יחד - תשתמש בחיבור הרגיל רק אם אין לך חיבור מתח ל SATA.

3. בד"כ מספקים כבל שמחבר בין ה CD-ROM לכרטיס הקול שמאפשר ניגון דיסקים ללא צורך בתוכנה, אך כאשר משתמשים במערכות הפעלה של ימינו, מערכת ההפעלה עושה את הקישור בצורה דיגיטלית, ולכן אין צורך בכבל הזה (אלא אם כן יש לך כפתור Play ותרצה לשמוע דיסקים ב DOS).

פורסם
  • מחבר

1. NB - אם אני לא טועה, החיבור הוא למאוורר שעל הגשר הצפוני (North Bridge). בד"כ הוא כבר מגיע מורכב על הלוח, והוא בד"כ בעל 2 פינים (אין עליו בקרה).

2. בדיסקים מסוג SATA צריך לחבר רק את חיבור המידע של ה 7 פינים (חיבור ה SATA) וחיבור המתח (בד"כ - חיבור יעודי ל SATA). אל תחבר את שני חיבור המתח יחד - תשתמש בחיבור הרגיל רק אם אין לך חיבור מתח ל SATA.

3. בד"כ מספקים כבל שמחבר בין ה CD-ROM לכרטיס הקול שמאפשר ניגון דיסקים ללא צורך בתוכנה, אך כאשר משתמשים במערכות הפעלה של ימינו, מערכת ההפעלה עושה את הקישור בצורה דיגיטלית, ולכן אין צורך בכבל הזה (אלא אם כן יש לך כפתור Play ותרצה לשמוע דיסקים ב DOS).

אוקיי תודה,עזרת לי עם שני בעיות..

אבל שוב הבעיה המרכזית היא לאן לחבר את המאוורר של הספק?

וממה שהבנתי ממך אני לא מחבר שום דבר לחיבור של NB_FAN?

פורסם

אוקיי תודה,עזרת לי עם שני בעיות..

אבל שוב הבעיה המרכזית היא לאן לחבר את המאוורר של הספק?

וממה שהבנתי ממך אני לא מחבר שום דבר לחיבור של NB_FAN?

תקנה מתאם של 3 פינים לחיבור מולקס, ככה תחבר את המאוורר של הספק ללוח אם ואת המאווררים של המארז למולקס רגיל

בקשר ל NBFAN יעזור אם תגיד איזה לוח אם יש לך, אני אוכל להסתכל בחוברת שלו ולראות למה זה מיועד...

פורסם
  • מחבר

תקנה מתאם של 3 פינים לחיבור מולקס, ככה תחבר את המאוורר של הספק ללוח אם ואת המאווררים של המארז למולקס רגיל

בקשר ל NBFAN יעזור אם תגיד איזה לוח אם יש לך, אני אוכל להסתכל בחוברת שלו ולראות למה זה מיועד...

בעע,מה זה המולקס הזה?

יש לך תמונות \ איפה אפשר לקנות משהו?

הלוח שלי זה K8NF-9 של גיגהבייט

ד"א יש לי מארז כמו של ;) יש רק חיבור אחד לשני המאווררים נכון?

פורסם

קוראים לזה מתאם 3פינים לחיבור מולקס

בכל חנות צריך להיות דבר כזה וזה אמור לעלות משהו כמו 10 שקל אני חושב :ס יכול להיות שפחות

זה נראה ככה:

http://www.somkuti.at/kaufhit/catalog/images/ware/Standard/y-adap_3auf4_thumb.jpg

http://www.blacknoise.de/img/p/70782/70782_imgname.jpg

אתה פשוט מחבר את החיבור לפה ואז מחבר את זה לחיבורים רגילים שיוצאים מהספק... וככה עדיין אמור להישאר לך מקום על הלוח אם לחבר את החיבור של הספק...

לי יש מארז כמו שלך אבל שלי בא עם מאוורר אחד אז לא יודע אם זה חיבור אחד או לא :/

לגבי ה NB_FAN בחוברת של הלוח אם הם לא בדיוק אומרים מה זה, אבל בגלל השם שלו ובגלל שזה 2 פינים אני משער שזה פשוט חיבור של המאוורר שיושב על הגשר הדרומי ... כלומר ליד היציאה אמור לשבת על הלוח אם מן מאוורר קטן כזה, ממנו יוצא חוט חשמל שתחבר אותו לשם

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה..

אבל אני לא רואה שום מאוורר על הלוח אם...

פורסם
  • מחבר

יש למישהו עוד פתרונות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים