עבור לתוכן

שיפור הקאורדינציה

Featured Replies

פורסם

אני מאוד מאוד מאוד בספק אם באמת יש לכל העניין קשר ל"צד יותר מפותח במוח".

אני אישית ימיני, אבל אני מאמין שזה רק בגלל שמהילדות הרגילו אותי לעשות כל דבר עם יד ימין. באוטו למשל, בגלל שלא התרגלתי לשום יד, אני יכול לנהוג עם שתי הידיים בלי בעייה. את העכבר תמיד נהגתי להחזיק עם יד ימין, ולפני איזה שנה החלטתי לעשות ניסוי ולנסות להתרגל ליד שמאל. אז פשוט פה ושם עבדתי לכמה דקות עם יד שמאל, ועכשיו גם בזה אין לי בעייה.

זה הכל עניין של הרגל.

פורסם

לא נראה לי שרק הרגל,

אגב, הרגע בפעם הראשונה בחיי, ניסיתי להשתמש בעכבר שלי ביד שמאל. MX700 שהוא לא בדיוק מתלבש על כף היד, אבל זה היה כ"כ טבעי, שזה כבר נעשה מוזר..ושלטתי בו ממש טוב. לא כמו ביד ימין, אבל טוב למדי...

בכל אופן,

צריך להיות פה קצת יותר מהרגל, למשל מלכתחילה הנטייה הזו כתינוק, מדוע הוא מחליט לבחור ביד ימין או שמאל כיד ה"שימושית" שלו? כבר מגיל צעיר, כשהתינוק מתחילה לשחק, לצייר או לעשות פעולות בסיסיות אפשר לראות לאיזה צד הוא נוטה....שמאלי או ימני.

שמתי לב שיש אצלנו במשפחה נטייה חזקה לשמאליים - אני, אחי הגדול ושתי האחיות שלי..כולנו היינו שמאליים וחלקנו עדיין כאלה.

בעקבות דעות של פעם (20שנה אחורה), אותי ואת אחי הגדול הפכו לימניים. הרגילו אתנו להשתמש ביד ימין- לקחנו כפית ביד שמאל..הופ דחפו אותה ליד ימין וככה עד שהפסקנו להשתמש ביד שמאל כיד ה"עיקרית" ועשינו זאת עם יד ימין..

אצל 2 אחיותי הקטנות לא ניסו את זה ו"נתנו" להם.."לבחור"...

אבל זה דיי מוזר, הרי יש, יחסית, מעט מאוד שמאליים....ואצלנו מתוך 5 אחים ואחיות, לארבעה מהם הייתה הנטייה להפוך לשמאלי.

יש פה אולי גם קטע של גנטיקה? יתכן? מסקרן אותי....

במשפחה אחת 80% מהילדים "בחרו" להיות שמאליים, אבל בשכבה שלמה בבית-ספר, שבה מאות תלמידים, אפשר למנות את הילדים השמאליים באצבעותיו של אדם אחד (כולל אצבעות רגליים :smile1:)

פורסם

אני משתמש בעיקר ביד ימין.

זריקות, כתיבה, ודברים רגישים.

אני מביא ביד בשתי הידיים, והשליטה שלי בעכבר ביד שמאל ממש טובה. אני חושב שזה בגלל שאין ממש מה לשלוט על העכבר.

עכבר זה כמו עולם דו מימדי, וזה דורש פחות רגש וקורדינציה מאשר להזיז אותו גם למעלה...

בכל מקרה, יד שמאל שלי חזקה כמו ימין, פשוט אין לה רגש כמו לימין (משום מה).

אצל רוב האנשים (הימניים) שאני מכיר יד שמאל חלשה יותר מימין.

פורסם

בכל מקרה, יד שמאל שלי חזקה כמו ימין, פשוט אין לה רגש כמו לימין (משום מה).

אצל רוב האנשים (הימניים) שאני מכיר יד שמאל חלשה יותר מימין.

אני מקווה שלא ניסית זאת.

בכל מקרה, אני ארד עוד מעט למגרש, ואנסה לשחק רק ביד שמאל(פעם ניסיתי את זה כבר, אבל זה היה משעמם בלי 2 הידיים).

דרך אגב, אני מתבלבל בין ימין לשמאל, וכשהייתי קטן, כשלמדתי לכתוב, לא זכרתי באיזה יד כתבתי, עד שהתרגלתי לשמאל. מעניין.

ד.א. מהי מהירות הכתיבה שלכם? שיחקתם בלגו פעם? אולי זה קשור.

פורסם

לגו היה מלך!

במיוחד בבית כמו שלי שבו אמא שלי לא נתנה לי ללכת לבד אל חברים, אבל לא היה לה כוח לקחת אותי זין על היפים והאמיצים האלו! דפקו לי את הילדות!

ולא היו לי כבלים, ד"א.

ומה זאת אומרת מקווה שלא ניסיתי? אתה לא מרגיש אם יש לך יד חזקה או חלשה יותר?

למשל בהורדת ידיים, עם יד ימין זה יכול להמשך הרבה זמן. עם שמאל אני מסיים את זה מהר יחסית. לעומת שמאל של אחרים היא די חזקה.

כשמרימים דברים כבדים (אבל מרימים, לא פשוט מחזיקים את זה עם יד ישרה), אין לי בעיה להרים עם שמאל כמו עם ימין.

אנשיםש אני מכיר מזלזלים ביד שמאל שלהם. או שהיא פשוט באמת חלשה פיזית (בלי קשר לקורדינציה) מימין אצלם.

פורסם

אני זוכר שפעם לקחתי קורס בפסיכולוגיה,ובין היתר למדנו שם על ימנים ושמאליים.לצערי שככתי די הרבה דברים,אבל אם אני לא טועה אז פשוט אצל שמאליים האונות במוח "מוחלפות".האונה שאצל רוב האנשים נמצאת בצד ימין,אצל שמאליים נמצאת ב...הפתעה,הפתעה...צד שמאל וVICE VERSA.

פורסם

מחזיק את העכבר ביד ימין ומביא ביד ביד שמאל....

מה זה אומר עלי?

שאתה יכול לשחק במחשב ולהביא ביד באותו זמן :smile1:

פורסם

אני זוכר שפעם לקחתי קורס בפסיכולוגיה,ובין היתר למדנו שם על ימנים ושמאליים.לצערי שככתי די הרבה דברים,אבל אם אני לא טועה אז פשוט אצל שמאליים האונות במוח "מוחלפות".האונה שאצל רוב האנשים נמצאת בצד ימין,אצל שמאליים נמצאת ב...הפתעה,הפתעה...צד שמאל וVICE VERSA.

לא נראה לי הגיוני... זה נראה לי דבר נרכש.

ד.א. סבתא שלי כותבת עם 2 הידיים.

פורסם

תתחיל לכדרר כדורסל ביד ימין(תנסה גם בעיניים עצומות, כל מיני תרגילים וכו') :jump:

פורסם

לי בכלל אין יד חזקה ;D

בכיתה א אמרו לי לבחור יד בחרתי יד שמאל כי זה היה נוח.

אבל אני מחליף בין שמאל לימין תוך כדי משחק טניס משתמש בעכבר בימין בועט בימין אוכל עם מזלג בימין ועם chopsticks בשמאל

פורסם

אם אני לא טועה אין פה שום קשר למבנה המוח, שאתה קטן אתה פשוט בוחר איזה יד לפתח אני לא יודע למה יש יותר ימניים משמאליים אבל זה ההסבר שאני שמעתי.

אם זה היה קשור למבנה המוח אז אם אתה שמאלי את שמאלי בכול הגוף ואם אתה ימני אתה ימני בכול הגוף בלי אפשרות לחזק את הצד השני מה שלא נכון בכלל.

בקשר לשיפור הקורדינציה הכול שאלה של תרגול בכול פעילות ספורטיבית שאתה עוסק תנסה להשתמש ביד שמאל גם אם בהתחלה זה יהיה ממש מוזר וקשה תמשיך זה השתפר עם הזמן.

ובקשר לאנשי "החצי חצי" זה ידוע שמעטים מאוד האנשים שהם שמאליים טוטאליים רגל ויד אבא שלי הוא אחד מהם.

פורסם

הכל זה לחץ חברתי מהמורה!

היא אומרת לקחת את יד ימין ולכתוב אז כולם עושים את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים