עבור לתוכן

האם אתם שומרים כשרות בפסח?

האם אתם שומרים כשרות בפסח? 1,158 הצבעות

1. 1. האם אתם שומרים כשרות בפסח?

• לא שומר
    • שומר אבל אוכל קטניות
    • שומר ולא אוכל קטניות

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

שומר ואוכל קטניות

• תגובות 112
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שומא ולא אוכל קטניות !!!

פורסם

שומר ולא אוכל קטניות

ורעבק אין לי כוח לחפירות היום בערב .. אחרי הסדר אני יעשה חג בשירותים :P

פורסם

אשקרה חפירות למוות !!! אפשר להגיע לסין עם החפירות של ליל הסדר

פורסם

לא שומר.

ולא- זה לא קשה לשמור. אני פשוט לא מבין למה כן לעשות את זה.

ולמי שלא מבין- ברגע שיש חוק שאוסר על מכירת חמץ בפסח בעצם אוסרים עלי לאכול חמץ (גם אם לא מונעים ממני להכניסו לפה). והטענה "יש מספיק מקומות שמוכרים" טיפשית. גם אם אפשר "להשיג" (חבל שצריך להשתמש במילה הזו) חמץ (ולמה אני בכלל צריך לקרוא לזה חמץ?! :pissed:) עדיין יש חוק שאוסר על מכירתו ומבחינה עקרונית זה מעצבן נורא.

ואני עדיין לא מבין למה זה שמוכרים במקום מסויים חמץ מפריע למישהו ששומר על פסח כשר. מה, זה שהוא רואה חמץ מפריע לו?!?!?!?

אז למה לעזעזל לי זה לא מפריע לראות מישהו שומר על כשרות???????????????? מה ההבדל?????????????????????????????? :bash:

פורסם

לא נעים ללכת ברחוב ולראות אוכל שאתה לא אוכל במשך שבוע. לך אין בעיה ללכת ברחוב ולראות אנשים ששומרים כשרות מכיוון שזה לא מקשה עליך( אלא אם אתה אלרגי למצות :P ), עדיין אתה יכול בקלות לא לשמור.

פורסם

יופי, אז לאסור על מכירת חמץ בגלל שזה "לא נעים"?

זה כמו להגיד שלאנשים אסור לאכול ברחוב ביום כיפור, כי זה

מפריע למי שצם, או שאסור להם לנסוע במכונית ביום כיפור או בשבת

אין מה לעשות, מי שהולך לפי הדת מקריב קורבן מסויים ואם מה שמפריע

לאמונה שלו זה לראות מישהו אוכל חמץ, אז מעניין לראות עד כמה האמונה שלו חזקה...

פורסם

לדעתי זה עניין של לחלוק כבוד בסיסי לציבור, אף אחד לא מבקש ממך לשמור כשרות. תוכל מה שתרצה, גם במסעדות. אך במקרה הזה עדיך לאכול בצד, ולא בחלון הראשי.

אגב, לא מדובר רק על פסח, לא הייתי עושה מנגל בכפר ערבי במהלך צום הראמדן.

פורסם

מה הקשר?????

כבר כתבתי-

יש חוק שאוסר למכור לחם!!!!! נכון שלא מונעים ממני להכניס לחם לפה (ואף אחד לא בא וזורק לחם על דתיים או משהו כזה), אבל יש חוק שאוסר על אנשים למכור ולהציג אותו וזה כמעט אותו דבר!

ולמה אני צריך "לאכול בצד"? מה, אני לא חלק מ"הציבור"? את רצוני לאכול את מה שנקרא חמץ לא צריך לכבד בדיוק באותה מידה? למה שלא יכבדו את שני הצדדים באותה מידה? למה לשמור זו הברירת מחדל ומי שלא שומר צריך להתפשר?

אני רוצה שתסביר לי עכשיו למה זה שמישהו רואה אותי אוכל לחם מפריע לו ולמה לעזעזל זה שאני רואה מישהו שומר לא מפריע לי??????????????

הרי מבחינה עקרנית פשוט אין הבדל!!!!!!!!! אין הבדל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1  :pissed:

ובקשר לדוגמה שהבאת: חמץ זה חלק שגרת היום-יום שלי. כל יום אני אוכל לחם, פיצה, אטריות, עוגיות וכו'. משום מה לעשות מנגל בכפר ערבי זה לא בדיוק חלק משגרת היום יום שלי......... :s07::bash::s07::bash::s07::bash::kopfpatsch:

פורסם
למה לשמור זו הברירת מחדל ומי שלא שומר צריך להתפשר?

משום שאתה ואנחנו יהודים.....והברירית מחדל של היהדות זה לשמור מצוות.....החילוניים הגיעו אחרי הדתיים(ואני לא מדבר על קום המדינה....)

חג כשר ושמח!

איתן

פורסם

רק תיקון קטן... מותר למכור חמץ בפסח אסור להציג אותו

ככה לפחות זה לפי החוק....

כשיש פקחים הם בדרך כלל לא אכפת להם אם מציגים או לא אלה ישר נונתים קנס לכל מי שמוכר....

פורסם

משום שאתה ואנחנו יהודים.....והברירית מחדל של היהדות זה לשמור מצוות.....החילוניים הגיעו אחרי הדתיים(ואני לא מדבר על קום המדינה....)

חג כשר ושמח!

איתן

ממש ממש ממש ממש לא.

ה"ברירת מחדל" זה כשיש כהנים ובית מקדש ורק מי שמאותו שבט של כהנים הוא מתעסק בדת וכל שאר הארץ לא "דתיים" אלה סתם אנשים שעובדים לפנסתם ומשלמים מיסים. כמובן שפסח "נכפה" על כל העם, מצד שני גם ב"ברירת מחדל" היהודים היו ניראים בערך כמו ערבים.

ובכלל את המדינה הקימו חילונים כדאי "לברוח" מהרדיפה בארצות ה"גולה", ולא כדאי לשמר את העם היהודי ולקיים מצוות דתיות.

חג שמח לכולם!

פורסם

אני לא מבין את מי זה מעניין מי שומר ומי לא ? כל שנה נפתח ת'רד כזה.... רק שהפעם אני מופתע שהת'רד לא הדרדר לרמה של "כל הרוסים חזירים שיחזרו לרוסיה"

אחחחח הימים הטובים, הנוסטלגיה :silly:

פורסם

ממש ממש ממש ממש לא.

ה"ברירת מחדל" זה כשיש כהנים ובית מקדש ורק מי שמאותו שבט של כהנים הוא מתעסק בדת וכל שאר הארץ לא "דתיים" אלה סתם אנשים שעובדים לפנסתם ומשלמים מיסים. כמובן שפסח "נכפה" על כל העם, מצד שני גם ב"ברירת מחדל" היהודים היו ניראים בערך כמו ערבים.

ובכלל את המדינה הקימו חילונים כדאי "לברוח" מהרדיפה בארצות ה"גולה", ולא כדאי לשמר את העם היהודי ולקיים מצוות דתיות.

חג שמח לכולם!

מה שאמרת בעניין הכהנים----שטות גמורה לחלוטין שאין לי מושג מאיפה הבאת אותה

ואמרתי שלא התכוונתי למי שהקים את המדינה אז למה אתה מדבר על זה?

חג כשר ושמח!

איתן

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שכתקופה שהיהודים היו בארצם לפני הגירוש לגולה הייתה פה דמוקרטיה שכל אחד עשה מה שבא לו או\ו כל האנשים היו דוסים שהיסתובבו בחליפות שחורות עם זקן ושטריימל והיתפללו 3 פעמים ביום וקיימו את תרי"ג מצוות וההלכה וכל שאר הדברים האלה?

ואם לא התכוונת לדבר על מקימי המדינה אז איך זה קשור למה שאנחנו "חייבים" לעשות ב"ברירת מחדל" במדינה שלנו(שאותם מקימי המדינה שכאילו לא קשורים הקימו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים