עבור לתוכן

האם אתם שומרים כשרות בפסח?

האם אתם שומרים כשרות בפסח? 1,158 הצבעות

1. 1. האם אתם שומרים כשרות בפסח?

• לא שומר
    • שומר אבל אוכל קטניות
    • שומר ולא אוכל קטניות

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אני שומר כמה פיתות בפריזר, זה נחשב ?

:xyxthumbs:

• תגובות 112
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה רוצה להגיד לי שכתקופה שהיהודים היו בארצם לפני הגירוש לגולה הייתה פה דמוקרטיה שכל אחד עשה מה שבא לו או\ו כל האנשים היו דוסים שהיסתובבו בחליפות שחורות עם זקן ושטריימל והיתפללו 3 פעמים ביום וקיימו את תרי"ג מצוות וההלכה וכל שאר הדברים האלה?

ואם לא התכוונת לדבר על מקימי המדינה אז איך זה קשור למה שאנחנו "חייבים" לעשות ב"ברירת מחדל" במדינה שלנו(שאותם מקימי המדינה שכאילו לא קשורים הקימו?

דבר ראשון מה הקשר זקן ושטריימיל וחליפות שחורות???למה סתם לדחוף כביכול עלבונות?

דבר שני-כן אנשים היו אז דתיים(או דוסים אם אתה רוצה....) היו כמובן חילוניים אבל הרוב היה דתי וקיים מצוות וכל פעם "הסתבך" עם עבודה זרה אחרת....

חג כשר ושמח!

איתן

פורסם

העלבות?

מזכיר לי את התמונה הזאת:

anti-shemi.gif

(מחופש)

הכוונה שלי הייתה להגיד שהדתיים של היום הם לא מה שהיה "במקור".

ולא. האנשים שלא היו הכהנים, לא עסקו בעבודת קודש, רק אחרי שגורשו מארץ ישראל הרבנים כתבו את כל פסקי ההלכה ומה שכיום מובן מעליו לכל דתי. וכשהגיעו לאירופה או מדינות ערב שיכללו את זה עוד יותר, לכן דתיים כיום מעדות שונות ניראים אחרת(מבחינת לבוש) ואפילו במנהגים.

מה, לא למדת בבית ספר שרק שבט אחד עסק בעבודת קודש בבית המקדש?

פורסם

Alechko, :nono:

"... ואין להציגה מחוץ להקשרה ..."
פורסם

זה לא מוצג מחוץ להקשרו, הכתבה מדברת על איך קריקטורות חילוניות מתאורות כאנטישמיות בגלל איך שמציירים או מציגים חרדים.

http://www.hofesh.org.il/articles/argument/god-on-the-line.html

פורסם

שומר ואוכל קטניות

ולכל אלה ששומרים :yelclap:

פורסם

העלבות?

מזכיר לי את התמונה הזאת:

anti-shemi.gif

(מחופש)

הכוונה שלי הייתה להגיד שהדתיים של היום הם לא מה שהיה "במקור".

ולא. האנשים שלא היו הכהנים, לא עסקו בעבודת קודש, רק אחרי שגורשו מארץ ישראל הרבנים כתבו את כל פסקי ההלכה ומה שכיום מובן מעליו לכל דתי. וכשהגיעו לאירופה או מדינות ערב שיכללו את זה עוד יותר, לכן דתיים כיום מעדות שונות ניראים אחרת(מבחינת לבוש) ואפילו במנהגים.

מה, לא למדת בבית ספר שרק שבט אחד עסק בעבודת קודש בבית המקדש?

מצטער לבשר לך אבל הכהנים(מה שאתה מכנה השבט היחידי שעבד בבית המקדש....) באמת עבדו בבית המקדש ושמרו מצוות אבל שאר שאנשים לא עבדו עבודות קודוש(עבודות בית המקדש) אבל בהחלט שמרו תורה ומצוות...

חג כשר ושמח!

איתן

פורסם

אתה לא מקשיב, הא?

מה שאני רציתי להגיד שהרבה מאוד השתנה מה"מקור", והחילונים לא מחדשים יותר מכל הזרמים החדשים של הדת וזה לא תירוץ לכפות על כולם את המנהגים והדעות שלהם, במיוחד כשהם היו המתנגדים הכי גדולים לתנועת הציונות, עוד יותר במיוחד שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית.

ובגלל שאנחנו במדינה דמוקרטית, אם הם רוצים, שיעשו את כל המצוות שלהם רק שישלמו על עצמם ועל הילדים שלהם- אני האחרון שיפריע להם.

מה שאתה אומר זה בערך כמו להגיד שאירופה כולם צריכים להיות נוצרים קתולים כי הדת שלטה שם מעל ל1000 שנה; מה שהיה כבר לא רלוונטי, דברים משתנים, גם הדת.

פורסם

לא שומר, אתמול אכלתי המבורגר במקדונלס כשר, וז ההדבר המגעיל שיש.!!!!

פורסם

שומר ...

פשוט כי אני יהודי ומאמין באלוהים..

פורסם

לא שומר, אתמול אכלתי המבורגר במקדונלס כשר, וז ההדבר המגעיל שיש.!!!!

אף אחד לא הכריח אותך לאכול ::)

פורסם

אמנם אני לא ממש מאמין בזה, אבל אני עדיין לא מבין מה הקשר בין האמונה שנקראת "אלוהים" לבין לאכול מצות. מה הקשר?

פורסם

אמנם אני לא ממש מאמין בזה, אבל אני עדיין לא מבין מה הקשר בין האמונה שנקראת "אלוהים" לבין לאכול מצות. מה הקשר?

איש באמונתו יחיה..

כל אחד ומנהגיו/אמונתו ..

פורסם

זה ברור לי. אבל אני שואל מה הקשר בין האמונה באלוהים לבין פתאום להתחיל מצות בתאריך מסויים..................

פורסם

אני אוכלת סטייק חזיר עם גבינה למעלה ביום כיפור (סתם, סתם, הייתי מתה), אז מה נראה לכם? ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים